Πρωτοβουλία Κατοίκων Κηφισιάς ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ
Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς ενάντια στα μέτρα ΔΝΤ – ΕΕ – κυβέρνησης

Την Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2011, το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς, μετά από πρόταση πολιτών και κινητοποίηση κατά την ημέρα της συνεδρίασης, εξέδωσε απόφαση ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ.
Στα πλαίσια αυτά αποφασίστηκε να αναλάβει ο Δήμος με τη νομική του υπηρεσία τη συλλογή των λογαριασμών της ΔΕΗ όλων των δημοτών που πλήρωσαν την αξία του ρεύματος (και τα τέλη υπέρ δήμου και ΕΡΤ, πλέον ΦΠΑ), αλλά όχι το χαράτσι, μαζί με τις αποδείξεις πληρωμής, προκειμένου να καταθέτει ο δήμος εξώδικα στη ΔΕΗ, ώστε να μη διακόπτεται η ηλεκτροδότηση των ιδιοκτησιών των δημοτών.
Επίσης δηλώθηκε η πρόθεση του δήμου να συμπαρασταθεί έμπρακτα και δυναμικά σε κάθε απόπειρα διακοπής ηλεκτροδότησης λόγω μη πληρωμής του χαρατσιού, αλλά και να βοηθήσει με κάθε νομικό ή τεχνικό τρόπο στην αποκατάσταση ηλεκτροδοτήσεων που τυχόν διακοπούν για τον ίδιο λόγο.
Τέλος δηλώθηκε η συμμετοχή του δήμου σε κινητοποιήσεις που θα αφορούν την καταγγελία της επιβολής του χαρατσιού και την απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ.
Η απόφαση αυτή είναι μια πρώτη νίκη στην περιοχή μας ενάντια στο χαράτσι, και προστίθεται σε μια σειρά άλλων θετικών αποφάσεων δήμων όλης της χώρας, προσωρινών δικαστικών αποφάσεων κατά της διακοπής σύνδεσης της παροχής ρεύματος, της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και άλλων φορέων, αποφάσεων της Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων να μη συμμετάσχουν σε εργασίες διακοπής της ηλεκτρικής παροχής, κλπ. Η απόφαση αυτή είναι αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων του λαού, μιας που τίποτα δεν χαρίζεται. Εκείνο που τώρα χρειάζεται είναι η αξιοποίησή της και η πρακτική της υλοποίηση. Και είμαστε εμείς εκείνοι που θα το κάνουμε, ο καθένας από μας και όλοι μαζί:

Τι πρέπει να κάνουμε τώρα;
• Να ενημερώσουμε όλους τους δημότες για την απόφαση και για το τι πρέπει να κάνουν με το χαράτσι (δείτε παρακάτω). Γιατί όσο περισσότεροι είμαστε αυτοί που θα αρνηθούμε να πληρώσουμε το χαράτσι, τόσο δυσκολεύουμε  την επιβολή των όποιων συνεπειών από τη μη πληρωμή του. Ένας – ένας είμαστε αδύνατοι, όλοι μαζί μπορούμε.
• Όλοι μαζί στην κινητοποίηση της Δευτέρας 19 Δεκέμβρη στις 12 π.μ. στη ΔΕΗ Κηφισιάς, που οργανώνουν μαζικοί φορείς, η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς και η Πρωτοβουλία Κατοίκων Κηφισιάς που έθεσε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Η κινητοποίηση να γίνει γνωστή σε κάθε δημότη. Να συμμετέχουμε μαζικά, να τους δείξουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι.
•  Να μην πληρώσουμε το χαράτσι, γιατί είναι αντισυνταγματικό, παράνομο, άδικο, αντιλαϊκό, γιατί δεν μπορούμε, αλλά και γιατί δεν θέλουμε να το πληρώσουμε:
Για την έμπρακτη εκδήλωση της θέλησής μας να αποτρέψουμε την καταβολή του χαρατσιού και τη διακοπή της ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ, οργανώνουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ στο Ζηρίνειο, τη Δευτέρα 19/12/2011, στις 12 το μεσημέρι, στην οποία συμμετέχουν ο Δήμος, συνδικάτα, η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς, η Πρωτοβουλία Κατοίκων Κηφισιάς που προκάλεσε τη συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο, φορείς από άλλες κοντινές περιοχές, αλλά και κάθε άλλος φορέας που είναι διατεθειμένος να αντιπαλέψει αυτή την αντιλαϊκή πολιτική των χαρατσιών.

Επικοινωνία:
email:   • protovoulia-katoikon-kifisias@googlegroups.com  • epitropikifisias@blogspot.com,κινητό: 6974105775 blog:    http://epitropikifisias.blogspot.com/

Τι κάνουμε για την πληρωμή του ρεύματος χωρίς το χαράτσι

  • Από τον λογαριασμό της ΔΕΗ σημειώνουμε τον 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής (που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το απόκομμα ταχυπληρωμής).
  • Πάμε σε ένα ΑΤΜ (αυτόματο μηχάνημα πληρωμής) τράπεζας που είναι συμβεβλημένη με τη ΔΕΗ. Αυτά τα ΑΤΜ βρίσκονται στο εσωτερικό της τράπεζας και χρησιμοποιούνται συνήθως για πληρωμές καρτών και δανείων.
  • Αν το ΑΤΜ δέχεται τραπεζική κάρτα, βάζουμε την κάρτα και επιλέγουμε:  Άλλες συναλλαγές -> Πληρωμές ΔΕΚΟ ->ΔΕΗ.  Σε ορισμένες τράπεζες δεν χρειάζεται καν να έχουμε τραπεζικό λογαριασμό.
  • Πληκτρολογούμε τον 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής και στη συνέχεια θα μας ζητηθεί να ορίσουμε το ποσό πληρωμής.
  • Αφαιρούμε από το συνολικό ποσό του λογαριασμού, εκείνο που αντιστοιχεί στη δόση για το ειδικό τέλος (ΕΕΤΗΔΕ 2011).
  • Το ποσό που απομένει το πληκτρολογούμε ως ποσό πληρωμής στο ΑΤΜ.
  • Παίρνουμε την απόδειξη του ΑΤΜ.
  • Εναλλακτικά (αντί της πληρωμής μέσω ATM), εάν έχουμε τραπεζικό λογαριασμό σε κάποια τράπεζα και κωδικό e-banking, πληρώνουμε μέσω internet το ποσό του λογαριασμού αφού αφαιρέσουμε το χαράτσι, και τυπώνουμε την απόδειξη πληρωμής.
  • Φωτοτυπούμε την απόδειξη του ΑΤΜ (ή την απόδειξη από την ηλεκτρονική πληρωμή μέσω Internet), το λογαριασμό της ΔΕΗ και την ταυτότητά μας (εννοείται ότι ο λογαριασμός βγαίνει στο όνομά μας) και πηγαίνουμε στο Δημαρχείο.
  • Καταθέτουμε τις φωτοτυπίες στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου Κηφισιάς (στο Δημαρχείο,  προκειμένου ο Δήμος να προχωρήσει σε ομαδική προσφυγή στη ΔΕΗ κατά του ειδικού τέλους. Ενδέχεται να μας ζητήσουν να υπογράψουμε μια απλή εξουσιοδότηση προς το δήμο για το εξώδικο.
Προηγούμενο άρθροΜε στόχο την αποκεντρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων
Επόμενο άρθροΠροϋπολογισμός 76 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 44%

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.