Ποιοι υποψήφιοι εξορμούν από Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη

✓ Πλήθος τοπικών παραγόντων δοκιμάζουν την τύχη τους στον στίβο της πολιτικής. Βάσω Σπηλιωτοπούλου, πρώην δήμαρχος Εκάλης με ΝΔ, Βασίλης Βάρσος, πρώην δήμαρχος Κηφισιάς με Καμμένο, η νυν δημοτική σύμβουλος Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη με Καμμένο, οι πρώην δημοτικός σύμβουλοι Χρήστος Καλός (Μπακογιάννη) και Τάκης Βαρελάς (ΔΗΜΑΡ). Η Ελένη Δοντά με το ΠΑΣΟΚ. H Μαρία Σπυράκη με Κατσέλη
✓ Επώνυμα εν ενεργεία κυβερνητικά πολιτικά και κομματικά στελέχη εξορμούν με δύναμη από τον τόπο κατοικίας τους την Κηφισιά: οι υπουργοί Παπαθανασίου, Παναγιωτόπουλο, Βορίδης  με ΝΔ, Λοβέρδος, Παπακωνσταντίνου, Χυτήρης με ΠΑΣΟΚ.  Η Λιάνα Κανέλλη με ΚΚΕ. Βούτσης, Σκουρλέτης, Τσακαλώτος με ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο

 

