Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015, στις 15:30, στο αμφιθέατρο του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Δήμος Παπάγου-Χολαργού).

Μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης θα είναι:

Συζήτηση και λήψη απόφασης: «2η Αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Αττικής» (άρ. 35 του ν. 4042/2012 – ΦΕΚ 24/τ.Α΄/13-02-2012).

Στο πλαίσιο της σχετικής διαβούλευσης και σε συνέχεια της αρχικής της παρέμβασης, η ΠΡΩΣΥΝΑΤ  κατέθεσε συμπληρωματική παρέμβαση στο σχέδιο της 2ης αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ Αττικής. Με αυτήν  επιχειρείται μια πρώτη προσέγγιση των βασικών υποδομών διαχείρισης των ΑΣΑ της Αττικής, με σκοπό:

  • αφενός, να καταδειχθεί μια από τις σοβαρότερες «αναπηρίες» του σχεδίου αναθεώρησης, δηλαδή η ολοσχερής απουσία καταγραφής των αναγκαίων υποδομών διαχείρισης των ΑΣΑ και
  • αφετέρου, να αρχίσουν να περιγράφονται οι βασικές παράμετροι για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος (αριθμός και δυναμικότητα των αναγκαίων υποδομών, γεωγραφική και πληθυσμιακή κάλυψη κλπ.).

Την πρότασή της η ΠΡΩΣΥΝΑΤ θα την υποστηρίξει και στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής, το οποίο αναμένεται να συζητήσει για το συγκεκριμένο θέμα μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη. Πρόκειται για απόφαση καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της περιφέρειας Αττικής και γι αυτό καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους  φορείς και πολίτες να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση και τη σχετική συζήτηση.

Τα κείμενα και των δύο παρεμβάσεων επισυνάπτονται, ενώ έχουν αναρτηθεί και εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.