Ο Δήμος Κηφισιάς αντιτίθεται απόλυτα και σκοπεύει αντιδράσει έντονα μαζί με τους πολίτες, στο ενδεχόμενο παύσης λειτουργίας των ιατρείων Π.Ε.Δ.Υ. (πρώην  ΙΚΑ ) του Δήμου Κηφισιάς και με την φημολογούμενη επικείμενη συγχώνευση με το αντίστοιχο κατάστημα  Π.Ε.Δ.Υ. (πρώην ΙΚΑ) του Δήμου Αμαρουσίου. Όπως είναι γνωστό σε κάθε «Καλλικρατικό» Δήμο απαιτείται η λειτουργία ιατρείων του Ε.Ο.Π.Π.Υ

Το συγκεκριμένο υποκατάστημα  ΙΚΑ  που βρίσκεται στην οδό Ελ. Βενιζέλου & Καποδιστρίου 10  στη Ν. Ερυθραία και εξυπηρετεί σήμερα και από πολλά χρόνια με το Ιατρικό προσωπικό του τους ασφαλισμένους πολίτες Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης στον ενιαίο Δήμο Κηφισιάς με απογεγραμμένο πληθυσμό 71.000 κατοίκων και πραγματικό πληθυσμό που αγγίζει τις 100.000 πρέπει να ενισχυθεί και όχι ασφαλώς να καταργηθεί. Σημειωτέον ότι η μίσθωση του συγκεκριμένου καταστήματος έχει ήδη παραταθεί για τέσσερα (4) ακόμη  έτη.

Η  μετακίνηση  των ηλικιωμένων και ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων  πολιτών μας ( άνεργοι, άποροι, άνθρωποι με κινητικά προβλήματα),  στο Μαρούσι  ή στον  Αγ. Στέφανο όπου βρίσκονται τα πλησιέστερα υποκαταστήματα  για την εξυπηρέτησή τους, θα  είναι πολύ δύσκολη και χρονοβόρα με βέβαιο  αποτέλεσμα την  αμέλεια και υποβάθμιση της υγείας τους. Πλήγμα επίσης για την φροντίδα Υγείας της ευαίσθητης βρεφικής και παιδικής ηλικίας θα αποτελέσει και η συνεπαγόμενη παύση λειτουργίας του γνωστού και πετυχημένου συστεγαζόμενου Σταθμού εμβολιασμών «Μάνα και Παιδί»

Με την επιβαλλομένη από τις αρμόδιες Αρχές ευαισθησία στον  τομέα  της Υγείας και το ειδικό βάρος της  Πρωτοβάθμιας  Περίθαλψης, ζητούμε  τη συνέχιση της  λειτουργίας του υποκαταστήματος  Π.Ε.Δ.Υ.  στον Καλλικρατικό Δήμο Κηφισιάς  προς όφελος  των πολιτών μας.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.