Κινητοποίηση στις 5 Απριλίου στη ΔΕΗ Κηφισιάς από την Επιτροπή Αγώνα


Νέα κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΕΗ Κηφισιάς για το χαράτσι που εισπράττεται με τους λογαριασμούς ρεύματος, έχει προγραμματίσει για την Πέμπτη 5 Απριλίου στις 9.30 π.μ., η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς ενάντια στα μέτρα ΔΝΤ – ΕΕ – κυβέρνησης.

«Για να σταματήσουμε τις νέες πρακτικές από τη ΔΕΗ, οργανώνουμε νέα κινητοποίηση», αναφέρει η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς και καλεί τους μαζικούς φορείς τις περιοχής μας σε συμμετοχή, «γιατί μόνον οι αγώνες φέρνουν αποτελέσματα». Μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η νέα γραμμή άμυνας της κυβέρνησης είναι η επίκληση τεχνικής αδυναμίας της ΔΕΗ να ξεχωρίσει από το προηγούμενο υπόλοιπο ενός λογαριασμού το τμήμα που αφορά στο χαράτσι και αυτό που αφορά στο ρεύμα. Την ίδια τεχνική αδυναμία της ΔΕΗ επικαλείται και το υπουργείο οικονομικών με το δελτίο Τύπου της 6 Μαρτίου!
Σύμφωνα με την Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς, η απόφαση του ΣτΕ για μη διακοπή του ρεύματος ισχύει είτε το θέλουν κυβέρνηση και ΔΕΗ είτε όχι. Αμφότεροι οφείλουν να συμμορφωθούν, μετατρέποντας τα συστήματά τους, ώστε να υποστηρίζουν το διαχωρισμό ρεύματος και χαρατσιού. Όλα τα στοιχεία τα έχει η ΔΕΗ, οπότε κάτι τέτοιο μπορεί εύκολα να γίνει. «Μας κάνει μάλιστα εντύπωση πώς μια μεγάλη εταιρεία δεν έχει ήδη λύσει ένα τεχνικό πρόβλημα με γνωστή σε όλους λύση, 5 μήνες από τότε που το πρόβλημα έγινε έκδηλο. Ο λόγος είναι επίσης φανερός: Επικαλούνται τεχνικά προβλήματα μόνο και μόνο για να εκβιάσουν τους καταναλωτές!», τονίζουν οι ίδιοι.

Νέες πρακτικές από τη ΔΕΗ

Με πρόσχημα το παραπάνω δικό της «τεχνικό» πρόβλημα, η ΔΕΗ σταμάτησε και πάλι να δέχεται πληρωμή λογαριασμών χωρίς το «ανεξόφλητο ποσό» προηγούμενων λογαριασμών, ακόμα και αν αυτό οφείλεται στο χαράτσι. Προς το παρόν απαντάμε, πληρώνοντας από το Internet, μέσω ATM ή και ταμεία τραπεζών, όπως παλιότερα. Συνεχίζουμε να καταθέτουμε αιτήσεις για εξώδικα στο Δήμο Κηφισιάς, μιας που έτσι διακηρύττουμε και εξωδίκως ότι εμείς πληρώσαμε το ρεύμα και όχι το χαράτσι ό,τι κι αν λέει η ΔΕΗ.
Στην Κηφισιά και αλλού, καταγγέλθηκαν διάφορες περιπτώσεις, όπου εάν υπήρχε καθυστέρηση πληρωμής του λογαριασμού ρεύματος για λίγες μόνο μέρες, η ΔΕΗ επιχείρησε τη διακοπή του ρεύματος, προφανώς επικαλούμενη ότι υπήρχε και «ανεξόφλητο ποσό» προηγούμενων λογαριασμών, από το χαράτσι.
Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς επισημαίνει: «Σε κάθε τέτοια περίπτωση αρνούμαστε κατηγορηματικά τη διακοπή, δεν αφήνουμε τον υπάλληλο να μπει στο σπίτι μας (εφόσον το ρολόι της ΔΕΗ δε βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο), ζητάμε το όνομα του υπαλλήλου (που συνήθως είναι υπάλληλος κάποιου εργολάβου και όχι της ΔΕΗ όπως θα ισχυριστεί), ζητάμε το όνομα της εταιρείας του και την εντολή διακοπής, και ειδοποιούμε φίλους, γείτονες και την Επιτροπή Αγώνα στο 6974 105775). Η έντονη αντίδραση απέτρεψε πάντοτε τη διακοπή σε όλες τις περιπτώσεις που γνωρίζουμε. Αν τυχόν δεν είμαστε παρόντες και υπάρξει τελικά διακοπή, δεν το αφήνουμε έτσι. Διαμαρτυρόμαστε στη ΔΕΗ, καλώντας την Επιτροπή, φίλους και γνωστούς μας. Γιατί η αλληλεγγύη είναι η δύναμή μας».
Σε περίπτωση διακοπής (λόγω καθυστερημένης πληρωμής) του ρεύματος, η ΔΕΗ ζητάει, παρανόμως σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, την εξόφληση του χαρατσιού, πριν την επανασύνδεση. Το ίδιο ισχύει και σε περιπτώσεις αίτησης νέας σύνδεσης, πολιτών που φεύγουν από εναλλακτικούς παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος (δύο από τους οποίους σταμάτησαν, μη αποδίδοντας μάλιστα το εισπραχθέν χαράτσι στο κράτος).

