Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κηφισιάς μεταξύ του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κηφισιάς Νικήτα Κόκκαλη, υπηρεσιακών παραγόντων και Διευθυντών των Δημοτικών Σχολείων και  Νηπιαγωγείων, την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016.

Επί τάπητος τέθηκαν θέματα τα οποία αφορούν στην λειτουργία της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων ως προς τον τρόπο λειτουργία της.

Κατά την συζήτηση επισημάνθηκε η καθυστέρηση που υπήρξε το 2015 στην απόδοση των κονδυλίων από την ΚΑΠ  προς την Σχολική Επιτροπή, η οποία οφειλόταν στην κεντρική διοίκηση και παρατηρήθηκε φυσικά σε όλους τους Δήμους. Οι Διευθυντές των σχολείων συμφώνησαν απόλυτα ως προς την κατανομή των πόρων καθώς και με τον τρόπο που καλύπτει τις πάγιες ανάγκες η Σχολική Επιτροπή του Δήμου.

Στην συνάντηση εκφράστηκαν επίσης προβληματισμοί σχετικά με τις επισκευές των σχολικών κτιρίων. Να σημειώσουμε πως ο Δήμος Κηφισιάς έχει προκηρύξει εργολαβία ύψους 300.000€ για το σκοπό αυτό η οποία καθυστερεί λόγω συνεχόμενων ενστάσεων από εργολάβους. Παράλληλα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μικρότερη εργολαβία ύψους 24.600€ για την αντιμετώπιση των άμεσων επισκευαστικών αναγκών των σχολείων του Δήμου μας. Επιπλέον η Σχολική Επιτροπή σε πρόσφατη συνεδρίαση της ενέκρινε έργα ύψους 7.650€ για τις ανάγκες του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς (αύλειος χώρος) και του 1ου Νηπιαγωγείου Νέας Ερυθραίας (στέγαστρο).

Για το ζήτημα της ανέγερσης του 10ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς όπου τέθηκε σχετικό ερώτημα, ο κ. Κόκκαλης ενημέρωσε  ότι η μελέτη είναι σε εξέλιξη από τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (ΚΤΥΠ Α.Ε.).

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.