Εορταστική ατμόσφαιρα δημιουργήθηκε από νωρίς το πρωί της Τετάρτης 8 Ιουνίου 2016 στον 3ο Βρεφονηπιακό Σταθμό, στην οδό Πίτα της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας του Δήμου Κηφισιάς, ο οποίος κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

«Επελέγη πρωινή ώρα για να είναι παρόντες και οι πρωταγωνιστές, τα παιδιά μας, τα οποία έκλεισαν με τον πιο μελωδικό τρόπο την γιορτή εγκαινίων χαρίζοντας μας όμορφα παιδικά τραγούδια», αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, και  η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος των Παιδικών Σταθμών Νέας Ερυθραίας, Κλεοπάτρα Χατζοπούλου, υποδέχθηκαν τους καλεσμένους σε ένα πραγματικά οικογενειακό περιβάλλον.

Τον αγιασμό τέλεσαν ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης Νικάνωρ Καραγιάννης, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισιάς, o πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Ντέτσικας, ιερέας Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας και ο πατήρ Γεώργιος Κωστής Ι.Ν. Αγίας Ματρώνας, οι οποίοι μετέφεραν και τις ευλογίες του μητροπολίτη Κηφισιάς Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου.

«Δέκα διαμάντια στολίζουν τον Δήμο μας» τόνισε ο δήμαρχος Κηφισιάς για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική αποστολή των Δήμων. Ο κ. Γ. Θωμάκος δεν παρέλειψε να μιλήσει για την προσφορά των προηγουμένων διοικήσεων, «μιας και οι διεργασίες για το σπουδαίο αυτό έργο ξεκίνησαν το 2009 και το  έργο δημοπρατήθηκε το 2013, οπότε ξεκίνησαν και οι εργασίες κατασκευής του», τόνισε, για να προσθέσει: «Το 2015 με τη συμβολή του Δήμου ο  σταθμός απέκτησε τον εξοπλισμό και την υλικοτεχνική υποδομή του».

Ο δήμαρχος τόνισε επίσης ότι οι πολίτες δείχνουν εμπιστοσύνη στις υποδομές, το προσωπικό και την ποιότητα που προσφέρει ο Δήμος στις δομές προσχολικής εκπαίδευσης και ευχαρίστησε όλους όσοι συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία τους. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε την κ. Χατζοπούλου τη «μητέρα» των σταθμών της Νέας Ερυθραίας, «η οποία αγωνίζεται καθημερινά για τους παιδικούς σταθμούς», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στις δομές προσχολικής εκπαίδευσης φιλοξενούνται 740 παιδιά, ενώ στον συγκεκριμένο σταθμό φιλοξενούνται 62 βρέφη.

«Ημέρα ευχών και συγχαρητηρίων» χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη ημέρα η πρώην δήμαρχος της Νέας Ερυθραίας, Βασιλική Ταμβάκη,  η οποία τόνισε ότι το συγκεκριμένο έργο έχει αρχή και συνέχεια, όπως έχει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στη σύντομη παρέμβαση της για ένα έργο, που ξεκίνησε επί των ημερών της, δεν παρέλειψε να συγχαρεί όλους όσοι συνέβαλλαν γι΄ αυτό.

«Είμαι τυχερή και ευλογημένη που γίνονται τα εγκαίνια επί των ημερών μου» επεσήμανε από την πλευρά της η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος των Παιδικών Σταθμών Νέας Ερυθραίας Κλεοπάτρα Χατζοπούλου, η οποία πρόσθεσε ότι στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κηφισιάς δεν γίνεται φύλαξη, αλλά παιδαγωγικό έργο.

Ο νέος παιδικός σταθμός, ο οποίος λειτουργεί από τον Δεκέμβριο 2015, είναι  σύγχρονης κατασκευής και η αισθητική του είναι απόλυτα εναρμονισμένη με το φυσικό περιβάλλον. Έχει σύγχρονους και φιλόξενους χώρους και χρηματοδοτήθηκε από κοινοτικούς πόρους του ΠΕΠ Αττικής (ΕΣΠΑ).

Παρόντες στην τελετή των εγκαινίων ήταν, επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων, υπηρεσιακοί παράγοντες, γονείς και δημότες της Νέας Ερυθραίας.

Προηγούμενο άρθροΑποχαιρέτησε την Α2 Ανδρών η ομάδα μπάσκετ του Πανερυθραϊκού
Επόμενο άρθροΕπανέρχεται η ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο της Κηφισιάς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.