Προς όλους τους συνταξιούχους όλων των κλάδων Κηφισιάς – Ν. Ερυθραίας

Συνάδελφοι συνταξιούχοι,

Η Συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχωρά ακάθεκτη στην υλοποίηση των δεσμεύσεών της απέναντι στους δανειστές, στην ΕΕ, το ΔΝΤ. Θα ψηφήσει και θα εφαρμόσει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που προκύπτουν από τα τρία μνημόνια.

Αντίθετα καμία θετική δέσμευση και υποχρέωση δεν αναλαμβάνει απέναντι στους εργαζόμενους, τους ανέργους, την νεολαία, τους συνταξιούχους, το λαό, όσον αφορά τους μισθούς, τις συντάξεις, τη Δημόσια Υγεία, την κοινωνική πρόνοια. Στο συνταξιοδοτικό ετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση στη Βουλή το νέο πακέτο με τα ανατρεπτικά – αντιασφαλιστικά μέτρα του τρίτου και επαχθέστερου μνημονίου, ρίχνοντας τους συνταξιούχους στον καιάδα.

Το επόμενο κούρεμα θα γίνει σε όλες τις συντάξεις και πάνω και κάτω από τα 1.000 ευρώ. Δεν θα γλυτώσει κανείς μας, από τη φορολογική καταιγίδα, από την κατάσχεση των σπιτιών μας. Θα μας οδηγήσουν στη μαζική φτώχεια πετσοκόβοντας σε ό,τι απέμεινε από τις συντάξεις που παίρνουμε, κύριες και επικουρικές, θα καταργήσει σταδιακά το ΕΚΑΣ. Απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα δεν μένει άλλος δρόμος, για το λαό, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, παρά μόνο ο αγώνας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα κανείς από εμάς τους συνταξιούχους δεν μπορεί να μείνει απαθής. Κανένας μας δεν μπορεί να αντέξει άλλο, κανένας μας δεν θα τους ανεχτεί άλλο.

Αυτή η ανάγκη οδήγησε συναδέλφους συνταξιούχους να πάρουν την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για την οργάνωση συγκέντρωσης στο ΚΑΠΗ της Ν. Κηφισιάς, στις 5/11/2015.

Σκοπός της συγκέντρωσης ήταν η ενημέρωση για τις εξελίξεις και η δραστηριοποίηση όσο γίνεται περισσότερων συναδέλφων – συνταξιούχων στον αγώνα για την ανατροπή όλων αυτών των μέτρων που κάνουν τη ζωή μας κόλαση. Μετά από μια εποικοδομητική συζήτηση, ανάμεσα στους (πάρα πολλούς) παρευρισκόμενους συνταξιούχους από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, συγκροτήθηκε επιτροπή αγώνα συνταξιούχων, η οποία σας ΚΑΛΕΙ να την πλαισιώσετε. Επιδίωξη της Επιτροπής είναι η σύνδεσή της με το ενεργό ταξικό συνταξιουχικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Όλοι Ενωμένοι σαν μια γροθιά, για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, στις συντάξεις, την κοινωνική ασφάλιση, τη δημόσια υγεία. Για να τους σταματήσουμε. Έχουμε την δύναμη.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΧΑΡΙΣΕ. ΤΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΑ, ΙΔΡΩΤΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ.

Η Συντονιστική Επιτροπή συνταξιούχων Κηφισιάς – Ν. Ερυθραίας        

Email:epsynt.ke@gmail.com Τηλ: 6940 842571, 6942 713810, 6978 804819

Γεωργίου Παναγιώτης

Δημητροπούλου Χριστίνα

Δροσινός Κώστας

Κοντός Δαμιανός

Σερβίτης Γιάννης

Τασιούδας Πέτρος

Τσίκος Γιώργος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.