της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΟΥΣΤΑΚΗ

Ο χρόνος που πέρασε ήταν για την Ελλάδα από τους χειρότερους που έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια, όσα τουλάχιστον θυμάμαι από τη μεταπολίτευση και μετά.
Και το χειρότερο όλων είναι ότι πληγώσαμε τα παιδιά μας, τα ξαφνιάσαμε, τα τρομάξαμε.
Τους είπαμε ψέματα από τα πρώτα τους βήματα, τους «βάλαμε» στο παραμύθι του Αϊ Βασίλη αλλά και σε άλλες χίμαιρες, επειδή εξυπηρετούσε το δικό μας ψεύτικο κόσμο. Αλλά δυστυχώς δεν τους μάθαμε τον τρόπο να ξεφεύγουν από την πλάνη και πως πρέπει να αντιμετωπίσουν τη σκληρή πραγματικότητα. Τους είπαμε ότι ο Χριστός ήρθε στη γη ευαγγελιζόμενος «Επί γης Ειρήνη και εν ανθρώποις Ευδοκία» μέχρι που σταυρώθηκε από τους ανθρώπους, για να τους απαλλάξει από την αμαρτία.
Και τα παιδιά μας έγιναν έφηβοι και τότε διαπίστωσαν ότι κάποιοι αντιπρόσωποι  του θεού επί της γης κατέστησαν «τον οίκον του θεού, οίκον εμπορίου», και ότι κάποιοι καταχράστηκαν την εξουσία, που ο λαός τους έδωσε, για «ίδιον όφελος».
Κάποιοι επιδόθηκαν σε οικονομικές και ηθικές ατασθαλίες, και όλοι μαζί οι κυβερνώντες τα κουκούλωσαν τρέμοντας τις αποκαλύψεις.
Και εκείνοι που είναι επιφορτισμένοι να αποδίδουν δικαιοσύνη, δηλώνουν με «ελαφρά τη καρδία», ως παρηκμασμένοι πολιτικάντηδες, ότι κάποιοι υπουργοί «παραπλανήθηκαν».
Και ακόμη εκείνοι, που ο λαός τους ανέθεσε την προστασία της ζωής και της περιουσίας του, χτυπάνε στο ψαχνό και «όποιον πάρει ο χάρος», και αυτή τη φορά διάλεξε τον 15χρονο Αλέξη.
Όσον αφορά στις περιουσίες του, «στάχτη και μπούλμπερη» στη κυριολεξία, επέτρεψε να γίνει, παρακολουθώντας από μακριά κάποιους προβοκάτορες να καταστρέφουν και να λεηλατούν αδιακρίτως, εφαρμόζοντας την τακτική της παθητικής άμυνας.
Η ηγεσία της χώρας, ανύπαρκτη, αμήχανη και σαστισμένη παρακολουθούσε τα γεγονότα σαν κεραυνοχτυπημένη, χωρίς πρωτοβουλίες ακολουθούσε τη ροή των πραγμάτων, και χωρίς να μπορεί να τα ελέγξει, έτσι χωρίς σχέδιο δράσης.
Με αδικαιολόγητη έπαρση και εντελώς άκαιρα και καθυστερημένα, ο Πρωθυπουργός ανέλαβε την ευθύνη όλων των κακών χειρισμών και των εξ αυτών αποτελεσμάτων.
Έδειξε μια καθυστερημένη μεγαλοψυχία και προσπάθησε με βροντερό ύφος, να μας πείσει ότι έχει αρχηγική στόφα. Έπεισε όσους ήθελαν να πειστούν, κανέναν σκεπτόμενο και μη συμμέτοχο στα εγκλήματα.
Όταν ανέλαβε, την ευθύνη όλων των γεγονότων δεν περιορίσθηκε φαντάζομαι στα τελευταία των εμπρησμών, αλλά ανέλαβε την ευθύνη και για την δολοφονία του παιδιού, για τις υποκλοπές, για τα ομόλογα, για τους Πακιστανούς, για το Ζαχόπουλο, για το παραδικαστικό κύκλωμα, για το Βατοπέδι και άλλα που έχω ξεχάσει.
Αλήθεια μένω με την απορία, μετά τόση ευθύνη που ανέλαβε τόσων κακών γιατί δεν παραιτήθηκε;
Δηλαδή τι είναι αυτό, «αμαρτία εξομολογουμένη ουκ έστι αμαρτία»;
Μιλάμε για φιλότιμο, μοναδική ελληνική ιδιαιτερότητα.
