Με αγωνιστική διάθεση και μαζική συμμετοχή κατοίκων, συνδικάτων, φορέων και δήμου, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Κηφισιάς, που οργάνωσαν η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς και η Πρωτοβουλία Κατοίκων

Ούτε τα χαράτσια, αλλά ούτε και η κακοκαιρία δεν τους πτόησαν αυτή τη φορά. Με αγωνιστική διάθεση και μαζική συμμετοχή κατοίκων, συνδικάτων, φορέων,  δημοτικής αρχής και δημοτικών συμβούλων, παρά το τσουχτερό κρύο και το χιονόνερο, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ, στο κέντρο της Κηφισιάς, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που οργανώνουν η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς και η Πρωτοβουλία Κατοίκων.

Τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενίσχυσαν με την ενεργή παρουσία και τις παρεμβάσεις τους ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Άννα Κορογιαννάκη, οι δημοτικοί σύμβουλοι εκπρόσωποι του Συλλόγου Παναγιώτης Κανακάκης, Γιώργος Σκορδίλης και Ανέστης Νικολέλης, Δασκάλων και της ΕΛΜΕ της περιοχής, του ΕΠΑΜ βόρειου τομέα Αθήνας, της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων & Κατοίκων Β.Α. Αττικής.
Ο στόχος παραμένει η μαζική και ενωτική συμμετοχή των πολιτών, η ενημέρωση όλων των δημοτών για τους τρόπους άρνησης πληρωμής του χαρατσιού, καθώς και η δραστηριοποίηση όλων των μαζικών φορέων της πόλης μας, για ένα θέμα που μας καίει όλους.
Στον πεζόδρομο της οδού Κασσαβέτη συγκεντρώθηκαν περίπου 150 πολίτες που φώναξαν συνθήματα, όπως «Κανένας δεν θα κόψει το ρεύμα του λαού, κάτω η κυβέρνηση ΕΕ και ΔΝΤ» και «Παιδεία, υγεία, ρεύμα και νερό, δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στο λαό».
Από τα μεγάφωνα αναγγέλθηκε πως η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς και η Πρωτοβουλία Πολιτών Κηφισιάς οργανώνουν αυτή τη συγκέντρωση ενάντια σε όλα τα χαράτσια, ενάντια στις αποφάσεις του μαύρου μετώπου και της τρόικας, που αποφασίζουν το ξεπούλημα της χώρας για δεύτερη φορά με τη νέα δανειακή σύμβαση. Οι εκπρόσωποί τους ενημέρωσαν τον κόσμο για τις πρώτες νίκες του μαζικού κινήματος, που παίρνει μορφή χιονοστιβάδας, ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ και την αναδίπλωση της κυβέρνησης με τη νέα τροπολογία που κατέθεσε.
«Είμαστε εδώ για να φωνάξουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε φτάνει πια, δεν πάει άλλο. Μέτρα, μέτρα και στο βάθος αδιέξοδο», τόνισαν.
Τη συγκέντρωση άνοιξε με μικρή εισαγωγή ο Χάρης Σμυρνιώτης. Στη συνέχεια μίλησαν από την Πρωτοβουλία Κατοίκων Κηφισιάς ο Μανώλης Μιχάλας, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, από την Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς ο Δημήτρης Κατσάκος, και συνδικαλιστής της ΔΕΗ.
Ο Μανώλης Μιχάλας, εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Κηφισιάς ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ, παίρνοντας το λόγο μεταξύ άλλων είπε: «Είμαστε σήμερα εδώ για να φωνάξουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.
Είμαστε αντιμέτωποι τα τελευταία δύο χρόνια με έναν απερίγραπτο εκβιασμό: «Δεχτείτε τα μέτρα για να μην πτωχεύσουμε. Δεχτείτε κι΄άλλα μέτρα για να πάρουμε τη δόση. Υπομονή και άλλα μέτρα για να μπορούν να δοθούν οι συντάξεις και οι μισθοί. Μέτρα –μέτρα και στο βάθος; Αδιέξοδο. Οι ίδιοι που προτείνουν και ψηφίζουν όλο αυτό τον καιρό την πολιτική που ακολουθείται παραδέχονται ότι τα μέτρα που πήραν δεν μας έβγαλαν από τη κρίση. Ποια είναι η λύση που προτείνουν; Και άλλα μέτρα. Ε! δεν ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ».

