Ο Δήμος Κηφισιάς, στο πλαίσιο των δράσεων της επιχειρηματικότητας, διοργανώνει για δεύτερη φορά το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018.

Οι ενδιαφερόμενες ομάδες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 στο δημαρχείο Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης), στον αριθμό τηλεφώνου 213 2007265 ή στο e-mail dimoskifisias@gmail.com.

Λίγα λόγια για το παιχνίδι

Εισαγωγή 

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού είναι ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό παιχνίδι μαζικής συμμετοχής το οποίο έχει, συνήθως, ολοήμερη διάρκεια. Η ιδέα στην οποία στηρίζεται, είναι εξαιρετικά απλή, αλλά διαχρονικά ενδιαφέρουσα: Κάποιος έκρυψε έναν θησαυρό και οι συμμετέχοντες καλούνται να τον ανακαλύψουν.

Τρόπος διεξαγωγής 

Το παιχνίδι διοργανώνεται από μια ομάδα ανθρώπων η οποία καλείται «Διοργάνωση» και οι παίκτες δημιουργούν ομάδες χωρίς περιορισμό στον αριθμό των μελών. Το φετινό παιχνίδι στην Κηφισιά διοργανώνεται από μια ομάδα στελεχών και υπαλλήλων, υπό την αιγίδα του Δήμου. Κάθε ομάδα επιλέγει το όνομα της, δηλώνει τη συμμετοχή της, τον αριθμό των μελών, τον αρχηγό και τον εκπρόσωπο της. Ο εκπρόσωπος είναι αυτός (και μόνο αυτός) ο οποίος θα μπορεί να μιλάει με τη Διοργάνωση (για τυχόν απορίες, ή για επίλυση κάποιου προβλήματος)

Η πλοκή

Για να είναι ενδιαφέρον και να εξιτάρει τη φαντασία των παικτών, οι διοργανωτές στήνουν μια ολόκληρη ιστορία, ένα σενάριο, με κάποιο φανταστικό ήρωα, ο οποίος είναι αυτός που έκρυψε τον θησαυρό. Για να φτάσουν στον θησαυρό, οι ομάδες πρέπει να καταφέρουν να επιλύσουν μια σειρά γρίφων. Κάθε γρίφος παραπέμπει σε κάποιο σημείο της πόλης, ιστορικής ή άλλης σημασίας. Στα σημεία τοποθετούνται ειδικά ταμπελάκια για να καταλαβαίνουν οι ομάδες ότι έλυσαν τον συγκεκριμένο γρίφο φτάνοντας στο σωστό σημείο. Αφού σημειώσουν τι αναφέρει πάνω το ταμπελάκι ξεκινούν τη λύση του επόμενου γρίφου κ.ο.κ.

Ο θησαυρός

Είναι ο τελευταίος και είθισται να είναι και ο πιο δύσκολος γρίφος γιατί είναι αυτός που αναδεικνύει και τη νικήτρια ομάδα. Αφού βρεθεί και ο θησαυρός, όλες οι ομάδες συγκεντρώνονται στο αρχηγείο της διοργάνωσης για να γιορτάσουν μαζί το τέλος του παιχνιδιού και την ανάδειξη των νικητών σε ένα πάρτι που έχουν ετοιμάσει οι διοργανωτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.