Δυο εβδομάδες πριν από τις εκλογές κι ενώ διάγουμε τη συντομότερη προεκλογική περίοδο των τελευταίων ετών, τα επιτελεία των κομμάτων, που φιλοδοξούν να είναι περισσότερα από κάθε άλλη φορά στην ελληνική Βουλή, ανακοινώνουν σταδιακά τις λίστες των υποψηφίων τους. Δεκάδες είναι οι υποψήφιοι που εξορμούν σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, κυρίως στην περιφέρεια της Β΄ Αθηνών, από Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη, όντας δημότες ή απλώς κάτοικοι του ενιαίου δήμου. Πιθανώς, η εντοπιότητά τους και η ενασχόλησή τους με τα κοινά σε τοπικό επίπεδο, καθώς είναι αρκετοί οι υποψήφιοι που προέρχονται και από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να τους δώσουν επιπλέον πόντους στη μάχη του σταυρού στις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Ξεκινώντας από τον ευρύτερο πολιτικό χώρο της κεντροδεξιάς, που είχε ανέκαθεν τα σκήπτρα στον Δήμο Κηφισιάς, αναμένεται να «πέσουν κορμιά», αφού οι υποψηφιότητες είναι και ηχηρές σε τοπικό επίπεδο, αλλά και ο κατακερματισμός των δυνάμεών της δεν αφήνει πολλά περιθώρια για ασφαλείς προβλέψεις, σε ό,τι αφορά στο χρώμα που θα λάβει ο ενιαίος, πλέον, δήμος το βράδυ των εκλογών.
Η επί τρεις τετραετίες δήμαρχος Εκάλης, Βάσω Σπηλιωτοπούλου, αρχιτέκτων μηχανικός η ίδια, ανακοινώθηκε τελικά στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τη Β΄ Αθηνών, αποδεχόμενη το κάλεσμα της παράταξης, επιβεβαιώνοντας και το σχετικό ρεπορτάζ της «Ν.Ε.», εδώ και δυο μήνες, για το επόμενο πολιτικό βήμα της. Η κ. Σπηλιωτοπούλου τολμά στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας με όπλα την εμπειρία της στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τη γνώση των προβλημάτων και τον τίτλο της «επιτυχημένης δημάρχου».
Συνέχεια με «άρωμα γυναίκας» στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τη Β Αθηνών από τον Δήμο Κηφισιάς, με τη γνωστή δημοσιογράφο Άννα Καραμανλή, αλλά και την Ευαγγελία Βασιλείου-Καρτσάτου, οικονομολόγο, πρόεδρο της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας LIFE WINS με έδρα τη Νέα Ερυθραία. Η λίστα της Β΄ Αθηνών συμπληρώνεται με τα περισσότερο προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, Γιάννη Παπαθανασίου και Πάνο Παναγιωτόπουλο, ενώ στην Α΄ Αθηνών κατεβαίνει η βουλευτής Επικρατείας του κόμματος, Ευγενία Τσουμάνη και στην Περιφέρεια Αττικής ο Μάκης Βορίδης.
Το όνομα του πρώην δημάρχου Κηφισιάς Βασίλη Βάρσου, νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο και των Ανεξάρτητων Δημοτών, αναμένεται να ανακοινωθεί στις πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου για τη Β΄ Αθηνών.
Υποψήφια, επίσης, στην ίδια εκλογική περιφέρεια και η Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη, δημοτική σύμβουλος Κηφισιάς με το συνδυασμό της πλειοψηφίας και πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών «ΠΡΟΝΟΗ». Αν και σε αντίπαλα δημοτικά στρατόπεδα οι δυο, αναμένεται να ενώσουν τις δυνάμεις τους στις εθνικές εκλογές για τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», υπολογίζοντας σε σημαντικό βαθμό και στην ψήφο των Κηφισιωτών, ώστε να διεκδικήσουν ως νέα πρόσωπα, μια θέση στα έδρανα του ελληνικού κοινοβουλίου.
«Νέα πρόσωπα στη Βουλή με προσφορά στις τοπικές κοινωνίες, αντί επαγγελματιών πολιτικών», αντιτάσσει ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Αναπτυξιακής του Δήμου Κηφισιάς, Χρήστος Καλός, ο οποίος θα είναι υποψήφιος -εκπρόσωπος από τα βόρεια προάστια- στο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Ντόρας Μπακογιάννη για τη Βʼ Αθηνών.
Από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Αθηνών, η νέα υποψήφια από τον Δήμο Κηφισιάς, είναι η Ελένη Δοντά-Μπαλή, αρχιτέκτων μηχανικός, πρώην γραμματέας της Δημοτικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Νέας Ερυθραίας και μέλος του Τομέα Γυναικών του κόμματος σε θέματα περιβάλλοντος, χωροταξίας και ποιότητας ζωής. Στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας θα βρεθεί μαζί με τους επίσης Κηφισιώτες, Τηλέμαχο Χυτήρη, Ανδρέα Λοβέρδο και Μαίρη Βιδάλη. Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα κατέβει τελικά ως υποψήφιος του κόμματος στην εκλογική περιφέρεια Αττικής.
Στα πρώτα 240 μέλη της Κοινωνικής Συμφωνίας των Λούκα Κατσέλη, Χάρη Καστανίδη και Λάμπρου Μίχου, συγκαταλέγεται και το όνομα της Μαρίας Σπυράκου από την Κηφισιά. Η Μαρία Σπυράκου διετέλεσε γραμματέας της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Κηφισιάς από το 2003 έως το 2008, μέλος της Νομαρχιακής Βόρειας Αθήνας του κόμματος την πενταετία 2008-2012 και αναμένεται να βρεθεί στα ψηφοδέλτια του νέου κόμματος.
Από το χώρο της Αριστεράς και συγκεκριμένα στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Αʼ Αθηνών συναντάμε τη γνωστή δημοσιογράφο και κάτοικο Εκάλης, Λιάνα Κανέλλη. Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογική περιφέρεια Β΄ Αθηνών ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, ενώ στην Α΄ Αθηνών θα βρεθεί το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης.
Με το ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων για τη Β΄ Αθηνών θα κατέβει ο Τάκης Νικολακόπουλος, χημικός μηχανικός και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Πόλη Φως» στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.
Με τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, θα κατέβει στο ψηφοδέλτιο της Β΄Αθήνας ο Τάκης Βαρελάς, πρώην δημοτικός σύμβουλος στην Κηφισιά.υποψήφιος Δήμαρχος και νυν περιφερειακός σύμβουλος.

Προηγούμενο άρθροΠρώτη προεκλογική ομιλία για την Ελένη Δοντά – Μπαλή υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στη Β΄Αθήνας
Επόμενο άρθροΠαράβαση καθήκοντος;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.