xarta_2014

[su_pullquote]*Έμφαση στην προστασία των πολιτών μέσα από δράσεις αλληλεγγύης * Ενδυνάμωση λαϊκής συμμετοχής, προστασία του περιβάλλοντος, διαφάνεια στα οικονομικά[/su_pullquote] Την “Αυτoδιοικητική Χάρτα 2014 του βόρειου Τομέα Αττικής” υπέγραψαν χθες οι 14 επικεφαλής των δημοτικών σχημάτων επισημαίνοντας ότι αποτελεί “όχι προεκλογική, αλλά μετεκλογική δέσμευση” απέναντι στους πολίτες. Με αυτήν οι 14 υποψήφιοι δίνουν έμφαση στην προστασία των πολιτών απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές μέσα από τις δράσεις αλληλεγγύης, την διαφανή οικονομική διαχείριση και την ενδυνάμωση της λαϊκής συμμετοχής για την προστασία τους περιβάλλοντος.

“Το να παίρνεις αποφάσεις μέσω του ‘Καλλικράτη’ είναι σαν να παλεύεις με τα θηρία”, προειδοποίησε τους 13 υποψήφιους δημάρχους ο αντιδήμαρχος της Ν. Ιωνίας,Γ. Κολμανιώτης, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι “οι δήμοι δεν μπορούν να λειτουργούν μεμονωμένα και γι’ αυτό πρέπει να βάλουμε όλοι τις δυνάμεις μας για να νικήσει το ψηφοδέλτιο της Ρ. Δούρου”. Σημείωσε, μάλιστα, ότι “η Αυτοδιοικητική Χάρτα περιλαμβάνει όλα όσα έχουν ήδη εφαρμοστεί στον δήμο Ν. Ιωνίας από το 2010” και μεταφέροντας την εμπειρία της παράταξης με επικεφαλής τον Ηρ. Γκότση από τις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο Γ. Κολμανιώτης διαβεβαίωσε τους 13 δημάρχους ότι στις επικείμενες εκλογές “η οργή του κόσμου είναι μεγάλη και θα αποτυπωθεί στην κάλπη”.

“Η κεντρική διοίκηση πρέπει να έχει απέναντί της μια Τοπική Αυτοδιοίκηση που να επιτίθεται και όχι να αμύνεται όπως κάνουν οι μνημονιακές δημοτικές αρχές. Και σας το λέω εγώ από την Κηφισιά, το ‘κάστρο’ της εξουσίας”, τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Κηφισιάς, Παν. Κανακάκης. “Πρέπει οι δήμοι να γίνουν το στήριγμα του λαού μας” υποστήριξε ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου Λευτ. Μαγιάκης, γι’ αυτό “θέλουμε την αλλαγή, γιατί μπορούμε να αποδείξουμε ότι υπάρχει εναλλακτική οικονομική διαχείριση”. “Εμείς έχουμε βάλει στόχο μας να διαμορφώσουμε συνοικιακά συμβούλια στην Αγ. Παρασκευή και για τη Χάρτα έχουμε ενημερώσει όλους τους δημότες”, σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος, Γ. Σταθόπουλος. “Ενώ κάποτε τα βόρεια προάστια ήταν προνομιούχες περιοχές, τώρα και αυτές πλήττονται εμφανέστατα από την κρίση, γι’ αυτό είναι απαραίτητη περισσότερο από ποτέ η διαδημοτική συνεργασία”, υπογράμμισε η υποψήφια δήμαρχος του Ν. Ηρακλείου Ειρ. Κατσινοπούλου. “Αυτή τη στιγμή καλούμαστε να δώσουμε τη μάχη επιβίωσης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και για τους δημότες”, συμπλήρωσε ο υποψήφιος του δήμου Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας Άρης Βασιλόπουλος. “Εμείς στον δήμο της Μεταμόρφωσης θέλουμε να μην υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος, που να ψάχνει στα σκουπίδια για φαγητό”, τόνισε ο υποψήφιος Δημ. Περιβολάκης χαρακτηρίζοντας “πρωτόγνωρο” το φαινόμενο στην πόλη του, που όμως έχει ενταθεί στα χρόνια του Μνημονίου. “Εδώ και χρόνια κάνουμε δράσεις τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος όσο και για τους συμπολίτες μας που πλήττονται από την κρίση”, ανέφερε ο υποψήφιος στο Χαλάνδρι Ν. Ρούσοςσυμπληρώνοντας: “Εμείς θέλουμε να καταστήσουμε τον δήμο κέντρο της αλληλεγγύης και να αποδώσουμε τον δήμο στους πολίτες”. Στον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας αναφέρθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Χολαργού – Παπάγου Περ. Ζήκας. Η παράταξη της οποίας ηγείται έχει επεξεργαστεί το πρόγραμμα για την αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων σε επίπεδο δήμου. “¨Οραμά μας είναι να κάνουμε τον δήμο μας την πράσινη αυλή της Αθήνας”, είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Πεντέλης Αντ. Φειδοπιάστης και αναφέρθηκε στους αγώνες για την προστασία του Πεντελικού Όρους. Σε αυτή την κατεύθυνση, ο υποψήφιος της Πεύκης- Λυκόβρυσης Μ. Πάγκαλος σημείωσε: “Στον δήμο μας έχουμε τρεις δασικές εκτάσεις, που πρέπει μαζί με τους δημότες να τις προστατεύσουμε”, γιατί, όπως εξήγησε, τα τελευταία τριάντα χρόνια έχει αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της περιοχής με την αυξημένη δόμηση. Τέλος, στην ανάγκη να μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Φιλοθέη και Ψυχικό αναφέρθηκε η υποψήφια δήμαρχος Ν. Σουμπασάκη, γιατί, όπως είπε, “οι πλειστηριασμοί και η αδυναμία των πολιτών να πληρώσουν τα χαράτσια έχουν φθάσει και στον δήμο”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.