Επιβεβαιώνεται πλήρως η πρόθεση του υπουργείου Υγείας να κλείσει και να συγχωνεύσει τα ιατρεία ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) της Νέας Ερυθραίας με το αντίστοιχο κατάστημα ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) του Δήμου Αμαρουσίου, μετά και την παραδοχή του προϊσταμένου της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής ότι υπάρχει σχετική απόφαση που αφορά σε περιστολή δαπανών.

Τα παραπάνω μετέφερε στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς (12/11/2014) ο δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος, ο οποίος τόνισε ότι εμπρός στο τσουχτερό μίσθωμα των 12.000 ευρώ που πληρώνεται για το κτήριο της οδού Καποδιστρίου, όπου στεγάζονται τα ιατρεία του ΠΕΔΥ Νέας Ερυθραίας, εξετάζεται  λύση για τη μεταφορά τους σε ιδιόκτητο χώρο του Δήμου, στο Δρυμπέτειο Κέντρο Προαγωγής Υγείας, επί της οδού Κ. Βάρναλη. Ήδη, σύμβουλος του υπουργείου Υγείας και εκπρόσωπος του ΠΕΔΥ, μαζί με τον δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο, επισκέφθηκαν το κτήριο του Δρυμπετείου, το βρήκαν κατάλληλο και θα εισηγηθούν θετικά για τη μεταφορά των ιατρείων του πρώην ΙΚΑ στο συγκεκριμένο χώρο.

Παρόλα αυτά, οι υγειονομικές υπηρεσίες του παρατήματος ΠΕΔΥ Νέας Ερυθραίας φαίνεται ότι θα περικοπούν, καθώς θα διατηρηθούν 4 ιατρεία και μια επισκέπτρια Υγείας, ενώ ο γνωστός και πετυχημένος συστεγαζόμενος σταθμός εμβολιασμών «Μάνα και Παιδί» μεταφέρεται οριστικά στο Μαρούσι, όπου εντάσσεται οργανικά και προορίζεται να εξυπηρετεί πολλούς δήμους. Οι εκπρόσωποι του ΠΕΔΥ και του υπουργείου Υγείας διαβεβαίωσαν, πάντως, ότι δυο παιδίατροι θα επισκέπτονται καθημερινά τα ιατρεία της Νέας Ερυθραίας, προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους. Οι υπηρεσίες υγειονομικής πρόληψης που παρέχει μέχρι σήμερα το Δρυμπέτειο Κέντρο Προαγωγής Υγείας, θα εξακολουθούν να προσφέρονται στους κατοίκους.

Οι παραπάνω εξελίξεις έλαβαν χώρα μετά το ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά της ενδεχόμενης παύσης λειτουργίας του ΠΕΔΥ Νέας Ερυθραίας, που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο κι ενώ ήδη είχαν αρχίσει να μεταφέρονται μηχανήματα και εξοπλισμός στο κεντρικό ΠΕΔΥ Αμαρουσίου και ειδικότητες ιατρών μεταφέρονταν σε άλλες υπηρεσίες. Σύμφωνα με το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς:

«Ο Δήμος Κηφισιάς αντιτίθεται απόλυτα και σκοπεύει αντιδράσει έντονα μαζί με τους πολίτες, στο ενδεχόμενο παύσης λειτουργίας των ιατρείων ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) του Δήμου Κηφισιάς και με τη φημολογούμενη επικείμενη συγχώνευση με το αντίστοιχο κατάστημα ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) του Δήμου Αμαρουσίου. Όπως είναι γνωστό σε κάθε ‘‘καλλικρατικό’’ Δήμο απαιτείται η λειτουργία ιατρείων του ΕΟΠΠΥ. Το συγκεκριμένο υποκατάστημα ΙΚΑ που βρίσκεται στην οδό Ελ. Βενιζέλου & Καποδιστρίου 10, στη Ν. Ερυθραία και εξυπηρετεί σήμερα και από πολλά χρόνια με το ιατρικό προσωπικό του τους ασφαλισμένους πολίτες Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης στον ενιαίο Δήμο Κηφισιάς με απογεγραμμένο πληθυσμό 71.000 κατοίκων και πραγματικό πληθυσμό που αγγίζει τις 100.000, πρέπει να ενισχυθεί και όχι ασφαλώς να καταργηθεί. Σημειωτέον ότι η μίσθωση του συγκεκριμένου καταστήματος έχει ήδη παραταθεί για τέσσερα ακόμη έτη.

Η μετακίνηση των ηλικιωμένων και ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων πολιτών μας (άνεργοι, άποροι, άνθρωποι με κινητικά προβλήματα), στο Μαρούσι ή στον Αγ. Στέφανο, όπου βρίσκονται τα πλησιέστερα υποκαταστήματα για την εξυπηρέτησή τους, θα είναι πολύ δύσκολη και χρονοβόρα με βέβαιο αποτέλεσμα την αμέλεια και υποβάθμιση της υγείας τους. Πλήγμα επίσης για τη φροντίδα Υγείας της ευαίσθητης βρεφικής και παιδικής ηλικίας θα αποτελέσει και η συνεπαγόμενη παύση λειτουργίας του γνωστού και πετυχημένου συστεγαζόμενου Σταθμού εμβολιασμών ‘‘Μάνα και Παιδί’’. Με την επιβαλλομένη από τις αρμόδιες Αρχές ευαισθησία στον τομέα της Υγείας και το ειδικό βάρος της Πρωτοβάθμιας  Περίθαλψης, ζητούμε τη συνέχιση της  λειτουργίας του υποκαταστήματος ΠΕΔΥ στον καλλικρατικό Δήμο Κηφισιάς  προς όφελος  των πολιτών μας».

ΠΗΓΗ: ΑΜΑΡΥΣΙΑ

 

Προηγούμενο άρθροΑνοιχτή συγκέντρωση με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Κηφισιάς (19/11)
Επόμενο άρθροΗ Δημόσια Εκπαίδευση… εκτελείται

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.