Οι εκλογές της 6ης του Μάη ήταν η απάντηση του λαού στην πολιτική της διετίας (και όχι μόνο):

ΤΟ ΗΧΗΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ

Ο δικομματισμός κατέρρευσε από 77% σε 32%, για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση.

Τα μικρά κόμματα που στηρίζουν το μνημόνιο (ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη, Μάνος, Τζήμερος) βρέθηκαν εκτός βουλής

Όλες τους οι επιλογές, τα ψεύτικα διλλήματά τους και οι εκβιασμοί, απέτυχαν παταγωδώς. Ο λαός τα απέρριψε και επέβαλε τη δική του «ατζέντα»

Δεν ξέχασε τις πολιτικές των μνημονίων, των 2.200 αυτοκτονιών, της υποτέλειας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, των ΜΑΤ, των χημικών και του ευτελισμού της δημοκρατίας.

Έτσι, οι μεγαλειώδεις εργατικές κινητοποιήσεις, οι απεργίες, οι κοινωνικές αντιστάσεις, τα τοπικά κινήματα, οι πλατείες και το Σύνταγμα, βρήκαν και στην κεντρική πολιτική σκηνή την αντιστοίχησή τους.

Το αποτέλεσμα έδωσε ελπίδα στο λαό, που κατάλαβε ότι ο αντίπαλος δεν είναι ανίκητος. Αφού με ένα μόνο χαρτάκι, το ψηφοδέλτιο, τους τρομοκράτησε μέσα και έξω από την Ελλάδα, τι θα γινόταν αν πραγματικά έπαιρνε την κατάσταση στα χέρια του;

Ωστόσο η νίκη δεν ολοκληρώθηκε ακόμα. Το μνημόνιο και οι συνέπειές του είναι εδώ. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και οι νέοι «πρόθυμοι» επιχειρούν να αναστυλώσουν το σύστημα, εκβιάζοντας στο λαό γιατί τόλμησε να σηκώσει το ανάστημά του. Η Ε.Ε. με παλιές ή νέες ηγεσίες, κουνάει το δάχτυλο και απειλεί. Το μεγάλο κεφάλαιο, με πρόσχημα τη δική του κρίση, βρίσκει την ευκαιρία να τσακίσει μισθούς, εργατικά δικαιώματα και συνδικάτα, κάτι που εδώ και χρόνια σχεδίαζε.

ΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ;

Ψεύδονται, ισχυριζόμενοι ότι τώρα θα διαπραγματευθούν. Όταν έχουν ήδη υπογράψει, οι υποτελείς, μνημόνια και επιστολές. Όταν έχουν στο συρτάρι τα 77 μέτρα εξαθλίωσης των εργαζομένων (μας τα είπε ο Παπαδήμος), για 11.5 δις που απαιτούν οι ευρωδανειστές και οι τοκογλύφοι τον Ιούνη. Όταν όλοι γνωρίζουν πια πως το μνημόνιο είναι το πρόγραμμά τους. Και για όποιον δεν κατάλαβε τι θα διαπραγματευθούν, εντάσσουν στους κόλπους τους όλους όσους από την 1η στιγμή στήριξαν το μνημόνιο (Μπακογιάννη και βουλευτές του ΛΑΟΣ).

Παραπλανούν λέγοντάς μας πως πριν δε μπορούσαν λόγω Σαρκοζί, ενώ τώρα η Ευρώπη άλλαξε. Όταν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα που συγκλόνισε την Ευρώπη ώστε να ψελλίζει κάτι τώρα για αλλαγές, μικροαλλαγές φυσικά, αφού ακόμα στην Ευρώπη ελπίζουν ότι οι δικοί τους τελικά θα επικρατήσουν.

Εντείνουν την κρατική τρομοκρατία και την καταστολή, γιατί ξέρουν ότι δεν μπορούν με δημοκρατία να περάσουν την πολιτική τους.

Ενισχύουν με την πολιτική τους το παρακράτος και τη Χρυσή Αυγή, συνονθύλευμα χαφιέδων, μπράβων, υποκόσμου, νοσταλγών της χούντας και νεοναζί, που με την «αντιμνημονιακή» ρητορεία της και δήθεν «πατριωτικά» συνθήματα («πατριώτες» που υποστηρίζουν ακόμα και σήμερα την κατοχή της χώρας από τους Χιτλερικούς), εγκλώβισε και αρκετούς ανυποψίαστους πολίτες.

Εξαπολύουν ένα πρωτοφανές όργιο προπαγάνδας, επιστρατεύοντας τα παπαγαλάκια της διαπλοκής, όλο το συρφετό των ηγετών και γραφειοκρατών της Ευρωζώνης αλλά και τους εκπροσώπους κεφαλαίου και τραπεζών, εντείνοντας τους εκβιασμούς και τα ψευδοδιλλήματα:

Ευρώ ή δραχμή, τρομοκρατικό δίλλημα γιατί προσπαθεί να αποκρύψει την πολιτική που ασκήθηκε και θα συνεχίσει να ασκείται για να διασώσει μέσω του φόβου το φαύλο πολιτικό σύστημα που το επικαλείται, ψεύτικο γιατί αναγορεύει το νόμισμα (το εργαλείο) και όχι την πολιτική (δηλ. την ουσία) σε κύριο ζήτημα.