 

Χιωτάκης: «Πρέπει να βγούμε στο δρόμο με πραγματικούς αγώνες»
«Όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κατάσταση. Χαιρετίζουμε αυτή τη συγκέντρωση σήμερα και είναι σίγουρο πως αν δεν επικρατούσαν αυτές οι καιρικές συνθήκες, θα είχε γεμίσει η πλατεία. Δίνουμε ραντεβού μαζί με τις επιτροπές και σε επόμενες κινητοποιήσεις. Δεν έχει τελειώσει τίποτα, τώρα αρχίζει, συνεχίζουμε τον αγώνα», έδωσε το σύνθημα και ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης.
Κατά την προσέλευσή του ο Νίκος Χιωτάκης είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους: «Σύμφωνα και με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των δυο επιτροπών αγώνα κατά του χαρατσιού και των οικονομικών μέτρων και γι’ αυτό το λόγο βρισκόμαστε εδώ. Είμαστε στη δυσκολότερη κατάσταση που έχουμε ζήσει ποτέ ως πολίτες, ως δήμος και ως χώρα. Δεν μπορούμε άλλο να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια, δεν μπορούμε να καθόμαστε να βλέπουμε τα γεγονότα από την τηλεόραση. Πρέπει να βγούμε στο δρόμο. Σήμερα δηλώνουμε εδώ ότι είμαστε μάχιμοι για να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις δύσκολες καταστάσεις με πραγματικούς αγώνες. Δεν υπάρχουν τετελεσμένα, δεν υπάρχουν έτοιμες λύσεις, τις λύσεις πρέπει να τις στηρίξουμε μόνοι μας. Υπάρχει αυτή τη στιγμή δυνατότητα να βρεθούν πόροι και για την Αυτοδιοίκηση, αλλά και να μη στερηθούν άλλο οι μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι, προσπαθώντας το Δημόσιο να περιορίσει από αλλού δαπάνες και από περιπτώσεις που δεν είναι σε προτεραιότητα, για να κρατήσουμε ζωντανή την οικονομία, να μη χαθούν άλλες θέσεις εργασίας και να μην κλείσουν άλλοι αυτοαπασχολούμενοι».

 

Από την Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς ενάντια στα μέτρα ΔΝΤ- ΕΕ – κυβέρνησης πήρε το λόγο ο Δημήτρης Κατσάκος, ο οποίος τόνισε: «Μας λένε όμως κάποιοι: Δεν πετυχαίνετε τίποτα έτσι. Και όμως πετυχαίνουμε νίκες, όταν αγωνιζόμαστε συλλογικά. Στην αρχή, όταν είδαν τα κινήματα ενάντια στο χαράτσι και την αντίδραση του κόσμου είπαν: Δε θα κόψουμε το ρεύμα για 80 μέρες από την έκδοση του λογαριασμού. Και οι πρωτοβουλίες ενάντια στο χαράτσι πλήθυναν. Στην Κηφισιά ενημερώσαμε εμείς τον κόσμο, πόρτα – πόρτα, που νόμιζε ότι το χαράτσι ήταν για μια φορά και τελείωσε, που δεν ήξερε πώς να πληρώσει το ρεύμα χωρίς το χαράτσι, που δεν είχε ακούσει για την απόφαση του δήμου. Και σιγά – σιγά γίναμε χιονοστιβάδα, από κείνες που αρχίζουν από ένα μικρό πυρήνα και μεγαλώνουν, και γίνονται ακατανίκητες. 500.000 δεν πλήρωσαν το χαράτσι ενώ πέρασαν και οι 80 μέρες, σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, το παραδέχτηκε και ο υπουργός. Και τώρα πια λένε ότι δε θα κόψουν το ρεύμα 4 μήνες από τη λήξη του λογαριασμού. Αλλά εμείς δε σταματάμε μέχρι την κατάργηση του χαρατσιού.

 

Ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΑΣΑ» και δημοτικός σύμβουλος, Παναγιώτης Κανακάκης, δήλωσε: «Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, η σημερινή εκδήλωση, αντίδραση, αγανάκτηση, ενάντια στο χαράτσι και γενικότερα η αντίδραση που υπάρχει ενάντια σε όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα και σε αυτά που πρόκειται να ληφθούν στο προσεχές μέλλον, έχει συγκεντρώσει αρκετό κόσμο, Πιστεύω ότι θα οργανώσουμε και άλλες τέτοιες συγκεντρώσεις στο μέλλον με επιτυχία, μέχρι να επιτευχθεί ο τελικός στόχος, που δεν είναι μόνο η κατάργηση του χαρατσιού, αλλά να πάμε σε εκλογές, ώστε ο λαός να έχει την ευκαιρία δημοκρατικά να εκφράσει την άποψή του και για την κρίση και για τις λύσεις που θα δοθούν».

 

Τη συγκέντρωση έκλεισε με σύντομο χαιρετισμό συνδικαλιστής της ΔΕΗ. Το ραντεβού των συγκεντρωμένων ανανεώθηκε για τις επόμενες ημέρες, στις κεντρικές κινητοποιήσεις για να μην περάσουν τα νέα μέτρα, το νέο μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση, που οδηγούν αν περάσουν, το λαό στην απόλυτη εξαθλίωση και τη χώρα στην καταστροφή


Προηγούμενο άρθροΠρώτη νίκη ενάντια στο χαράτσι
Επόμενο άρθροTου ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΟΥ από το ΕΘΝΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.