Σε νέα κινητοποίηση προχώρησαν την Κυριακή 20 Μαΐου οι απλήρωτοι για 7 μήνες εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «Πεντελικόν», άλλοι εκ των οποίων βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τον Φεβρουάριο ενώ κάποιοι έχουν απολυθεί. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εκτός από τους εργαζόμενους, μέλη του συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων και της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς.
Οι εξελίξεις μετά την τελευταία τους κινητοποίηση έχουν ως εξής:
Κατά τη διάρκεια της τελευταίας κινητοποίησης, είχε συμφωνηθεί οι εργαζόμενοι να παραδώσουν γραπτή πρόταση στον εργοδότη με χρονοδιάγραμμα για αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους, κάτι που έγινε πριν από 10 ημέρες.
Ο εργοδότης, συνεπής στη μέχρι τώρα παρελκυστική τακτική του των συνεχών υποσχέσεων και της αθέτησης τους, υποσχέθηκε να απαντήσει την περασμένη Δευτέρα, μετά την Τετάρτη και μετά την Παρασκευή. Καμία απάντηση και πάλι!
Επειδή αυτή η τακτική ακολουθείται μήνες τώρα από την εργοδοσία, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν πως μόνο κινητοποιήσεις μέσα στο ξενοδοχείο θα αποτελούσαν επαρκή πίεση για τον εργοδότη.
Έτσι την Κυριακή 20 Μαΐου συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από το ξενοδοχείο και μετά μπήκαν μέσα σ’ αυτό, ενημερώνοντας και τους πελάτες ότι ενώ αυτοί πληρώνουν το ξενοδοχείο, ο ιδιοκτήτης έχει αφήσει τους εργαζόμενους απλήρωτους για 7 μήνες. Η εργοδοσία προφανώς κάλεσε την αστυνομία, και λίγο αργότερα περιπολικό εμφανίστηκε έξω από το ξενοδοχείο, χωρίς ωστόσο να υπάρξει τελικά κάποια αστυνομική παρέμβαση.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία των εκπροσώπων του σωματείου με τον εργοδότη (ο οποίος βρίσκονταν στην Πελοπόννησο), ο εργοδότης ισχυρίστηκε ότι θα παραδώσει τις αντιπροτάσεις του την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ θα καταθέσει την Πέμπτη και ένα μισθό στους εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι συζήτησαν το θέμα και αποφάσισαν να παραμείνουν στο ξενοδοχείο μέχρι ο εργοδότης να έρθει και να δεσμευτεί επίσημα, παρουσία και του σωματείου, για τα περαιτέρω.
Ο εργοδότης τελικά έφτασε στο ξενοδοχείο, υποσχέθηκε ότι θα καταθέσει τις προτάσεις του (με χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των χρεωστουμένων) την Τετάρτη 23/5 το μεσημέρι, ενώ την Πέμπτη 24/5 θα καταθέσει από ένα μισθό στους απλήρωτους εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι, σε περίπτωση υπαναχώρησης της εργοδοσίας ή κατάθεσης απαράδεκτων αντιπροτάσεων, να συνεχίσουν ανυποχώρητα τον αγώνα με διάφορες μορφές που θα «πονάνε» τον ιδιοκτήτη, μη αποδεχόμενοι άλλο τον εμπαιγμό.

Προηγούμενο άρθροΠού θα στηθούν τα εκλογικά περίπτερα των κομμάτων
Επόμενο άρθροΕμπορικός Σύλλογος Νέας Ερυθραίας: «Δεν υπάρχει διάθεση να μπει φραγμός»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.