Ο Καλλικράτης έφερε αλλαγές ακόμη και στον εορτασμό των εθνικών μας εορτών. Μέχρι και πέρυσι μετά την λειτουργία της εκκλησίας μας, η οποία γιορτάζει, γίνονταν οι καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο και ακολουθούσε παρέλαση.
Εφέτος οι καταθέσεις έγιναν μία ημέρα πριν, η οποία ήταν εργάσιμη. Από τους 75 συλλόγους , σχολεία και φορείς που ήταν στη λίστα κατάθεσης, δεν κατέθεσαν ούτε οι μισοί. Πολλοί είτε εργάζονταν την ώρα εκείνη , είτε εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη νέα διαδικασία με την απουσία τους.
Όσον αφορά την παρέλαση τώρα, η απόφαση να παρελάσουν όλοι στην Κηφισιά, στα πλαίσια του διευρυμένου δήμου , προκάλεσε αντιδράσεις από την πρώτη στιγμή. Πάρα πολλοί μαθητές του 2ου-3ου Δημοτικού Σχολείου Ν.Ερυθραίας απουσίαζαν.
Όλοι καταλαβαίνουμε ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε με σκοπό τον περιορισμό των εξόδων. Όμως κανείς δεν υπολόγισε πως θα μετακινηθούν όλοι οι κάτοικοι της Ερυθραίας και της Εκάλης στην Κηφισιά. Το κυκλοφοριακό κομφούζιο και το πρόβλημα παρκαρίσματος που δημιουργήθηκε ήταν μεγάλο.
Η μίσθωση πούλμαν για την μεταφορά των μαθητών ήταν μεγάλο έξοδο και δεν έλυσε κανένα πρόβλημα ,μιας και οι γονείς των μαθητών που συμμετείχαν στην παρέλαση, θα έπρεπε να μετακινηθούν στην Κηφισιά, μπορούσαν να πάρουν μαζί και τα παιδιά τους.
Υπάρχει όμως και μια άλλη διάσταση της απόφασης αυτής. Πολλοί μετά την παρέλαση ,επέλεγαν κάποιο καφέ ή κάποιο εστιατόριο να συνεχίσουν την ημέρα τους, βοηθώντας τα καταστήματα της περιοχής μας. Αν βρίσκονται σε διαφορετική περιοχή, έχοντας παρκάρει μακριά ,δύσκολα θα μετακινηθούν σε άλλο μέρος.
Μια πρόταση του συλλόγου μας είναι οι εορτασμοί να γίνονται όπως παλιά στην κάθε περιοχή ξεχωριστά , έτσι ώστε να μπορούν να καμαρώσουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους στην παρέλαση και αυτοί που δεν μπορούν να μετακινηθούν.
Για τον περιορισμό των εξόδων ,δεν χρειάζονται εξέδρες και μικροφωνικές. Οι πρόσκοποι και η φιλαρμονική μπορούν να δώσουν τον τόννο στους παρελαύνοντες.
Ας μελετήσουν οι διοικούντες τον επόμενο εορτασμό καλύτερα , διότι κάθε χρόνο θα φθίνουν οι εθνικές μας εορτές ,μέχρι κανένας να μην σχολείται με αυτές.

Για το διοικητικό συμβούλιο
Ο πρόεδρος
ΠΑΡΑΣΧΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.