«Στην παρούσα δυσμενέστατη οικονομική περίοδο οι έλεγχοι του Δήμου θα αφορούν αποκλειστικά στις υπερμεγέθεις». Αυτό απαντάει ο Δήμος Κηφισιάς στην έντονη διαμαρτυρία του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Νέας Ερυθραίας για τη φορολόγηση των επιγραφών των καταστημάτων και τις σχετικές ειδοποιήσεις που αποστάλλησαν προς τους επαγγελματίες της πόλης.

Ο Δήμος Κηφισιάς σημειώνει: «Η ενιαία εφαρμογή της νομοθεσίας που αφορά την προβολή των επιχειρήσεων και καταστημάτων σε Κηφισιά και Νέα Ερυθραία, δεν έχει εισπρακτικό χαρακτήρα. Κύρια επιδίωξή μας είναι η διατήρηση μέτρου ανταγωνισμού με ισότιμα μέσα προβολής όλων των επιχειρήσεων που εδρεύουν στον Δήμο μας.

Η επιγραφή – ταμπέλα δηλωτικό της επαγγελματικής ιδιότητας με συγκεκριμένες διαστάσεις φυσικά και δεν πληρώνει τέλη. Όταν όμως οι διαστάσεις αυτές δεν ακολουθούν τις προδιαγραφές που ορίζονται από το νόμο αλλά και από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς του 2011, οφείλουμε να αποδώσουμε τέλη. Στην παρούσα δυσμενέστατη οικονομική περίοδο οι έλεγχοι του Δήμου θα αφορούν αποκλειστικά στις υπερμεγέθεις επιγραφές.

Να σημειώσουμε ότι η  Δημοτική Αρχή προτίθεται να παράσχει κάθε διευκόλυνση στην καταβολή των τελών προηγούμενων ετών στους επαγγελματίες. Επιπλέον, όπως επισημάνθηκε σε συνάντηση με τον Εμπορικό και Επαγγελματικό Σύλλογο Νέας Ερυθραίας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016, η δημοτική Αρχή θα προχωρήσει στην τροποποίηση της απόφασης του ΔΣ/2011 με την οποία ορίζεται το μήκος της.

Προηγούμενο άρθροΕθελοντική αιμοδοσία από την Κοινωνική Μέριμνα Κηφισιάς (1/4)
Επόμενο άρθροΣυνεδρίαση Κοινοτικού Συμβουλίου Νέας Ερυθραίας (21/3)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.