Τα αντιπλημμυρικά έργα στο σημείο που έχει κλείσει η Λεωφόρος Κηφισίας εδώ και δέκα ημέρες (στη συμβολή των οδών Πεσματζόγλου και Κηφισίας) επισκέφτηκε ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος.

Οι επιβλέποντες μηχανικοί διαβεβαίωσαν τον αντιπεριφερειάρχη ότι τα έργα στο σημείο θα έχουν ολοκληρωθεί εκτός σοβαρού απροόπτου, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, και η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Κηφισίας θα αποκατασταθεί πλήρως εν όψει της εορταστικής περιόδου, η δε οδός Τοσίτσα (συνέχεια της οδού Λύρα) στη Νέα Κηφισιά θα παραδοθεί στην κυκλοφορία λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Στη συνέχεια ο κ. Καραμέρος επισκέφτηκε, μετά από συνεννόηση με περιβαλλοντικές οργανώσεις, την περιοχή Λυκόβρυσης-Πεύκης στο σημείο που το αντιπλημμυρικό έργο καταλήγει στο ρέμα της Πύρνας.

Μολονότι το έργο είναι στην τελική του ευθεία ο αντιπεριφερειάρχης συμμερίστηκε τις ανησυχίες των κατοίκων για τις πιθανές επιπτώσεις του έργου στο συγκεκριμένο τμήμα του ρέματος της Πύρνας και ζήτησε από τους μηχανικούς της Περιφέρειας λεπτομερή ενημέρωση και εγρήγορση για το πώς θα λειτουργήσει η παροχέτευση των όμβριων υδάτων στο σημείο.

Το συνολικό έργο κατασκευής εσωτερικού δικτύου ομβρίων και συλλεκτήρων στον ΟΤΑ Κηφισιάς λήγει στις 27 Μαρτίου και μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί το 80% του φυσικού αντικειμένου, από τα 6.425 μέτρα αγωγών ομβρίων και 9.291 μέτρα αγωγών αποδεκτών, συνολικού κόστους σύμβασης 15.511.397,30 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.