Η παρακάτω ιστορία είναι πέρα για πέρα αληθινή. Ασθενής, που πάσχει από χρόνια νόσο, πηγαίνει στον γιατρό του νοσοκομείου για να του χορηγήσει αναντικατάστατο φάρμακο υψηλού κόστους. Πληροφορείται από τον γιατρό ότι εφεξής θα προμηθεύεται το φάρμακο από το φαρμακείο του νοσοκομείου και μόνο και εκδίδει προς τούτο ηλεκτρονική συνταγή, αφού δείχνει στον πάσχοντα και την εφημερίδα της κυβερνήσεως, όπου την προηγουμένη δημοσίευσε την σχετική διάταξη.
Κίνησε λοιπόν ο ασθενής για το φαρμακείο του νοσοκομείου Ιπποκράτειο, όπου παρακολουθείται. Στο φαρμακείο με έκπληξη ακούει ότι εκεί δεν εκτελούνται οι ηλεκτρονικές συνταγές, αφενός, αφετέρου ότι δεν έχουν εγκριθεί τα κονδύλια για να χορηγούνται τα φάρμακα σε εξωτερικούς ασθενείς και αν θέλει να αναζητήσει άλλο δημόσιο νοσοκομείο, δεν γνωρίζουν ποιό, που να εκτελεί ηλεκτρονικές συνταγές.
Επιστρέφει στον γιατρό με αυτές τις πληροφορίες και κάνουν μια προσπάθεια να δούν αν το παρακείμενο λαϊκό νοσοκομείο εκτελεί ηλεκτρονικές συνταγές. Η απάντηση ήταν αρνητική. Δοκιμάζει να πάει σε ιδιωτικό φαρμακείο, που εξυπηρετεί και το νοσοκομείο καμιά φορά, αλλά η προμηθεύτρια φαρμακευτική εταιρεία, αρνείται, επικαλούμενη την διάταξη που μόλις δημοσιεύθηκε. Επιστρέφει λοιπόν στο φαρμακείο του νοσοκομείου και αναζητά την προϊσταμένη, που αφού αγανακτισμένη λέει ότι δεν μπορεί να λύσει τα άλυτα προβλήματα του δημοσίου, παρέπεμψε τον ασθενή σε φαρμακείο του ΕΟΠΠΥ στο Γκύζη. Με ταξί, ο ταλαίπωρος ασθενής μεταβαίνει στο φαρμακείο αυτό, περιμένει στην σειρά και τελικά ξαναπαραπέμπεται σε φαρμακείο δημόσιου νοσοκομείου με την συμβουλή «να τα πάρει στην σειρά». Βάδισε λοιπόν μέχρι το ογκολογικό Αγιος Σάββας, όπου πληροφορήθηκε ότι δεν το φέρνουν το σκεύασμα αυτό και πρέπει να βρεί νοσοκομείο που να έχει την σχετική ειδικότητα.
Στα παρακείμενα γραφεία του ΕΟΠΠΥ, όπου με αγανάκτηση εσωτερική αλλά με παρακλητική διάθεση, περιέγραψε την ταλαιπωρία που υφίσταται και ζήτησε να πάρει συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Παρά την προθυμία, το κεντρικό φαρμακείο του ΕΟΠΠΥ στην Αγ. Κωνσταντίνου, απάντησε ότι δεν ήταν ενήμερο για την σχετική διάταξη και παρέπεμψε και πάλι σε ιδιωτικό φαρμακείο! Επειδή το νοσοκομείο Ευαγγελισμός είναι μεγάλο και υπήρχε πιθανότητα να εκτελεί ηλεκτρονικές συνταγές, εικάζοντας πάντα, στα τυφλά, με άλλο ταξί κατευθύνθηκε εκεί.
Περίμενε στην σειρά και έλαβε την απογοητευτική απάντηση ότι είχαν ένα σκεύασμα, αλλά το έδωσαν. Σε ερώτηση αν εκτελούν ηλεκτρονικές συνταγές, η απάντηση ήταν όχι.
Σε μια ύστατη προσπάθεια ,κατευθύνθηκε στη κέντρο για το φαρμακείο της Αγ. Κωνσταντίνου ,πήρε νούμερο, αλλά όχι το φάρμακο, με την δικαιολογία ότι αυτή η διάταξη μάλλον θα αποσυρθεί. Πήγε λοιπόν στον Μπακάκο, μήπως βρεί το πολυπόθητο φάρμακο, εις μάτην όμως. Με την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βρεί λύση, επέστρεψε στο σπίτι, έχοντας κυριολεκτικά βγεί από τα ρούχα του.
Την επομένη στο διαδίκτυο διαβάζει την ακόλουθη είδηση. Επειδή, λέει, παρουσιάστηκαν προβλήματα(έτσι από μόνα τους, που δεν μπορούσαν να τα σκεφτούν από πρίν!), οι ασθενείς θα παραλαμβάνουν τα φάρμακα αυτά προσωρινά από τα ιδιωτικά φαρμακεία, αφού τα φαρμακεία των δημοσίων νοσοκομείων αναγράψουν στην συνταγή την λέξη «στερούμεθα»!! Δηλαδή, ο χρόνια πάσχων ασθενής, πρέπει τώρα να ξαναταλαιπωρηθεί αναζητώντας αυτή τη φορά τη λέξη «στερούμεθα».
Κύριοι της κυβέρνησης, που απερίσκεπτα και ελαφρά τη καρδία έχετε υποβάλει στα μαρτύρια του Ιωβ τους πολίτες αυτής της χώρας, μάθετε ότι η υπομονή έχει φτάσει στα όριά της.
Μάθετε οτι δεν στερούμεθα σκευασμάτων, στερείστε κοινού νού και ναι, στερείστε της ικανότητας να διοικείτε και να κυβερνάτε αυτόν τον τόπο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.