Την αναπροσαρμογή των τελών καθαριότητας, φωτισμού και δημοτικού φόρου από την 1η Ιανουαρίου για το έτος 2008 αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Νέας Ερυθραίας στην τελευταία του συνεδρίαση. Η δημοτική αρχή έκανε εισήγηση για αυξήσεις 4,5% και το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (μειοψήφισαν οι Κ. Μουστάκη, Δ. Κουκουλιέρος, Γ. Τσαγκάρης, Μ. Πετούση).
Βάσει της παραπάνω απόφασης, το τέλος καθαριότητας και φωτισμού θα διαμορφωθεί πλέον σε 1,25 ευρώ ανά τ.μ. αντί 1,20 ευρώ ανά τ.μ. που ίσχυε. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μια οικία 100 τ.μ. που πλήρωνε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ 120 ευρώ το χρόνο, από το νέο έτος θα πληρώνει 125 ευρώ. Αντίστοιχα, ο δημοτικός φόρος διαμορφώνεται από 0,34 ευρώ ανά τ.μ. σε 0,36 ευρώ ανά τ.μ. Σύμφωνα με τις συγκριτικές τιμές των δημοτικών τελών σε 48 δήμους της Αττικής, σύμφωνα με στοιχεία του 2006, ο Δήμος Νέας Ερυθραίας κατατάσσεται 32ος κατά σειρά και είναι από τους φθηνότερους δήμους στα βόρεια προάστια.  
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου που αφορούν τα έσοδα και έξοδα των υπηρεσιών καθαριότητας του δήμου για τα έτη 2006 και 2007 προκύπτουν τα ακόλουθα οικονομικά μεγέθη: έσοδα 4.218.772 ευρώ, έξοδα 4.407.355 ευρώ.
Σύμφωνα πάντα με την εισήγηση του αντιδημάρχου Οικονομικών, προκειμένου να ισοσκελισθεί το έλλειμμα αυτό και οι αυξημένες ανάγκες λειτουργίας των υπηρεσιών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού κρίνεται σκόπιμη η αναπροσαρμογή των τελών καθαριότητας, φωτισμού και του δημοτικού φόρου για το έτος 2008.
Απαντώντας ο κ. Καραφωτίου σε ερωτήσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με τα αυξημένα έξοδα που παρουσιάζονται στην υπηρεσία καθαριότητας, είπε ότι αυτή θα λειτουργήσει πλέον με νέες δυνατότητες σε προσωπικό και εργασίες, ενώ έχουν υπολογιστεί και οι αυξήσεις σε μισθούς και καύσιμα. Ο αντιδήμαρχος ανέφερε επίσης ότι ο Δήμος Νέας Ερυθραίας έχει προχωρήσει συνολικά σε αυξήσεις 10% στα δημοτικά τέλη την τελευταία εφταετία, διάστημα στο οποίο ο πληθωρισμός άγγιξε το 20%.
Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε επίσης την ενεργοποίηση ευεργετικών διατάξεων που προβλέπονται στο άρθρο 202 παρ. 3 του Ν. 3463/06 και την απαλλαγή από τα εν λόγω τέλη και φόρους, των απόρων, πολυτέκνων και ατόμων με αναπηρίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.