Ολοκληρώθηκε η σύνθεση του διοικητικού σχήματος σε όλους τους τομείς του Δήμου Κηφισιάς και η νέα δημοτική αρχή εμφανίζεται πανέτοιμη να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους δημότες.

Ορίστηκαν τα μέλη των Νομικών Προσώπων και των προαιρετικών επιτροπών του Δήμου Κηφισιάς, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου. Με εξαίρεση την Ανθοκομική Έκθεση και τις Σχολικές Επιτροπές, όπου η θητεία τους θα είναι διετής, σε όλα τα υπόλοιπα Δ.Σ. καθιερώνεται μονοετής θητεία, καθώς όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος, θα υπάρξει ένα δοκιμαστικό στάδιο και θα εκτιμηθούν στην πορεία τα αποτελέσματα του έργου τους.

Νέα πρόσωπα απαρτίζουν τα Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων και των Επιτροπών του Δήμου, ενώ μαζί με τους στενούς συνεργάτες του που επέλεξε ο δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος, θα μπουν στη «μάχη», κατ’ αρχάς για την υλοποίηση του προγράμματος των τριών μηνών που έχουν εξαγγείλει και βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, ενώ τα αποτελέσματά του θα δώσουν ένα πρώτο δείγμα γραφής για τη νέα διοίκηση.

Άλλαξαν οι αναλογίες

Ο δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος επιβεβαίωσε στην πράξη την πρόθεσή του να αλλάξει τις αναλογίες στα Νομικά Πρόσωπα και τις προαιρετικές Επιτροπές του Δήμου Κηφισιάς, δίνοντας περισσότερες θέσεις σε όλες τις παρατάξεις της μειοψηφίας και  προκειμένου να εκπροσωπηθεί δικαιότερα η αντιπολίτευση. «Σκοπός μας είναι η διεύρυνση της συμμετοχής της αντιπολίτευσης απ’ όλες τις παρατάξεις. Πιστεύουμε ότι η αναλογία που υπήρχε διαχρονικά στο παρελθόν ήταν άδικη και τολμώ να πως ως ένα σημείο και αντιδημοκρατική, καθώς το 11-4 που κυριαρχούσε δεν ήταν δίκαιο και ορθό. Η τοπική δημοκρατία δεν θα εκφραστεί μόνο με όσα έχουμε εξαγγείλει, αλλά κορυφαία στο Δημοτικό Συμβούλιο, στα Νομικά Πρόσωπα και στις Επιτροπές. Το δημόσιο ήθος επιβάλλει αναλογικότερη και δικαιότερη εκπροσώπηση όλων των συνδυασμών. Πιστεύουμε στον πλούτο που μπορεί να εισφέρει κάθε συνδυασμός στο δημοτικό μας έργο. Ούτε κατά διάνοια ο συνδυασμός της νέας διοίκησης δεν έχει την παραμικρή ανησυχία ή ανασφάλεια από την ενισχυμένη συμμετοχή των συναδέλφων της αντιπολίτευσης στα δημοτικά όργανα», είχε τονίσει ο δήμαρχος σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε αυτό το πλαίσιο και σε ό,τι αφορά στη σύνθεση των Νομικών Προσώπων οι  αναλογίες (πλειοψηφία – μειοψηφία) διαμορφώνονται ως εξής: Ανθοκομική Έκθεση Δήμου Κηφισιάς 6-4,  ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» 8-6, Κοινωνική Μέριμνα 9-6, Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας 6-3, ενώ στη Δημοτική Επιχείρηση «Μένανδρος Α.Ε.», της οποία το Δ.Σ. δεν έχει οριστεί ακόμα, η αναλογία θα είναι 7-4. Στις προαιρετικές Επιτροπές του Δημοτικού Συμβουλίου η εκπροσώπηση πλειοψηφίας – μειοψηφίας θα είναι 9-6.

Δυο από αυτές τις επιτροπές, που λειτουργούσαν στο παρελθόν, δεν ενεργοποιήθηκαν στην  παρούσα περίοδο. Η Επιτροπή Κοιμητηρίων καταργείται, καθώς τα θέματα αυτά αποτελούν αρμοδιότητα των Κοινοτικών Συμβουλίων, ενώ η Επιτροπή Κυκλοφοριακού πρόκειται να αναβαθμιστεί με ειδικούς επιστήμονες και τεχνοκράτες απ’ όλες τις παρατάξεις, καθώς είναι εμφανής η πρόθεση της νέας διοίκησης να επανεξετάσει κυκλοφοριακά θέματα και ρυθμίσεις, κυρίως στις βορειοανατολικές περιοχές της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης, όπου υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους.

Νομικά Πρόσωπα

Τα Δ.Σ. των τεσσάρων Νομικών Προσώπων του Δήμου Κηφισιάς απαρτίζονται από δημοτικούς συμβούλους αλλά και από δημότες, βάσει των καταστατικών τους. 

ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ: πρόεδρος Γιώργος Κομιανός, αντιπρόεδρος Τριανταφυλλιά (Ρόζυ) Χαριτοπούλου και επίσης από την πλευρά της πλειοψηφίας μετέχουν ως τακτικά μέλη οι Κυριακή Πατρινού – Ντελ Τόρο, Γιάννης Κιτάτζης, Ευθύμιος Αλεξανδράκης, Τιμόθεος Μέρλιν, ενώ από την πλευρά της  μειοψηφίας ως τακτικά μέλη οι Ιωάννης Καπάτσος, Παναγιώτης Ραυτόπουλος, Ιωάννης Σούρπης, Μιχάλης Καλοκαιρινός. Από την πλευρά της πλειοψηφίας ως αναπληρωματικά μέλη οι Τσαλαβούτα Βάσω, Παντελέων Δημήτριος,   Καρατζιομπάνης Γιάννης και από την πλευρά της  μειοψηφίας ως αναπληρωματικά μέλη οι Σιδέρης Ευάγγελος, Δημάκης Φώτιος, Καλοστύπη Μιρέλλα, Κολιάκη Μαριάντζελλα, Ματαλιωτάκη Βενετία.

 

«ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ»: πρόεδρος Σταύρος Ζαπάντης, αντιπρόεδρος Αχιλλέας Κουρέπης, με αρμοδιότητα στον τομέα του Αθλητισμού και επίσης από την πλευρά της πλειοψηφίας μετέχουν ως τακτικά μέλη οι Κρίστυ Καθαρίου, Περικλής Καραγιαννάκης, Κική Αυγουστάτου, Σταμάτης Μερσιάδης, Στέλλα Κλουβάτου – Κονιτοπούλου, Ειρήνη Φιοράντη, ενώ από την πλευρά της  μειοψηφίας ως τακτικά μέλη οι Γεώργιος Παπαδόπουλος, Βασίλειος Ξυπολυτάς, Αμαλία – Λίλα     Παπαδημητρίου, Μαρία Δαμάσχη, Κωνσταντίνος Λάσκαρης, Παναγής Καλαντζής.

Από την πλευρά της πλειοψηφίας ως αναπληρωματικά μέλη οι Ρούσσου Ελευθερία, Αρώνης Σταύρος, Δελήμπασης Ανδρέας, Σφαντού Νάνσυ, Αλυσανδράτος Ανδρέας και από την πλευρά της  μειοψηφίας ως αναπληρωματικά μέλη οι Κουρμαδιάς Εμμανουήλ, Βαλασοπούλου Αγγελική, Δοντάς Δημήτριος, Καμπόλης Σωτήριος.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ: πρόεδρος Απόστολος Κασιούρας, αντιπρόεδρος  Χριστίνα – Μαρία Τσιάμα και επίσης από την πλευρά της πλειοψηφίας μετέχουν ως τακτικά μέλη οι Ελευθερία Λιαπάκη, Μπέσυ Κολοβάκη, Γεράσιμος Πόλης, Δημήτρης Κυριάκος, Μαρία Βεσαλά, Καίτη Ρούσου, Γεώργιος Σδράλιας Γέωργιος, ενώ από την πλευρά της μειοψηφίας ως τακτικά μέλη οι Μαρία Κεφαλά – Σαλματάνη, Ιωάννης Κουνέλλας, Σοφία Πάντου, Σπυρίδων Μούρκος, Άθως Κολιανδρής, Ελισάβετ Χατζηαντωνάκη. Από την πλευρά της πλειοψηφίας ως αναπληρωματικά μέλη οι Μαστρογιάννη – Ρίζου Βαρβάρα, Πατρικάκος Γρηγόρης, Ζαχείλας Δημήτρης, Χρονέα Ζέτα, Δρυμπέτη Ηλέκτρα και από την πλευρά της  μειοψηφίας ως αναπληρωματικά μέλη οι Βενιζέλου – Κοντιζά Μαρία, Βολτυράκης Ευάγγελος,   Ανατολιωτάκης Νικόλαος, Φραγκιαδάκης Χαράλαμπος, Χριστοδούλου Χρίστος.

 

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ: πρόεδρος Ευτυχία (Έφη) Κούτση, αντιπρόεδρος  Ίρις Τζαχίλη και επίσης από την πλευρά της πλειοψηφίας μετέχουν ως τακτικά μέλη οι Μαρία – Χριστίνα Τσιάμα, Ελένη Σόρογκα, Κατερίνα Κροντηρά, Ελένη Καπασκέλη Ελένη, ενώ από την πλευρά της μειοψηφίας ως τακτικά μέλη οι Νικόλαος Μίτσης – Αναγνώστου, Δέσποινα Μουστάκη, Δημήτριος Ανδρεαδάκης. Από την πλευρά της πλειοψηφίας ως αναπληρωματικά μέλη οι Καραλή Κατερίνα, Σμυρναίος Απόλλων, Μανωλιάκης Μιχάλης και από την πλευρά της  μειοψηφίας ως αναπληρωματικά μέλη οι Μπιτσάνης Αντώνιος, Σαριλάκη Άννα, Σοβατζή Αγγελική.

