Ο λογαριασμός της ΔΕΗ (ή εναλλακτικών παρόχων) χωρίς το χαράτσι μπορεί να πληρωθεί μέσω:

  1. Internet εάν έχουμε τραπεζικό λογαριασμό σε κάποια τράπεζα και κωδικό e-banking
  2. ΑΤΜ (αυτόματο μηχάνημα πληρωμής) εάν έχουμε τραπεζικό λογαριασμό (και κάρτα ανάληψης μετρητών) σε κάποια συμβεβλημένη τράπεζα (είναι σχεδόν όλες). Επιλέγουμε: Άλλες συναλλαγές-> Πληρωμές ΔΕΚΟ ->ΔΕΗ
  3. «Εισπρακτικό μηχάνημα» για πληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ (αν δεν έχουμε κωδικό e-banking ή κάρτα ανάληψης μετρητών), που βρίσκεται συνήθως στο εσωτερικό των τραπεζών και δέχεται μετρητά (δίνει και ρέστα). Προσοχή: Αυτά τα μηχανήματα σκανάρουν το λογαριασμό, οπότε σε κάποιες τράπεζες δεν επιτρέπουν μερική πληρωμή του. Ρωτήστε τον υπάλληλο της τράπεζας αν το μηχάνημα επιτρέπει μερική πληρωμή.

Σε όλες τις περιπτώσεις (εκτός από το εισπρακτικό μηχάνημα στο οποίο βάζουμε το λογαριασμό για να σκαναριστεί), πληκτρολογούμε τον 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής (που βρίσκεται στο λογαριασμό ακριβώς πάνω από το απόκομμα ταχυπληρωμής). Στη συνέχεια θα μας ζητηθεί να πληκτρολογήσουμε το ποσό πληρωμής.

  • Αφαιρούμε από το συνολικό ποσό του λογαριασμού, εκείνο που αντιστοιχεί στη δόση για το ειδικό τέλος (ΕΕΤΗΔΕ 2011), πληκτρολογούμε το υπόλοιπο ως ποσό πληρωμής και παίρνουμε την απόδειξη του μηχανήματος (ή την τυπώνουμε από το Internet).
  • Φωτοτυπούμε την παραπάνω απόδειξη, το λογαριασμό της ΔΕΗ και την ταυτότητά μας (εννοείται ότι ο λογαριασμός βγαίνει στο όνομά μας), πηγαίνουμε στο Δημαρχείο Κηφισιάς (Μυρσίνης 2 & Διονύσου) και καταθέτουμε τις φωτοτυπίες στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου Κηφισιάς, ώστε ο Δήμος να προχωρήσει σε ομαδικό (και ονομαστικό) εξώδικο προς τη ΔΕΗ. Θα μας ζητήσουν να υπογράψουμε μια απλή αίτηση αίτηση και να πάμε στο πρωτόκολλο, όπου και θα μας δώσουν τον σχετικό αριθμό πρωτοκόλλου.

Στην περίπτωση που λάβουμε ειδοποίηση για διακοπή του ρεύματος επικοινωνούμε αμέσως στα:
• Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς ενάντια στα μέτρα ΔΝΤ – ΕΕ – κυβέρνησης epitropikifisias@blogspot.com, κινητό: 6974105775
• Πρωτοβουλία Κατοίκων Κηφισιάς ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ protovoulia-katoikon-kifisias@googlegroups.com
• http://epitropikifisias.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΟδηγίες από τις επιτροπές αγώνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ: “Μπορούμε συλλογικά να αποτρέψουμε και τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος”
Επόμενο άρθροΣυγκέντρωση ενάντια στα χαράτσια στο κέντρο της Κηφισιάς την ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 7 μ.μ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.