Κυβέρνηση ή χάος, όπου με «κυβέρνηση» εννοούν κυβέρνηση του μνημονίου βεβαίως, αυτή που οδήγησε στο χάος, αυτοδύναμη ψέλλιζαν πριν τις εκλογές του Μάη, με τμήμα της αριστεράς αιχμάλωτό τους μας είπαν μετά, αυτοδύναμη με μνημονιακές παραφυάδες μας λένε τώρα.

Μνημόνιο ή χρεοκοπία. Σα να μην έχει επέλθει ήδη η χρεοκοπία για το λαό, σαν να μην ξέρουμε ότι τα μνημόνιά τους απέτυχαν παταγωδώς στους στόχους που αυτοί ισχυρίζονταν ότι είχαν (γιατί τους «άλλους» στόχους, το φόρτωμα της κρίσης του κεφαλαίου στις πλάτες των εργαζόμενων, τους πέτυχαν προς το παρόν), σα να μη ξέρουμε ότι και η άτακτη χρεοκοπία της χώρας βρίσκεται στο βάθος του δρόμου των μνημονίων, σαν να μην έχουν οι ίδιοι ομολογήσει ότι πρώτα θα πληρώσουν τους πιστωτές και μετά θα δουν αν περισσεύει τίποτα για τη χώρα.

ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΜΑΧΗ

Ευρωπαίοι και ΔΝΤ μας υποδεικνύουν και πάλι θρασύτατα τι πρέπει να ψηφίσουμε, για να συνεχίσουν την ίδια πολιτική με ακόμη χειρότερα μέτρα. Προσπάθησαν να επιβάλλουν και δημοψήφισμα, όπως επιβάλλουν οι αφέντες σε προτεκτοράτα ή κατεχόμενες χώρες. Μας λένε ότι ψηφίσαμε από θυμό και όχι με λογική, ενώ τώρα πρέπει να ψηφίσουμε «υπεύθυνα», να αναστηλώσουμε δηλαδή τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, και όσους άλλους ορκίζονται πίστη στην ευρωπαϊκή και διεθνή νομιμότητα των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης, θεωρώντας την εξυπηρέτηση του χρέους ως ύψιστη επιλογή. Αλλά δε θα τους κάνουμε τη χάρη ούτε τώρα. Θα διακηρύξουμε ότι ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ, ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΩΤΗΡΕΣ – ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Ξέρουμε ότι καμία λύση δε χαρίζεται. Ιδιαίτερα τώρα, στο χείλος του γκρεμού που μας έφτασαν, χρειάζεται ο κινητοποιημένος και οργανωμένος λαός. Προϋπόθεση για λύση σε όφελός μας είναι η οργάνωση, η κλιμάκωση και ο συντονισμός των αγώνων μας. Από τα κάτω, στην εργασία και τη γειτονιά, παραμερίζοντας τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, με κοινή δράση παρά τις ιδεολογικές διαφορές, για να αποκρούσουμε τα μέτρα του ΔΝΤ, της ΕΕ και της κυβέρνησης. Αυτό για το οποίο αγωνίστηκε η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς από την 1η μέρα της ίδρυσής της.

Θα συνδυάσουμε αυτόν τον αγώνα με την παρέμβασή μας στο κεντρικό πεδίο μέσω των εκλογών του Ιουνίου. Νομίζουν ότι στις δεύτερες εκλογές θα πάρουν τη ρεβάνς, θα μαντρώσουν και πάλι το λαό στην υποστήριξη του σάπιου συστήματος της διαπλοκής που κλονίστηκε συθέμελα και θα διασώσουν τον εαυτό τους. Θα τους χαλάσουμε τα σχέδια και πάλι. Το νέο μας «χαστούκι» θα είναι πιο δυνατό. Οι εκλογές θα γίνουν νέος σημαντικός σταθμός στην πορεία της οικοδόμησης της λύσης σε όφελος του λαού και του τόπου.

Θα ξαναπούμε όχι στην αποχή, το λευκό και το άκυρο, γιατί την άρνηση νομιμοποίησης του πολιτικού συστήματος την έχουμε ήδη δείξει σε κάθε ευκαιρία. Πρέπει να τώρα να απαντήσουμε θετικά ενισχύοντας τις δυνάμεις που αντιπαλεύουν τη μνημονιακή πολιτική με συνέπεια, υποδεικνύοντας με την ψήφο μας ό,τι ειδικότερα στοιχεία θεωρεί ο καθένας μας πιο σημαντικά.

Ας δώσουμε και τη νέα εκλογική μάχη με σκοπό να ανατρέψουμε ακόμα πιο ριζικά τους συσχετισμούς. Κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε νέες διεργασίες προς θετική κατεύθυνση για το λαό μετά τις εκλογές, θα στηρίξει τη δράση του λαϊκού κινήματος από καλύτερες θέσεις, και θα αποτελέσει παράδειγμα αντίστασης και για άλλους λαούς, που μπαίνουν κι αυτοί στο ίδιο σφαγείο.

ΛΑΕ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΗΘΕΙΣ, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Ραντεβού στους νέους αγώνες την 18η Ιουνίου, με την Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς και όλο το λαό

5 Ιουνίου 2012

Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς

Ενάντια στα μέτρα Δ.Ν.Τ. – Ε.Ε. – Κυβέρνησης

Προηγούμενο άρθροΣυγχαρητήρια στο 2ο Γυμνάσιο Κηφισιάς
Επόμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ: Έμφαση στον διάλογο για το πρόγραμμα της κυβέρνησης της αριστεράς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.