 

ΔΕΠ και Σχολικές Επιτροπές

 

Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας ορίστηκε η Κατερίνα Καραλή.

Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου με την επωνυμία «Σχολική Επιτροπή Δήμου Κηφισιάς Α/βάθμιας Εκπαίδευσης ορίστηκε ο Νικήτας Κόκκαλης.

Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου με την επωνυμία «Σχολική  Επιτροπή Δήμου Κηφισιάς Β/βάθμιας Εκπαίδευσης ορίστηκε η Δήμητρα Αγαπάκη.

 

Προαιρετικές Επιτροπές

Στις προαιρετικές επιτροπές του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόεδροι ορίστηκαν οι:

Επιτροπή Θεσμών και Διαδικασιών: Μαρίνος Παπαδόπουλος.

Επιτροπή Πολεοδομικών και Τεχνικών Θεμάτων: Κυριακή – Σάντυ Πατρινού Ντελ Τόρο.

Επιτροπή Περιβάλλοντος: Τριανταφυλλιά (Ρόζυ) Χαριτοπούλου.

Επιτροπή Νεολαίας: Ευγενία Παπαδήμα.

Επιτροπή Επιχειρηματικότητας: Ευτυχία (Έφη) Κούτση.

Επιτροπή Ασφάλειας – Πυροπροστασίας: Μάρκος Μάστρακας.

Επιτροπή Ζωοφιλίας: Τερέζα Χλωρακιώτη.

 

Εντεταλμένοι σύμβουλοι

Με απόφαση του δημάρχου Κηφισιάς, ορίστηκαν οι παρακάτω δημοτικοί σύμβουλοι ως εντεταλμένοι και τους ανατέθηκε η εποπτεία και ο συντονισμός συγκεκριμένων δράσεων του Δήμου, καθώς και η υπογραφή με εξουσιοδότησή του, συγκεκριμένων έγγραφων και πιστοποιητικών:

1) Στον κ. Γιώργο Κομιανό η εποπτεία του Τμήματος Συντήρησης Πρασίνου και Κηποτεχνίας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου.

2) Στην κ. Τριανταφυλλιά (Ρόζυ) Χαριτοπούλου η εποπτεία του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου.

3) Στην κ. Γεωργία (Ζέτη) Κασιμάτη η ευθύνη των:

α. Δημοσιών – Διεθνών Σχέσεων και εξεύρεσης χορηγιών.

β. Αυτοτελούς Γραφείου Επικοινωνίας ,σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου.

4) Στην κ. Κυριακή (Σάντυ) Πατρινού – Ντέλ Τόρο η εποπτεία και ευθύνη του Τμήματος της Νομικής Υπηρεσίας.

5) Στον κ. Παντελή Παπανικολόπουλο η εποπτεία του Γραφείου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, με την πρόσθετη ευθύνη του Ελέγχου νομιμότητας και λειτουργίας των παραπάνω καταστημάτων.

6) Στην κ. Καλλιόπη Πάστρα – Μάγερ η ευθύνη λειτουργίας πεζοδρομιών και παιδικών χαρών (κατασκευή – συντήρηση – επισκευή – απελευθέρωση εμποδίων – διαμόρφωση – διαρρύθμιση – εξωραϊσμός) .

7) Στον κ. Γιάννη Παντελεάκη η εποπτεία των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς.

8) Στην κ. Κλεοπάτρα Χατζοπούλου η εποπτεία των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας.

9) Στον κ. Σταύρο Ζαπάντη η εποπτεία του Α’ ΚΑΠΗ Κηφισιάς.

10) Στον κ. Νικήτα Κόκκαλη η εποπτεία του ΚΑΠΗ της Ν. Ερυθραίας.

11) Στην κ. Ευγενία Παπαδήμα η ευθύνη της σωστής λειτουργίας της Δημοτικής Φιλαρμονικής « ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΕΒΕΝΗΣ».

12) Στην κ. Χριστίνα – Μαρία Τσιάμα η εποπτεία του Ελευθέρου Πανεπιστημίου του Δήμου « ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ» και Υπεύθυνη Μουσειακής Πολιτικής, σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠΔΔ «Δ.ΒΙΚΕΛΑΣ».

Να σημειωθεί ότι στα υπόλοιπα ΚΑΠΗ του Δήμου Κηφισιάς θα οριστούν επιτροπές για τη σωστή λειτουργία τους και όχι εντεταλμένοι σύμβουλοι.

 

Άμισθοι σύμβουλοι 

Τέλος, ορίζονται ως άμισθοι σύμβουλοι του Δήμου οι εξής:

1.Ο κ. Σταύρος Απέργης, οικονομολόγος για θέματα Οικονομίας.

2.Ο κ. Δημήτρης Αγγελίδης, σύμβουλος Επιχειρήσεων για θέματα Ανάπτυξης.

3.Ο κ. Ιωάννης Σκλάβος, αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ για θέματα Ασφαλείας.

4.Ο κ. Νίκος Λιόλιος για θέματα Πληροφορικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.