Ο σύλλογος “ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ” με συνημμένη επιστολή του που ήδη επέδωσε στον Δήμαρχο κ.  Θωμάκο πληροφορεί για τη νέα του σημαντική πρωτοβουλία που αναλαμβάνει για το μεγάλο θέμα που ενδιαφέρει όλους μας  της  μείωσης των αντικειμενικών τιμών της περιοχής  μας.

Η επιστολή είναι η ακόλουθη:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

Κύριε Δήμαρχε,

Είναι γνωστό ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων της περιοχής μας υποφέρουμε από τις υπερβολικά, σε σχέση με την πραγματικότητα, υψηλές αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, θέμα στο οποίο είχατε αναφερθεί κι εσείς προεκλογικά. Τώρα, εν όψει της αλλαγής των αντικειμενικών αξιών από την κεντρική κυβέρνηση, κρίνουμε σκόπιμο ότι πρέπει όλοι μαζί να δραστηριοποιηθούμε κι εσείς από τη μεριά σας να παρέμβετε.

Σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα της 11/5/2015 το σχέδιο μείωσης των αντικειμενικών αξιών περιλαμβάνει και την περιοχή μας, με το σωστό σκεπτικό ότι οι υφιστάμενες υπερβολικά υψηλές αντικειμενικές αξίες των ακινήτων δεν έχουν καμιά σχέση με την εμπορική τους αξία, που σε κάποιες περιπτώσεις είναι μέχρι 50% χαμηλότερη.
Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποια στοιχεία από τους δημοσιευμένους πίνακες που επεξεργάζεται το Υπουργείο: Στην Ερυθραία από 3600 € το τ/μ σήμερα με μια μείωση 15% η αντικειμενική αξία θα έπεφτε στα 3060 € και με μείωση 20% στα 2.880 €.

Είναι αυτονόητο ότι το ποσοστό της μείωσης είναι θέμα κρισιμότατο, δεδομένου ότι βάσει των αντικειμενικών αξιών υπολογίζονται:
• Ο ΕΝΦΙΑ
• Ο φόρος μεταβίβασης, που υπολογίζεται με 3% επί της αντικειμενικής και το αφορολόγητο στα 200.000 ευρώ για άγαμο και 250.000 για έγγαμους.
• Ο φόρος από κληρονομιές, γονικές παροχές και δωρεές, που υπολογίζεται με 1%-20% επί της αντικειμενικής αξίας.• Τα τεκμήρια διαβίωσης.
• Τα ποσά είσπραξης από ενοίκια, που υπολογίζονται στο 3,5% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου.
• Ο ΤΑΠ των δήμων που υπολογίζεται στο 0,35% επί της αντικειμενικής αξίας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και επειδή δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου, δεδομένου ότι οι αποφάσεις του υπουργείου θα παρθούν πολύ σύντομα, περιμένουμε από σας την πρωτοβουλία για να αναλάβουμε όλοι μαζί δράση για ένα υπαρκτό πρόβλημα που επιβαρύνει ήδη εδώ και χρόνια τον ισχνό, λόγω και της ύφεσης, από το 2008 οικογενειακό προϋπολογισμό μας.

Ο σύλλογος μας είναι στην διάθεση σας προκειμένου να στηρίξουμε ουσιαστικά την πρωτοβουλία αυτή.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος Απόλλωνας Σμυρναίος

Ο Αντιπρόεδρος & Γραμματέας Νίκος Αναστασόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.