Οι γονείς των μαθητών των δημοτικών σχολείων του Δήμου λάβαμε μια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή των παιδιών μας σε πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών. Η επιστολή υπογράφεται από την πρόεδρο του ΔΣ της Κοινωνικής Μέριμνας για λογαριασμό του ΔΣ
Μεταξύ άλλων, επιστολή περιείχε και το παρακάτω απίστευτο: «Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από 25/6/2012 έως 25/7/2012 εάν και εφόσον το επιτρέψουν οι πολιτικές συνθήκες» !!!!
Θα μπορούσε κανείς καλοπροαίρετα να σκεφτεί ότι η κα πρόεδρος απλά ανησυχεί ότι ενδεχομένη κατάρρευση των πόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης, λόγω της πολιτικής ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ της εφαρμογής των αλλεπάλληλων μνημονίων και της τήρησης των δανειακών δεσμεύσεων της χώρας, θα οδηγήσει το Δήμο σε αδυναμία χρηματοδότησης του καλοκαιρινού προγράμματος.
Όμως στην 2η σελίδα της επιστολής κάθε καλοπροαίρετη ερμηνεία εξαφανίζεται. Διαβάζουμε με χοντρά – πλάγια γράμματα :
Κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα : 80€ (1 παιδί), 100€ (2 παιδιά), 120 € (3 παιδιά), 150€ (4 παιδιά).
Με απλές μαθηματικές πράξεις καθένας καταλαβαίνει ότι οι προβλεπόμενες εισφορές των γονέων φτάνουν μια χαρά και περισσεύουν για την απασχόληση των επιβλεπόντων δασκάλων, ενώ το κόστος χρήσης είναι ελάχιστο εφόσον θα χρησιμοποιηθούν δημοτικές εγκαταστάσεις. Πρόκειται λοιπόν για μια εντελώς αυτοχρηματοδοτούμενη δραστηριότητα η οποία ουδεμία σχέση έχει με την πολιτική κατάσταση της χώρας !!
Τι εννοεί λοιπόν η κα πρόεδρος; Πώς ακριβώς θα επιδράσουν οι «πολιτικές συνθήκες» στην υλοποίηση του καλοκαιρινού προγράμματος; Μήπως εννοεί ότι εάν δεν βγει πρώτο το κόμμα της αρεσκείας της, θα στενοχωρηθεί πάρα πολύ και θα αναγκαστεί να τιμωρήσει τόσο τους γονείς που δεν ψήφισαν το κόμμα της, όσο και αυτούς που το ψήφισαν ;
Βέβαια είναι σύνηθες στην τοπική αυτοδιοίκηση, στελέχη της διοίκησης να αξιοποιούν τη θέση τους «προς άγραν ψήφων» για το κόμμα τους, αλλά η συγκεκριμένη περίπτωση ξεφεύγει από τους συνήθεις πελατειακούς χειρισμούς και έχει τον χαρακτήρα προεκλογικής τρομοκρατίας.

Υ.Γ. Παρακαλούμε την κα πρόεδρο της Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου να γίνει πιο σαφής : Να μας στείλει για παράδειγμα μια νέα επιστολή πριν τις εκλογές, όπου θα εμπεριέχεται αναλυτική τιμολόγηση των υπηρεσιών του καλοκαιρινού προγράμματος ανάλογα με το κόμμα που θα ψηφίσουμε στις 17 Ιούνη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ:
Η κ. Σωτηροπούλου είναι πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας

Προηγούμενο άρθροΜόσχα, Μάιος 2012
Επόμενο άρθροΜια Κυριακή… στον Κηφισό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.