Καλές οι πίτες και οι ευχές κάθε χρόνο τέτοια εποχή για τη νέα χρονιά που έρχεται, αρκεί να αντικατοπτρίζουν το λαϊκό περί δικαίου αίσθημα και τις προσδοκίες των δημοτών. Σταχυολογούμε ορισμένες από αυτές (ευχές) και τα συμπεράσματα δικά σας. Στην πίτα του Δήμου Κηφισιάς, η επικεφαλής της «Πόλης Φως», Αγγελική Συνοδινού ευχήθηκε «καλή επιτυχία στο έργο που έχει αναλάβει η κυβέρνηση Παπαδήμου». Στην πίτα της Ένωσης Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας ο δημοτικός σύμβουλος, Βαγγέλης Σιδέρης, αφιέρωσε το κομμάτι που έκοψε «στον άτυχο υπάλληλο καθαριότητας που έχασε το πόδι του έπειτα από εργατικό ατύχημα». Ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Μπιτσάνης έκανε την ευχή «οι κυβερνώντες να βάλουν μυαλό και να σκεφτούν πιο κοινωνικά», επισημαίνοντας πως το 1821 κάποιοι έδωσαν την περιουσία τους για τον αγώνα, το 1940 κάποιοι άλλοι τη ζωή τους, ενώ σήμερα κάποιοι έχοντες και κατέχοντες προτίμησαν την Ελβετία για να πάνε τις καταθέσεις τους, την ίδια στιγμή που θίγονται επαγγελματίες, συνταξιούχοι, φτωχοί και μεροκαματιάρηδες. Η τοπική σύμβουλος Μαρίνα Πετούση διάβασε ποίημα του Κωστή Παλαμά, αφιερώνοντάς το στη μνήμη του Παναγιώτη Σκυλοδήμου. Και, τέλος, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Ανδρεαδάκης αφιέρωσε το κομμάτι της πίτας που έκοψε «σε όσους χρωστούν στην εφορία», ευχή που συγκέντρωσε τα περισσότερα χειροκροτήματα!

«Απειλές» Χρυσοχοΐδη σε δημάρχους

Με εφαρμογή του νόμου, που προβλέπει να πληρώνουν τα πρόστιμα για τις χωματερές οι δήμοι, απειλεί ο υπουργός Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης τους «αντάρτες» δημάρχους που «δεν αντιλαμβάνονται το χρέος και την αποστολή τους», όσον αφορά στις χωματερές. Μάλιστα, σύμφωνα με τον υπουργό, η σχετική διάταξη που προβλέπει να πληρώνουν οι δήμοι τα πρόστιμα, μέσα από παρακρατήσεις των ΚΑΠ, κατατίθεται σήμερα στη Βουλή. Όπως, δε, είπε ο Μ. Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το ΕΣΠΑ, «ο διάλογος στα ζητήματα αυτά (σ.σ.: σκουπίδια) έχει τελειώσει». Και μετά μας ήρθε στο νου εκείνο που διατύπωσε με επιστημονική ορολογία ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ότι δηλαδή, ο νεοφιλελευθερισμός άφησε το ιδεολογικό του αποτύπωμα με τη συρρίκνωση της δημοκρατίας…

Χιλιοειπωμένος δρόμος;

«Ο χιλιοειπωμένος δρόμος του ΚΚΕ περί λαϊκής εξουσίας, σε λίγους μήνες θα φαντάζει ως το πιο κακόγουστο και θλιβερό αστείο στην ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος, ενώ σήμερα αποτελεί την πιο μεταφυσική και γι’ αυτό βολική για το σύστημα θέση». Τάδε έφη Σοφία Σακοράφα, κατά την πρόσφατη ανοιχτή συζήτηση στη Νέα Ερυθραία. Προσωπική θεώρηση της ανεξάρτητης βουλευτού της Β’ Αθηνών, καταγράφεται, ωστόσο, προς έλεγχο και απόδειξη από τον ιστορικό του μέλλοντος.

Μέτωπο δήμων Πεντελικού κατά Τουρκίας

Διευρύνεται το μέτωπο των δήμων του Πεντελικού κατά Τουρκίας για τις πυρκαγιές του 1995. Κοινή αγωγή για τα 68.844 στρέμματα που επλήγησαν από την πυρκαγιά του Ιουλίου 1995, περίοδο για την οποία ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ φέρεται να δήλωσε ότι Τούρκοι πράκτορες έβαζαν φωτιές στα ελληνικά δάση, αποφάσισαν να καταθέσουν σε ελληνικά και διεθνή δικαστήρια οι δήμαρχοι των δήμων που συνορεύουν με την Πεντέλη και κάηκαν κατά τη μεγάλη πυρκαγιά του Ιουλίου 1995, στην πρώτη διαδημοτική συνάντηση που έκαναν. Πρόκειται για τους δημάρχους Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, Αγ. Στεφάνου-Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη, Ραφήνας-Πικερμίου Γιώργο Χριστόπουλου, καθώς και το δήμαρχο Μαραθώνα Ιορδάνη Λουίζο.


Προηγούμενο άρθροΗ άλλη πτυχή
Επόμενο άρθροΜπροστά στο λευκό χαρτί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.