ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από το kifisiapress.info

[divider]

Ακόμα µία δίκη κέρδισε ο  Χαράλαµπος Μαυροµµάτης την Δευτέρα 6 Απριλίου 2015 στο Τριµελές Εφετείο Αθηνών, για την υπόθεση της αδειοδότησης του ακινήτου του επί της Γεωργαντά 24 στο Κεφαλάρι.

Το δικαστήριο, το οποίο συνεδρίασε δύο φορές (13 Μαρτίου και 6 Απριλίου) λόγω της απολογίας των κατηγορουμένων 25 πρώην Δημοτικών Συμβούλων μαζί με τον πρώην Δήμαρχο τους κ. Νίκο Χιωτάκη και τον Διευθυντή της Πολεοδομίας κ. Ηλία Σπυρόπουλο, για παράβαση καθήκοντος µετά δόλου και κατ’ εξακολούθηση, έκρινε τελικά τον τέως ∆ήµαρχο, κ. Νίκο Χιωτάκη, ένοχο και τον καταδίκασε σε 15µηνη φυλάκιση µε τριετή αναστολή, όπως επίσης και τη τέως Δηµοτική Σύµβουλο και δικηγόρο, κ. Αγγελική Βαλασοπούλου, ένοχο λόγω επαγγέλματος, θεωρώντας ότι δεν στέκει η άγνοια νόµου σε τέτοια κατηγορία.

Το ακίνητο του Μαυρομμάτη επί της Γεωργαντά 24 στο Κεφαλάρι. 

 

Ο Δημοτικός Σύμβουλος και δικηγόρος κ. Γιώργος Παπαδόπουλος που συμπεριλαμβανόταν στους 27 κατηγορουμένους, την «γλύτωσε» την καταδίκη, διότι δεν παρέστη για να απολογηθεί στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών, εξουσιοδοτώντας τον δικηγόρο του Δήμου κ. Λώρα να τον εκπροσωπήσει!

Οι καταδικασθέντες έχουν το δικαίωµα έφεσης, η οποία – αν γίνει η προσφυγή – θα εκδικαστεί αυτή την φορά σε Πενταµελές Εφετείο.

Σε περίπτωση, όµως, που κάνουν προσφυγή και καταδικαστούν «τελεσίδικα» εκ νέου, είναι υποχρεωµένοι να εκτίσουν την ποινή τους με ότι αυτό συνεπάγεται!

Παράλληλα ο μεν κ. Ν. Χιωτάκης εκπίπτει από όλα τα δημόσια αξιώματα που κατέχει, η δε κ. Α. Βαλασοπούλου κινδυνεύει με στέρηση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος δικηγόρου από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών!

Με την καταδίκη αυτή ο κ. Μαυροµµάτης έχει ήδη στο φάκελό του τη δεύτερη νίκη, αφού το Νοέμβριο του 2013 κέρδισε την άδεια χρήσης γραφείων για το ακίνητό του.

Άδεια που αρνιόταν σε αυτόν το ∆ηµοτικό Συµβούλιο για χρήση γραφείων επί 10 χρόνια ενώ την ίδια ώρα η Κηφισιά γέµιζε µε µπαρ και καφετέριες.

Καθοριστική και μεγάλη νίκη για τον κ. Μαυροµµάτη θα είναι, περί τα μέσα του 2015, η αστική διεκδίκηση, µε την οποία ζητάει από το ∆ήµο Κηφισιάς αποζηµίωση (1) για διαφυγόντα κέρδη και (2) για ηθική βλάβη, εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, τα οποία θα πρέπει να καταβάλει ο Δήμος.

Με σύσταση Τριμελούς Επιτροπής ο Δήμος στην συνέχεια μπορεί να ενάγει / διεκδικήσει την εν λόγω αποζημίωση από τους δύο ενόχους!

Υ.Γ1: Η κατάφορη 10ετή αδικία και εμπάθεια που διακατείχε τους εν λόγω ενόχους εναντίον του τίμιου και οικονομικά παντελώς εξουθενωμένου συμπολίτη μας Χαράλαμπου Μαυρομμάτη…..έφτασε η ώρα να την πληρώσουν αναδρομικά!

Υ.Γ.2: Για να αληθεύσει το ρητόν «Τα άδικα ουδέποτε ευλογούνται» ή κατά το αγγλικό «what goes round comes round»!

 

Προηγούμενο άρθροΣυνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς (22/4)
Επόμενο άρθρο«Ο μικρός θεός» της Έφης Κούτση από τις εκδόσεις Κέδρος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.