Πολύωρη συζήτηση πραγµατοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 26 Νοεµβρίου στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο σχετικά µε το αν πρέπει να εκδοθεί καταδικαστικό ψήφισµα κατά της απόφασης του ΥΠΕΚΑ να «κλέψει» από τις Περιφέρειες την αρµοδιότητα εκµετάλλευσης των απορριµµάτων.

Έτσι, η διακήρυξη που είχε κάνει η νέα περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα ∆ούρου, ως µέχρι σήµερα αρµόδια για τη διαχείριση των απορριµµάτων, ότι η Περιφέρεια µαζί µε τους ∆ήµους της Αττικής θα επανεξετάσουν όλες τις προτάσεις και τα ενδεχόµενα της διαχείρισης των απορριµµάτων, καταρρέει.

Ο κ. Κανακάκης ζήτησε την άµεση αντίδραση του ∆ήµου, µε αυστηρή στάση απέναντι στην Κεντρική Ένωση ∆ήµων Ελλάδας, η οποία συνοµιλεί µε το ΥΠΕΚΑ για το θέµα αυτό, ζητώντας µάλιστα και δέκα µέρες προθεσµία να κάνει τις προτάσεις της.

Στην Επιτροπή της ΚΕ∆Ε, που επισκέφθηκε τον υπουργό ΠΕΚΑ, ήταν και ο τέως δήµαρχος, κ. Νίκος Χιωτάκης, ο οποίος ήταν και γενικός γραµµατέας επί εποχής Σγουρού στο Ε∆ΣΝΑ, φορέας που είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση των απορριµµάτων της Αττικής.

Το δηµοτικό συµβούλιο, ύστερα από πρόταση του κ. Θωµάκου, απέσυρε την παράγραφο, που τα … έσερνε στην ΚΕ∆Ε, αναφέροντας ότι είναι ανεπίτρεπτο να καταστρατηγεί δηµοκρατικές διαδικασίες, όπως να συζητά µε το Υπουργείο αποφάσεις για ζητήµατα, όπως η διαχείριση των απορριµµάτων.
Η παράταξη του κ. Χιωτάκη τάχθηκε κατά του ψηφίσµατος, έτσι το θέµα πέρασε κατά πλειοψηφία

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα ΚΗΦΙΣΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.