Με αναφορά  στο τραύμα   της απώλειας, την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.00 μ.μ.  στους δροσερούς κήπους του ΚΕΜΜΕ αναλόγως καιρού  (βίλα Κώστα, οδός Λουκή Ακρίτα 4, Ν Ερυθραία, τηλ 210-6206190),  θα παρουσιαστούν τα βιβλία  «Θάλαμος Ανανήψεως- Μικρά Ασία, Πολυτεχνείο, Κύπρος, Μνημόνια» της Καλλιόπης  Ρηγοπούλου , και «Μπαιντίρι 1922» της Ιριδας Τζαχίλη.

«Έτσι μόνο γράφεται η Ιστορία», λέει  η   συγγραφέας του βιβλίου και Αντιπρόεδρος του ΚΕΜΜΕ. Είναι βασισμένο σε 3 χειρόγραφους φακέλους  που της εμπιστεύθηκε η μητέρα της  Δήμητρα Αγγελίδου, λίγο πριν πεθάνει, με την υπόσχεση  να τους καταθέσει  στο Κέντρο Μικρασιατικών  Σπουδών.

Καλεσμένη  στο πάνελ, είναι και η αγαπημένη στο ελληνικό κοινό , ηθοποιός  Νένα Μεντή.  Την επιμέλεια και τον συντονισμό της βραδιάς,  έχει η Λίνα Σόρογκα, μέλος του ΔΣ του ΚΕΜΜΕ.  Ο Θωμάς Κοροβίνης , και αυτός καλεσμένος μας, θα παρουσιάσει το βιβλίο της Πέπης Ρηγοπούλου , όπως το αντιλαμβάνεται  αυτός, «Η ελευθερία περνάει μέσα από το μάτι μιάς βελόνας».

Την βραδιά θα κλείσουν με μικρασιατικά τραγούδια οι γυναίκες του Χορευτικού Ομίλου Νέας Ερυθραίας του ΚΕΜΜΕ , με την επιμέλεια και φροντίδα του φιλόλογου Θοδωρή Κοντάρα.    

Ο Χορευτικός Όμιλος του Πνευματικού Κέντρου του τέως Δήμου Νέας Ερυθραίας (σήμερα ονομάζεται ΚΕΜΜΕ) , ιδρύθηκε το 1981 με πρωτοβουλία μιας μικρής ομάδας ανθρώπων που αγαπούν την τεράστια μουσικοχορευτική παράδοση του ελληνικού λαού και ιδιαιτέρως την κληρονομιά των μικρασιατικών μας πατρίδων.   Στόχος του Ομίλου είναι η γνωριμία, η διάσωση και η διατήρηση των χορών, των τραγουδιών και των εθίμων της ιωνικής Ερυθραίας κυρίως, αλλά και άλλων περιοχών του Ελληνισμού, που δυστυχώς σήμερα χάνονται ολοταχώς, καθώς και η διάδοσή τους στις νεότερες γενεές που ζουν στο αστικό απρόσωπο περιβάλλον της πόλης, ξεκομμένες από τις πηγές του λαϊκού ελληνικού πολιτισμού. Ο Χορευτικός Όμιλος, στην τριαντάχρονη και πλέον πορεία του, έχει εμφανιστεί αμέτρητες φορές σε εκδηλώσεις δήμων και κοινοτήτων, μικρασιατικών σωματείων, πνευματικών ιδρυμάτων και διαφόρων συλλόγων κάθε είδους στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στην Ιταλία, προβάλλοντας πάντοτε τη μικρασιατική μουσικοχορευτική παράδοση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.