Αλλά ο κ. Πρωθυπουργός προσπαθεί να πείσει και τον εαυτό του ότι είναι ο «καταλληλότερος», εθελοτυφλώντας συνειδητά ότι αυτές οι τιμές στις δημοσκοπήσεις είναι φτιαχτές, υπέρ του.
Δυστυχώς είναι υποχρεωμένος να εξαγνίσει εκείνους που τον περιβάλλουν και τον συμβουλεύουν για να τους τοποθετήσει ξανά στα δεξιά του.
Όμως είναι γνωστή η ρήση του Μακιαβέλι ότι: «Μπορείς να κρίνεις το μέλλον ενός Ηγέτη παρατηρώντας εκείνους που τον περιβάλλουν», και αυτοί δεν άλλαξαν!
Λένε ότι: «κάθε λαός έχει τον ηγέτη που του αξίζει». Τα παιδιά όμως ποιος τα ρώτησε, αν τους αξίζει αυτός ο Ηγέτης!
Τα παιδιά με όλα αυτά οργίστηκαν και εξεγέρθηκαν.
Θέλησαν να μετατρέψουν την οργή τους σε δύναμη δημιουργίας και ανατροπής των κατεστημένων παρακμιακών αξιών.
Είναι αποφασισμένα να συνεχίσουν και η πλειοψηφία τους δεν έχει εγκάθετους καθοδηγητές.
Επειδή ξέρουν ότι είναι αδύναμοι, λόγω θέσεως, για τούτο χρησιμοποιούν την δύναμη των δυνατών αντιπάλων τους για να νικήσουν.
Στη περίπτωση των πλουσίων είναι το χρήμα η δύναμή τους που προσπαθούν παντοιοτρόπως να το διατηρήσουν, διότι μόνο έτσι υπάρχουν.
Στη περίπτωση των πολιτικών είναι η εξουσία, που τους εξασφαλίζει το αξίωμα και κάνουν τα πάντα για να την εξασφαλίσουν, άλλως δεν υπάρχουν.
Ήρθε η σειρά να αποκαλυφθεί και το δεύτερο μεγάλο ψέμα για την «Επί γης Ειρήνη και εν ανθρώπους Ευδοκία». Κάθε μέρα διαπιστώνεται το αντίθετο, αφού υπάρχουν εκατομμύρια φτωχοί και αφού οι πόλεμοι μαίνονται.
Ήταν 27 Δεκέμβρη, ημέρα Σάββατο, αφιερωμένη στο θεό, για τους Εβραίους που χαιρετίζουν με κατάνυξη τους συνανθρώπους τους με τη λέξη «Σαλώμ», δηλαδή «Ειρήνη», εκείνη την ημέρα διάλεξαν για να κτυπήσουν με βόμβες τη Λωρίδα της Γάζας.
Εκεί όπου ο αποκλεισμός, εδώ και έξι μήνες, που είχε επιβάλει το Ισραήλ έχει στερήσει από βασικά τρόφιμα και φάρμακα ενάμισι εκατομμύριο λαού καταδικάζοντας τον να πεθάνει από πείνα και αρρώστιες.
Η επιχείρηση «Συμπαγές Μολύβι» με τους βομβαρδισμούς μέχρι σήμερα σκότωσε 375 ανθρώπους, δημιούργησε 1900 τραυματίες και χιλιάδες αστέγους.
Τα χειρουργεία είναι γεμάτα, οι γιατροί δεν προλαβαίνουν να ανταποκριθούν, τα νεκροτομεία και τα νεκροταφεία είναι γεμάτα. Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά οι Ισραηλινοί δεν επιτρέπουν να φτάσουν στο λιμάνι της Γάζας πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια. Σήμερα (30/12) εμβόλισαν το Κυπριακό πλοίο Dignity (Αξιοπρέπεια) που μετέφερε φάρμακα και εθελοντές γιατρούς.
Το αίμα κυλάει σαν νερό. Η πολιορκημένη λωρίδα της Γάζας θα πληρώσει με πολύ αίμα αυτό το έγκλημα των Ισραηλινών.
Όμως αίμα θα τρέξει το ίδιο άσκοπα και από την πλευρά τους.
Οι βόμβες δεν κάνουν διακρίσεις και δεν σκοτώνουν μόνο μέλη της Χαμάζ, αλλά και άμαχους και δυστυχώς παιδιά.