Και υπερβάλλοντας ζήλος από υπαλλήλους…

«Μας καταγγέλθηκαν επίσης και περιπτώσεις απαράδεκτης συμπεριφοράς από κάποιους υπαλλήλους της ΔΕΗ Κηφισιάς, οι οποίοι από υπερβάλλοντα ζήλο, προφανώς, τρομοκρατούν τους πολίτες λέγοντάς τους σε ανάρμοστο ύφος, ότι πρέπει να πληρώσουν το χαράτσι αλλιώς θα τους κόψουν το ρεύμα. Καλούμε τους πολίτες να μας καταγγέλλουν τέτοιες συμπεριφορές που δυσφημούν τους εργαζόμενους της ΔΕΗ και τους αγώνες τους. Οι υπάλληλοι της ΔΕΗ έχουν υποχρέωση να λένε στους πολίτες την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι η διακοπή του ρεύματος για το χαράτσι είναι παράνομη. Την επόμενη φορά θα γίνουμε πιο συγκεκριμένοι», τονίζει η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς και αναφέρεται παρακάτω στις νέες εξελίξεις.
Πριν από το Πάσχα, σε χρόνο δηλαδή πολύ συντομότερο του συνηθισμένου, θα δημοσιευτεί η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας για το χαράτσι της ΔΕΗ, λόγω της μεγάλης σημασίας της υπόθεσης. Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου θα προσφύγουν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Αθηνών και Καλαμάτας, μόλις δημοσιευθεί η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Ο Χάρης Θεοχάρης, γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, ανακοίνωσε στις 2/4 στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, ότι οριστικά και αμετάκλητα αποσυνδέεται από το λογαριασμό της ΔΕΗ η όποια οφειλή για το χαράτσι και πηγαίνει στην εφορία. Δεν μπορεί να δοθεί από την εφορία εντολή διακοπής του ρεύματος. Αν πληρωθεί μόνον τμήμα του λογαριασμού, το πρώτο που πληρώνεται είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, τα πάγια, τα δημοτικά τέλη κ.λπ. και τελευταίο το χαράτσι. Νέος φόρος στα ακίνητα θα αντικαταστήσει το χαράτσι, σύμφωνα με πληροφορίες. Το κίνημα ετοιμάζεται ήδη για τη νέα μάχη.
Την ίδια στιγμή, νέο υπέρογκο χαράτσι, με όνομα «Υπηρεσίες κοινής ωφέλειας», εισπράττει η ΔΕΗ παράνομα, αφού ο σχετικός νόμος έχει καταργηθεί. Το χαράτσι προορίζεται να χρηματοδοτήσει την κοινωνική πολιτική της ΔΕΗ, με μειωμένα τιμολόγια για ειδικές κατηγορίες (άνεργοι, νησιά κ.λπ.). Και πάλι οι πολίτες χρηματοδοτούν την «κοινωνική ευαισθησία» του κράτους. Όπως και με την «εισφορά αλληλεγγύης» που πληρώνουμε όλοι, για επιδόματα ανεργίας, που όμως μειώθηκαν σε 360 ευρώ, ενώ μειώνονται και οι δικαιούχοι, επειδή πλέον η πλειοψηφία τους είναι μακροχρόνια άνεργοι, και δεν δικαιούνται επίδομα.

Κινητοποίηση φορέων στη ΔΟΥ Κηφισιάς

Κινητοποίηση διαμαρτυρίας για την επιβολή των χαρατσιών στη ΔΟΥ Κηφισιάς διοργάνωσε η Επιτροπή Φορέων Κηφισιάς (ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ, ΠΑΣΥ) τη Δευτέρα 2 Απριλίου, καλώντας την εργατική τάξη της περιοχής, με συντονισμένους αγώνες να ανατρέψει το σφαγείο που ετοιμάζεται και να συμπορευθεί με την πρόταση των 13 εργατικών κέντρων και των 8 ομοσπονδιών, για κήρυξη απεργίας στις 4 Απριλίου.
«Αυτό που δεν γνωρίζουν ή παριστάνουν ότι δεν γνωρίζουν οι ηγεσίες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, σε αυτό που δεν πιστεύουν και ποτέ δεν πίστεψαν, το καταλαβαίνουν σήμερα όλο και μεγαλύτερα τμήματα της εργατικής τάξης. Πως σε κάθε περίπτωση, όλα τελικά θα κριθούν στο πεδίο της ταξικής πάλης ενάντια στο κεφάλαιο και την πολιτική που ασκούν τα κόμματά τους. Γιατί, όπως στο πρόσφατο παρελθόν, οι εργαζόμενοι με την πάλη τους καθυστέρησαν μέτρα, παρεμπόδισαν αντεργατικές ανατροπές, ακόμα-ακόμα απέσπασαν και κατακτήσεις. Έτσι και σήμερα μπορούν να χαλάσουν τα αντιλαϊκά σχέδια, να βάλουν εμπόδια στη μείωση των μισθών, να υπερασπιστούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Να υπερασπιστούν τις ανάγκες τους», τονίζει η Επιτροπή Φορέων Κηφισιάς.


Προηγούμενο άρθροΜεγάλη η απήχηση στους πολίτες τα προϊόντα χωρίς μεσάζοντες
Επόμενο άρθρο«Βομβαρδισμός» αιτήσεων και εγκρίσεων για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.