Ο συμμετοχικός προϋπολογισμός αλλά και τα προβλήματα της καθημερινότητας ήταν τα κυρίαρχα θέματα στις Συνοικιακές Συνελεύσεις σε Κηφισιά και Νέα Ερυθραία, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου 2015.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος ενημέρωσε τους πολίτες διεξοδικά για το συμμετοχικό προϋπολογισμό και τους κάλεσε να συμμετάσχουν στο νέο αυτό εγχείρημα για τον Δήμο, προτείνοντας  έργα, δράσεις και καινοτόμες υπηρεσίες για την περιοχή τους. Ο προεδρεύων των Συνοικιακών Συνελεύσεων και αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Τσούλος ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους σχετικά με τα θέματα που ήδη έχουν διευθετηθεί από τις προηγούμενες συνελεύσεις και ακολούθως ορίστηκε κατάλογος ομιλητών, όπου τους δόθηκε η δυνατότητα να τοποθετηθούν και να εκθέσουν τις απόψεις για τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους.

Στις Συνοικιακές Συνελεύσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις συνοικίες Εθνικιστών και Αναπήρων Πολέμου Νέας Ερυθραίας, Εργατικών Πολυκατοικιών Κάτω Κηφισιάς και Μορτερού Νέας Ερυθραίας, ορίστηκαν επιτροπές ενεργών πολιτών, οι οποίοι θα καταθέσουν τις προτάσεις τους ενόψει της κατάρτισης του νέου προϋπολογισμού.

Στη Συνοικία Εθνικιστών και Αναπήρων Πολέμου Νέας Ερυθραίας

 

Συγκεκριμένα, στη Συνοικιακή Συνέλευση στη Συνοικία Εθνικιστών και Αναπήρων Πολέμου Νέας Ερυθραίας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων  τα εξής θέματα:

1. Ορίστηκε πενταμελής επιτροπή ενεργών πολιτών για τον συμμετοχικό προϋπολογισμό.

2. Ζητήθηκε η δημιουργία γηπέδου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, κάτι που αποτελεί αίτημα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του εν λόγω σχολείου.

3. Τέθηκε το ζήτημα της επικινδυνότητας των κολωνακίων στους ποδηλατοδρόμους.

4. Επισημάνθηκαν ελλείψεις στο φωτισμό ιδιαίτερα από ψηλά δέντρα  και ζητήθηκε το κλάδεμά τους από την Υπηρεσία Πρασίνου.

5. Δόθηκαν σημεία όπου χρειάζεται η επέμβαση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου  για την ανάπλαση του χώρου.

6. Ζητήθηκε η αξιοποίηση των οικοπέδων επί των οδών Τατοΐου και Σεβδικίου, σε συνεννόηση πάντα με τους ιδιοκτήτες τους. Προτάθηκε μεταξύ άλλων στους χώρους αυτούς να γίνει λαχανόκηπος.

7. Συζητήθηκε το θέμα της έλλειψης αιθουσών στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο.

8. Ζητήθηκε η συνδρομή του Δήμου προκειμένου να εξοπλιστεί το σχολικό συγκρότημα με Η/Υ.

Στις Εργατικές Πολυκατοικίες Κάτω Κηφισιάς

Στη Συνοικιακή Συνέλευση στις Εργατικές Πολυκατοικίες Κάτω Κηφισιάς που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής θέματα:

1. Ορίστηκε πενταμελής επιτροπή ενεργών πολιτών για το συμμετοχικό προϋπολογισμό.

2. Αναφέρθηκαν προβλήματα το οποία παρουσιάζονται στο δίκτυο υδροδότησης της ΕΥΔΑΠ και ζητήθηκε η παρέμβαση της δημοτικής αρχής.

3. Τέθηκε το θέμα της αντικατάστασης των κάδων απορριμμάτων ενώ τονίστηκε πως η αποκομιδή τους είναι πλέον τακτική.

4. Ζητήθηκε υλικοτεχνικός εξοπλισμός για το Κοινωνικό Φροντιστήριο.

5. Συζητήθηκε το θέμα της μετακίνησης της λαϊκής αγοράς στην περιοχή.

6. Ζητήθηκε η μείωση των δημοτικών τελών σε ευπαθείς ομάδες.

7. Συζητήθηκε πρόταση δημότη για την δημιουργία ομάδας εθελοντών της περιοχής.

8. Ζητήθηκε η συνδρομή του Δήμου για την καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής.

Στο Μορτερό Νέας Ερυθραίας

Στη Συνοικιακή Συνέλευση στο Μορτερό Νέας Ερυθραίας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής θέματα:

1. Ορίστηκε τετραμελής επιτροπή ενεργών πολιτών για τον συμμετοχικό προϋπολογισμό.

2. Δόθηκαν σημεία οικοπέδων  που χρειάζεται επέμβαση συνεργείων καθαρισμού.

3. Τέθηκε το θέμα δημιουργίας αποχέτευσης στην αρχή του ρέματος Κοντοχρήστου.

4. Συζητήθηκαν θέματα καθαριότητας (π.χ. πλύσιμο κάδων).

5. Ζητήθηκε αντιπλημμυρική παρέμβαση  στην οδό Δημοκρίτου, από την Τεχνική Υπηρεσία.

6. Δόθηκαν σημεία όπου υπάρχουν εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα .

7. Διαμαρτυρήθηκαν για τα περιττώματα σκύλων σε κοινόχρηστους χώρους και ζητήθηκε από τη δημοτική αρχή η επιβολή προστίμων στους παραβάτες.

8. Ζητήθηκαν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε αρκετούς δρόμους της περιοχής έπειτα όμως από σχετική συγκοινωνιακή μελέτη.

Να σημειώσουμε πως στις Συνοικιακές Συνελεύσεις παραβρέθηκαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, κοινοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και σχολείων.

Νέες Συνοικιακές Συνελεύσεις τον Οκτώβριο

Συνεχίζεται ο κύκλος των Συνοικιακών Συνελεύσεων στον Δήμο Κηφισιάς. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν συνελεύσεις στις εξής περιοχές:

* Συνοικία Νέας Κηφισιάς (από Ελαίων έως Ούλεν, στο Πνευματικό Κέντρο Ι.Ν. Αγίας Τριάδας, Παυσιλυπου 1 και Κηφισού, την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015, στις 19:00.

* Συνοικία Νέας Κηφισιάς (από Ελαίων έως  Ερυμάνθου, Γ’ ΚΑΠΗ Κηφισού και Αγραύλης), τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015, στις 18:30.

* Συνοικία Πολιτείας (7ο Δημοτικό Σχολείο – Πλατεία Πολιτείας), τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2015, στις 19:00.

* Συνοικία Εθνικιστών και Αναπήρων Πολέμου Νέας Ερυθραίας (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 2ου και 3ου Δημοτικών Σχολείων – Σπετσών & Ψαρών), την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015, στις 19:00.

* Συνοικία Εργατικών Πολυκατοικιών Κηφισιάς (6ο Δημοτικό Σχολείο – Λάμπρου Κατσώνη 53), την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου  2015, στις 18:30.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.