Στις 2 και 3 Οκτωβρίου στο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος”

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, η Κοινωνική Μέριμνα του Δήμου Κηφισιάς, η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.) και ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π.), συνδιοργανώνουν το 2ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας Βορείων Προαστίων Αττικής, την Κυριακή 2 και τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος».
Οι ώρες λειτουργίας του θα είναι 10.00 π.μ. – 9.00 μ.μ. και φιλοξενεί δράσεις και ανοιχτές συζητήσεις για μικρούς και μεγάλους, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από θέματα ψυχικής υγείας και κοινωνικής φροντίδας.
Απώτερος σκοπός, σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι να συμβάλλουμε στη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών, ώστε να προσεγγίσουμε αυτά που μας τρομάζουν σχετικά με την ψυχική νόσο, να ανακαλύψουμε μαζί τρόπους αντιμετώπισης και κυρίως να καταπολεμήσουμε τις προκαταλήψεις μας.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό και το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Κυριακή 2 Οκτωβρίου
11:00 – 14:00, ανοιχτή συζήτηση: «Χτίζοντας όλοι μαζί μια πολιτισμένη κοινωνία» και παράλληλα καλλιτεχνικά εργαστήρια.
17:00 – 19:00, παράλληλες εκδηλώσεις με εργαστήριο ζωγραφικής βιτρό, εργαστήριο κατασκευής μάσκας, εργαστήριο μουσικής και επιτραπέζιο παιχνίδι για την ψυχική υγεία «Χωρίς Ταμπού»: Παίζοντας το παιχνίδι των προκαταλήψεων.
18:00, χαιρετισμοί και ανοιχτή συζήτηση: «Η τρέλα στην καθημερινή μας ζωή».
19:30 – 20.30, «Χορεύοντας μαζί», παραδοσιακοί χοροί και εκμάθησή τους.
20:30, μουσική εκδήλωση από τη μικτή επαγγελματική χορωδία «Μουσική Αργώ»
Δευτέρα 3 Οκτωβρίου
10.00 – 13.00, παράλληλες εκδηλώσεις, διαδραστικό δρώμενο και ανοιχτή συζήτηση «Μίλα Μου», ανοιχτή συζήτηση: «Χτίζοντας όλοι μαζί μια πολιτισμένη κοινωνία» και παράλληλα καλλιτεχνικά εργαστήρια.
17:00 – 19:00, παράλληλες εκδηλώσεις με εργαστήριο ζωγραφικής, εργαστήριο κατασκευών «Δίνουμε χρώμα στο διάφανο» και εργαστήριο «Φατσούλες Συναισθημάτων».
18:00 – 19:30, ανοιχτή συζήτηση: «Αυτoεκπροσώπηση και δικαιώματα ψυχικά πασχόντων».
19:30, μουσική βραδιά με κιθάρα από τον Γιάννη Καραμάνο.
Οι συμμετέχοντες φορείς στο 2ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας Βορείων Προαστίων Αττικής είναι οι: Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγου Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία (Π.Ο.Σ.Ο.Ψ.Υ.), Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (Κ.Μ.Ο.Π.), Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών του Δήμου Κηφισιάς «Προνόη», Κίνημα Αδελφών για την Ψυχική Υγεία (ΚΙΝ.Α.Ψ.Υ.), Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης «Διαδρομές», Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης «Ηλιοτρόπιο», Σύλλογος Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία Βορείων Προαστίων (Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Βορείων Προαστίων), Σωματείο Ληπτών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας «ΑΥΤΟΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ».

Προηγούμενο άρθροΦεστιβάλ ηχοχρωμάτων στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου
Επόμενο άρθροΗμέρα με αυτοκίνητο και χωρίς συγκοινωνίες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.