Η υποκριτική συμπεριφορά των Ισραηλινών δεν έχει όρια. Αυτοί που ήσαν περιπλανώμενοι απέκτησαν πατρίδα το 1948 μετά από διεθνείς συμφωνίες, σε τμήμα της Παλαιστίνης και ορίσθηκαν σύνορα, δημιουργώντας Παλαιστίνιους χωρίς πατρίδα, αφού εκδιώχθηκαν από τον τόπο τους και έγιναν πρόσφυγες.
Παραβαίνοντας κάθε συνθήκη το 1967 με μια πολεμική επιχείρηση, κατέλαβαν με αιφνιδιαστικό τρόπο και άλλα εδάφη των Παλαιστινίων, δημιουργώντας κι άλλους πρόσφυγες.
Η διεθνής κοινότητα μέσω του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησε από τους Ισραηλίτες να εγκαταλείψουν τα κατεχόμενα, αλλά αυτοί μέχρι σήμερα δεν συμμορφώνονται.
Η Χαμάζ ξεκίνησε σαν Οργάνωση Αντίστασης σ αυτή την κατοχή, εξελίχθηκε σε κομματική που κατέβηκε στις εκλογές, τις οποίες κέρδισε.
Όμως οι Ισραηλίτες και όλοι εκείνοι που έχουν κοινά συμφέροντα, κήρυξαν την Χαμάζ ως τρομοκρατική οργάνωση και την εξόρισαν, σε συνεργασία με την αντιπολίτευση, να στριμωχτεί μαζί με 1,5 εκ. κατοίκων στη στενή Λωρίδα της Γάζας, περιμένοντας και ελπίζοντας στον αφανισμό της.
Δεν καταλαβαίνουν ότι οι βόμβες που πλήττουν αθώους, συσπειρώνουν την αντίσταση των Παλαιστινίων γύρω από τη Χαμάζ και θα τη καταστήσουν ισχυρότερη.
Το Ισραήλ με ιταμότητα δήλωσε ότι: «ενεργεί με γνώμονα το αυτονόητο δικαίωμα της αυτοάμυνας» και «ζητάει την κατανόηση της διεθνούς κοινότητας». Όμως δεν πείθει κανένα, αφού είναι κατακτητές σε Παλαιστινιακά εδάφη. Ακόμη και αριστεροί Ισραηλινοί ακτιβιστές διαδηλώνουν εναντίον της «γενοκτονίας και των εγκλημάτων πολέμου» που πράττει η κυβέρνησή τους.
Θα λεγε κανείς ότι ξεχάσανε τι είναι «ολοκαύτωμα» και τι «γενοκτονία», δεν έζησε ο λαός τους τίποτε τέτοιο από τους Ναζί. Τώρα σε τι διαφέρουν αυτοί;
Η βία φέρνει βία και το αίμα ζητάει αίμα για να ξεπλυθεί. Και δυστυχώς έγινε η αρχή και κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσει με ένα οργισμένο Ισλάμ που ζητάει εκδίκηση.
Όσο είναι καιρός ας παρέμβουν οι ισχυροί, ας μιλήσει ο Ομπάμα, ως ο μετά λίγες ημέρες Πρόεδρος των ΗΠΑ, να δώσει στίγμα και ας μη «νίπτει τας χείρας» του, καλυπτόμενος πίσω από η φράση της Κοντολίζα ότι «οι ΗΠΑ έχουν μόνο ένα Πρόεδρο», αρκετά κράτησε «σιγήν ισχύος».
Βέβαια ως γνωστόν το  Ισραηλινό λόμπι είναι πολύ ισχυρό στην Αμερική, αλλά και εμείς στην θέληση του να αντιδράσει ελπίσαμε, αλλά δυστυχώς απ ότι φαίνεται για άλλη μια φορά θρέψαμε «φρούδες ελπίδες».
Και όλα αυτά συμβαίνουν πολύ κοντά μας. Το «Μαύρο Σάββατο» μας γέμισε θλίψη και θυμό!
Αυτή τη Χρονιά η γέννηση του Χριστού ήρθε μαζί με τη Σταύρωσή του.
Συμμεριζόμαστε την οδύνη και το πένθος αυτού του λαού.
Αλλά κανείς από μας δεν πρόκειται να αλλάξει το πρόγραμμά του για τη γιορτή της Πρωτοχρονιάς.
Ας ευχηθούμε τουλάχιστον, ο Νέος Χρόνος να είναι Ειρηνικός, να σταματήσουν οι πόλεμοι, η πείνα και η δυστυχία στον κόσμο.
Ας είναι η χρονιά που το «Επί γης Ειρήνη και εν Ανθρώποις Ευδοκία» θα γίνει πραγματικότητα.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.