Το ηθικό και το πολιτικό…

Η πρώτη συνεδρίαση του -φίλα προσκείμενου κατά μεγάλο μέρος του στη ΝΔ- Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς, μετά τις εκλογές της 17ης Ιούνη, δεν έβγαλε και πολλούς τόνους αισιοδοξίας για τη νέα κυβέρνηση. Πλην της Βάσως Σπηλιωτοπούλου, εξ Εκάλης ορμώμενης, η οποία συμπύκνωσε τον πολιτικό της λόγο στα εξής: «Είναι μια καινούργια αρχή. Πιστεύω στους ικανούς, άξιους και ηθικούς ανθρώπους και όχι στα πολλά κόμματα. Αν δεν έχουν ικανότητα, διάθεση και αγάπη για τον τόπο, δεν πρόκειται ποτέ η Ελλάδα να αλλάξει πρόσωπο. Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ένας άνθρωπος ικανός που θα μπορέσει να προχωρήσει μπροστά».
Σ.Σ.: Ακριβώς αυτό είναι το διαχρονικό πρόβλημα της δεξιάς παράταξης και όχι μόνο. Ότι η πολιτική τίθεται με όρους «ηθικής», την οποία ηθική ερμηνεύει ο καθένας κατά το δοκούν, όπως άλλωστε τη δική της ερμηνεία δίνει και η άρχουσα τάξη αυτής της χώρας και η πολιτική της ελίτ.

Η τελευταία ελπίδα του δημάρχου

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης εμφανίστηκε πιο διαλλακτικός για το εκλογικό αποτέλεσμα και τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, τονίζοντας τα παρακάτω: «Μετά τις εκλογές της 17ης Ιούνη, προέκυψε κυβέρνηση συνεργασίας τριών κομμάτων, η πρώτη μετά τη μεταπολίτευση. Πρόκειται για μια καινούργια κατάσταση, που πιστεύουμε ότι θα πάει καλύτερα, καθώς τα άσχημα τα έχουν δημιουργήσει οι μονοκομματικές κυβερνήσεις. Στην πράξη θα δούμε αν μια κυβέρνηση από τρία κόμματα μπορεί να κάνει καλύτερα της δουλειά της. Έχω μια ελπίδα που στηρίζεται στο γεγονός ότι η Αυτοδιοίκηση έχει δείξει ότι μπορεί να στέκεται και στα συλλογικά της όργανα με δημοτικές παρατάξεις που προέρχονται από διαφορετικούς χώρους και δημάρχους που στηρίζονται από περισσότερα πολιτικά κόμματα. Γιατί να μην ελπίζουμε ότι μπορεί να το πετύχει και η κεντρική διοίκηση; Διαφορετικά θα οδηγηθούμε και πάλι σε εκλογές, ζώντας μια δραματική κατάσταση που θα μας οδηγήσει ακόμα πιο κάτω».

Ανταμοιβή με μπάνια για τα ΚΑΠΗ

Είναι προς διερεύνηση, όπως γράφαμε και στο τελευταίο φύλλο της «Ν.Ε.», γιατί οι παππούδες και οι γιαγιάδες αποφάσισαν με την ψήφο τους να στείλουν το λογαριασμό στα παιδιά και στα εγγόνια τους, ψαλιδίζοντας προοπτικές και ελπίδες. Όπως καταγράφηκε και από τα εκλογικά αποτελέσματα της 17ης Ιουνίου, η ΝΔ και το μνημόνιο που υπέγραψε, κέρδισε τις ηλικίες των 55 και άνω. Εξού και η ανταμοιβή τους για την εμπιστοσύνη που έδειξαν: Ο Δήμος Κηφισιάς θα διαθέσει νομίμως ποσό 20.000 ευρώ για να ενισχύσει τα μπάνια στα ΚΑΠΗ. Δέκα μπάνια στον καθένα ηλικιωμένο με οικονομική συμμετοχή μόλις 2 ευρώ. Το υπουργείο Εσωτερικών, βέβαια, ενέκρινε αμέσως το συγκεκριμένο κονδύλι. Για τα κονδύλια πυροπροστασίας στους δήμους, για παράδειγμα, η σχετική έγκριση χρειάστηκε δυο μήνες και βάλε…

Euro «ευαισθησίες»

Αναβλήθηκε η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς την προηγούμενη Τετάρτη, λόγω αιτήματος του αντρικού πληθυσμού των δημοτικών συμβούλων να δουν τον ημιτελικό αγώνα του Euro Πορτογαλία-Ισπανία. Όπερ και εγένετο προς τιμή της Δημοκρατίας…

Για τη μη διακοπή ηλεκτροδότησης

Στον υπουργό Οικονομικών απευθύνεται με επιστολή του ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ, δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Νίκος Σαράντης, ζητώντας τη μη διακοπή της ηλεκτροδότησης των οικονομικά ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Το ίδιο έπραξε και ο Δήμος Κηφισιάς με τον δήμαρχο Νίκο Χιωτάκη να επισημαίνει: «Εκτός του επισήμου εγγράφου του δήμου, με το οποίο παρακαλείται η ΔΕΗ να μην κόβει το ρεύμα, όπου είχαμε τέτοια καταγγελία στον δήμο μας, τον τελευταίο μήνα το αντιμετωπίσαμε αποτελεσματικά και γι’ αυτό το λόγο ευχαριστώ τις υπηρεσίες του δήμου».

Προηγούμενο άρθροΕπαναδιαπραγμάτευση εφ’ όλης της ύλης
Επόμενο άρθροEm@il

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.