Σε προσμονή Ανάστασης από την προκήρυξη εκλογών 

Από το «λεφτά υπάρχουν», περάσαμε πολύ σύντομα στα μνημόνια και στη μέγγενη.
ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ. Η χώρα τραβάει το δικό της Γολγοθά και τελειωμό δεν έχει. Ούτε ένας χρόνος δεν πέρασε από το Μνημόνιο 1, που «θα» μας ξαναέβγαζε, υποτίθεται, στις αγορές και χρειάστηκε και Μνημόνιο 2, ώστε να οδηγηθούμε έπειτα από αυτό σε εκλογές. Εν αναμονή της επίσκεψης του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, την Πέμπτη το απόγευμα, στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών, τα επιτελεία των κομμάτων που έμπλεξαν τη χώρα σε αυτήν την απίστευτη περιπέτεια «για να βγει από την κρίση», προαλείφονται και ετοιμάζουν τα προεκλογικά τους «θα», επιμένοντας μνημονιακά:
«Θα» πετύχουν στο Μνημόνιο 2; Στόχος τους είναι η περαιτέρω εσωτερική υποτίμηση, με πρώτο μέτωπο τη συνεχιζόμενη επίθεση σε Δημόσιο, μισθούς, συντάξεις και ακίνητη περιουσία, σύμφωνα και με την παραδοχή των αξιωματούχων της Τρόικας. Ο κίνδυνος το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων να πέσει στα επίπεδα της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας είναι πια ορατός, όπως παραδέχονται ανοιχτά πλέον οι Έλληνες πολιτικοί.
«Θα» τελείωνε η ύφεση το 2011 και θα είχαμε ανάπτυξη το 2012 ή μήπως «θα» έχουμε ανάπτυξη το 2013, τη στιγμή, μάλιστα, που οι οικονομικοί δείκτες συνολικά στην Ευρωζώνη δεν προμηνύουν κάτι τέτοιο; Αφού απέτυχαν, γιατί επιμένουν;
«Θα» πατάξουν, μήπως, τη φοροδιαφυγή; Σύμφωνα με το Μνημόνιο, μέχρι το τέλος Ιουνίου θα πρέπει να έχουν εισπραχθεί ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 1 δισ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο και άλλο 1 δισ. ευρώ στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, δηλαδή συνολικά 2 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους.
Την ίδια ώρα, το μέτρο του Αυτόφωρου για τους οφειλέτες του Δημοσίου δεν φέρνει «ζεστό χρήμα» στα δημόσια ταμεία. Η αδυναμία των εφοριών και των τελωνείων να εισπράξουν ακόμη και έσοδα που έχουν βεβαιωθεί οριστικά, με βάση τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, αποκαλύπτεται στα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, από τις υποθέσεις που έφθασαν στα δικαστήρια, επιδικάστηκαν συνολικά 8,22 δισ. ευρώ υπέρ του Δημοσίου, αλλά μέχρι σήμερα έχουν εισπραχθεί μόνο 615,28 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν μόλις στο 7,48% των επιδικασθέντων. Δηλαδή, παραμένουν ανείσπρακτα 7,6 δισ. ευρώ ή το 92,5% των προστίμων που βεβαιώθηκαν από τα δικαστήρια.
«Θα» αλλάξουν το φορολογικό καθεστώς «θα» δώσουν ρευστότητα στις επιχειρήσεις, «θα» επιφέρουν σταθερότητα, «θα» αξιοποιήσουν την περιουσία και τον ορυκτό πλούτο της χώρας, «θα» δώσουν κίνητρα σε σειρά από τομείς για να «πάρει μπροστά η μηχανή» και προς όφελος ποιων;
Ο απολογισμός των δυο χρόνων αυτής της πολιτικής ήταν 533.000 νέοι άνεργοι, ασφυξία στην αγορά, πολλές αυτοκτονίες, ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση, μια ολόκληρη χώρα στα όρια νευρικής κρίσης και κατάθλιψης.
«Θα» μπορέσει, άραγε, ο λαός να δώσει μια «αναίμακτη» λύση και ελπίδα σε αυτές τις εκλογές ή θα χρειαστεί και Μνημόνιο 3 για να ολοκληρωθεί το εκρηκτικό μίγμα;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.