Μόλις 29 συμβάσεις μίσθωσης έργου ενέκρινε στο Δήμο Νέας Ερυθραίας για το 2011 το υπουργείο Εσωτερικών

16

Σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας λόγω δραστικών περικοπών στο προσωπικό τους, που καλύπτεται  κυρίως με συμβάσεις μίσθωσης έργου, θα αντιμετωπίσουν το επόμενο διάστημα τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Νέας Ερυθραίας, όπως και κατά την προσαρμογή τους στο νέο αυτοδιοικητικό περιβάλλον του «Καλλικράτη».
Στις ήδη «ψαλιδισμένες» από τη διυπουργική επιτροπή 52 θέσεις του 2010, το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε μόνο 29 θέσεις για το 2011, τις οποίες καλείται να κατανείμει με απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο. Τη «χαριστική βολή» σε ό,τι αφορά και στις θέσεις μόνιμου προσωπικού έδωσε η πρόσφατη εγκύκλιος του υφυπουργού Εσωτερικών, που εστάλη σε δήμους και κοινότητες, σύμφωνα με την οποία παγώνουν όλες οι προσλήψεις για τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ στους ΟΤΑ Α? βαθμού.
Από το 2011, ωστόσο, ο ενιαίος Δήμος Κηφισιάς, όπως και κάθε δήμος, βάσει των ρυθμίσεων του «Καλλικράτη», θα μπορεί να συνιστά ή να έχει έως δύο Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, ένα για τους τομείς αρμοδιοτήτων κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης και παιδείας και ένα για τους τομείς πολιτισμού, αθλητισμού και περιβάλλοντος.
Έτσι, αναμένεται μεν να υπάρξει μια οικονομία κλίμακας σε διοικητικό επίπεδο, αλλά αυτό δε σημαίνει κατ? ανάγκη ότι θα μπορούν να καλυφθούν πλήρως οι παραπάνω δραστηριότητες και οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες, έστω και στη μορφή που γίνεται σήμερα. Άλλωστε, μέχρι να ενοποιηθούν και τα Νομικά Πρόσωπα των τριών σημερινών δήμων, θα υπάρξει ένα στάδιο προσαρμογής στο νέο περιβάλλον, όπου θα προκύψουν και ζητήματα πρακτικής φύσεως.
Σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των Νομικών Προσώπων του Δήμου Νέας Ερυθραίας, για την άριστη λειτουργία τους με τις σημερινές συνθήκες, οι απαιτήσεις τους ανέρχονται σε 84  συμβάσεις μίσθωσης έργου, όπως τονίζει και η δήμαρχος Βασιλική Ταμβάκη σε πρόσφατη εισήγησή της προς το δημοτικό συμβούλιο.
Η διοίκηση του δήμου, κατόπιν των περσινών περικοπών και με άσκηση πίεσης προς τα Νομικά Πρόσωπα, καθώς αρκετοί πρόεδροι αντέδρασαν, κατένειμε τις εγκεκριμένες 52 συμβάσεις μίσθωσης έργου ως εξής: 26 στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, 7 στο Δρυμπέτειο, 6 στον δήμο, 6 στο Πνευματικό Κέντρο, 5 στο ΚΑΠΗ και 2 στον Αθλητικό Οργανισμό.
Για το 2011 το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε Η πρόταση της διοίκησης μόνο 29 θέσεις. στο δημοτικό συμβούλιο είναι να κατανεμηθούν ως εξής: 18 στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, 4 στο Πνευματικό Κέντρο, 2 στον δήμο, 2 στο Δρυμπέτειο, 2 στο ΚΑΠΗ και 1 στον Αθλητικό Οργανισμό.
Από τις περικοπές των συμβάσεων μίσθωσης έργου θίγονται ιδιαίτερα οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, όπως και μπαίνουν εμπόδια στην ομαλή λειτουργία του Πνευματικού Κέντρου και του Δρυμπετείου. Στην προηγουμένη συνεδρίαση του δημοτικού συβουλίου, όπου το θέμα του καθορισμού των συμβάσεων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς για το έτος 2010-2011 αναβλήθηκε, προκειμένου να έρθει ολοκληρωμένο σε επόμενη συνεδρίαση για όλα τα Νομικά Πρόσωπα του δήμου, ο πρόεδρος του ενιαίου φορέα, Παντελής Χριστοδούλου, προανήγγειλε την περικοπή 40 αιτήσεων εγγραφών για τη νέα περίοδο, ενώ και το βρεφικό τμήμα κινδυνεύει να διακόψει τη λειτουργία του, εφόσον δεν εξασφαλιστεί επαρκές προσωπικό.

