Την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους» στηρίζει ο Δήμος Κηφισιάς με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος αναλαμβάνεται άμεσα η δαπάνη επανασύνδεσης της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά στα οποία έχει γίνει διακοπή, λόγω αδυναμίας πληρωμής του λογαριασμού. Το πρόγραμμα ξεκίνησε παραμονές των εορτών και θα ολοκληρωθεί στις 31 Ιανουαρίου 2016.

Η πρωτοβουλία «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους» απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και τα νοικοκυριά που έχει γίνει διακοπή ρεύματος και τα οποία αφού προχωρήσουν σε ρύθμιση της οφειλής με τον πάροχο του ηλεκτρικού ρεύματος, μπορούν στη συνέχεια να καταθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να αναλάβει η Περιφέρεια την επιδότηση της επανασύνδεσης πληρώνοντας στον πάροχο την πρώτη δόση της ρύθμισης. Η κάλυψη της δαπάνης που αναλαμβάνει η Περιφέρεια ανέρχεται στα 360 ευρώ και το ποσό αυτό είναι το μέγιστο που μπορεί να δοθεί ανά μία παροχή τον χρόνο.

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι να έχει εκδοθεί από τον πάροχο εντολή διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Δικαιολογητικά

Οι πολίτες που επιθυμούν να επιδοτηθούν μέσω του προγράμματος «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους» θα πρέπει να καταθέσουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

  1. Ρύθμιση οφειλής με τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας (π.χ. ΔΕΗ).
  2. Αστυνομική ταυτότητα του ατόμου στο όνομα του οποίου είναι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
  3. Εντολή διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για τη συγκεκριμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
  4. Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης 2014 (για τα εισοδήματα του 2013) του προσώπου στο όνομα του οποίου είναι η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος ή του / της συζύγου του.
  5. Τα αιτήματα των πολιτών θα εξυπηρετούνται κατά σειρά ημερομηνίας υποβολής.

Oι πολίτες του Δήμου Κηφισιάς μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα, στη Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στη Λ. Μεσογείων 448, Αγία Παρασκευή Τ.Κ. 15342, Τηλ. 213 2100563, 213 2100587.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.