Β. Ταμβάκη «Μεγαλώνουν οι απαιτήσεις,  ελαχιστοποιούνται οι υπηρεσίες»

Όπως τονίζει στη «Ν.Ε.» η δήμαρχος Βασιλική Ταμβάκη, σταθμίζοντας τα νέα δεδομένα για τη λειτουργία των Νομικών Προσώπων του δήμου: «Οι περικοπές που θα γίνουν, περιορίζουν τη σημερινή λειτουργία τους διοικητικά ως δημόσιους οργανισμούς, αλλά και ελαχιστοποιούν τις προσφερόμενες υπηρεσίες, κατά συνέπεια και την παραγωγή έργου για μεγάλο διάστημα. Ελπίζουμε ότι με τη συνένωση των δήμων, τουλάχιστον σε διοικητικό επίπεδο, θα υπάρξουν μετατάξεις υπαλλήλων, οι οποίοι θα αναπληρώσουν τις ελλείψεις σε επιστημονικό προσωπικό και εξειδικευμένο επίπεδο θέσεων, αν και θα συνεχιστούν οι ανάγκες για άμεσες προσλήψεις. Θίγονται ιδιαίτερα σε επίπεδο λειτουργίας το Δρυμπέτειο και το Πνευματικό Κέντρο από τον περιορισμό των συμβάσεων μίσθωσης έργου. Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί με την κάλυψη 18 θέσεων νηπιαγωγών θα λειτουργήσουν, αλλά έχουν ανάγκη βοηθητικού και διοικητικού προσωπικού μετά το Δεκέμβριο του 2010. Ο Δήμος Κηφισιάς θα έχει τη δυνατότητα κάλυψης αυτών των θέσεων από μετατάξεις».Η δήμαρχος Νέας Ερυθραίας επισημαίνει, επίσης, για τις ανάγκες που θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον για τον ενιαίο Δήμο Κηφισιάς: «Θα έλεγα ότι οι ανάγκες λειτουργίας των Νομικών Προσώπων στο μέλλον δεν θα περιορίζονται, αλλά, αντίθετα, θα μεγαλώνουν, όχι μόνο λόγω αυξήσεως των μελών, αλλά και των απαιτήσεων για μεγαλύτερες παροχές και διευκολύνσεις. Τελειώνοντας, θα καταλήγαμε ότι είτε μας αρέσει είτε όχι, πρέπει να δουλέψουμε και να συνεργαστούμε στον πολιτικό ρυθμό της λιτότητας και του δημοσίου συμφέροντος με την ελαχιστοποίηση διάθεσης οικονομικών και ανθρωπίνων πόρων. Θα δουλέψουμε όλοι περισσότερο και θα προβλέψουμε μαζί, αιρετοί και εργαζόμενοι, κινδύνους και προβλήματα, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε αδυναμίες και δυσάρεστες καταστάσεις, αλλά και να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης».
?


Προηγούμενο άρθροΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΓΠΣ Ο Οργανισμός Αθήνας επέστρεψε το σχέδιο στον δήμο με εκτεταμένες χρήσεις γενικής κατοικίας
Επόμενο άρθροΤο ψηφοδέλτιο Βάρσου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.