Συνεχίζει σταθερά την ανοδική του πορεία, ο Γυμναστικός Σύλλογος Κηφισιάς, ο οποίος ανέβηκε φέτος ένα ακόμη σκαλί στη βαθμίδα των αξιολογούμενων σωματείων του ΣΕΓΑΣ. Η κοπιώδης προσπάθεια των αθλητών και αθλητριών σε συνδυασμό με τη βοήθεια των προπονητών και τη στήριξη της διοίκησης, οδήγησαν φέτος το Γ. Σ. Κηφισιάς στην πρώτη 3άδα των καλύτερων σωματείων στίβου της χώρας. Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία του ΣΕΓΑΣ- δεν αναμένεται να αλλάξουν- μεταξύ των 287 αξιολογούμενων αθλητικών συλλόγων στίβου για το έτος το 2012, ο Γ. Σ. Κηφισιάς συγκέντρωσε συνολικά 9.914 βαθμούς κατακτώντας επάξια την 3η θέση. Στην 1η θέση, παραμένει και φέτος ο Πανελλήνιος Γ.Σ. με 13.567 βαθμούς, ενώ τη 2η θέση (πέρσι κατείχε την 3η) κατέκτησε ο Γ.Σ. Ελ. Βενιζέλος με 11.996 βαθμούς, εκτοπίζοντας τον Πανιώνιο στην 6η θέση.
Χωρίς υπερβολές, η ανοδική πορεία του Γ.Σ. Κηφισιάς τα τελευταία χρόνια, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αλλιώς, παρά μόνο με τη λέξη θριαμβευτική. Φτάνει μόνο να αναφερθεί, ότι στην τελευταία 5ετία- από το 2008 μέχρι και το 2012- ανέβηκε 18 θέσεις. Από τη 21η θέση, που κατείχε το 2008, πέρασε το 2009 στην 16η, το 2010 στην 9η, το 2011 στην 4η και φέτος σκαρφάλωσε στην 3η θέση.
Σημαντικό μερίδιο στην αλματώδη ανοδική πορεία του Γ.Σ. Κηφισιάς, είχαν οι αθλητές- και κυρίως οι αθλήτριες- που γεννήθηκαν μετά το 1992. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως ήταν αμελητέα η συμβολή των αθλητών και αθλητριών που γεννήθηκαν πριν ή μετά το 1992, που επίσης συμμετείχαν στη ανοδική πορεία της συνολικής βαθμολογίας του Συλλόγου. Ενδεικτικά, αναφέρουμε, ότι με βάση τους βαθμούς που συγκέντρωσαν στα πανελλήνια πρωταθλήματα οι αθλητές και αθλήτριες του Γ.Σ. Κηφισιάς της κατηγορίας, αναδείχτηκαν και φέτος- όπως πέρσι- πρωταθλητές Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία του ΣΕΓΑΣ, οι αθλητές και αθλήτριες του Γ.Σ. Κηφισιάς, κατέκτησαν με τη συμμετοχή τους στα πανελλήνια πρωταθλήματα τις εξής θέσεις, ανά κατηγορία:
- 1η θέση οι Έφηβοι/Νεανίδες, που συγκέντρωσαν συνολικά 179,5 βαθμούς, αφήνοντας στη 2η θέση τον Πανελλήνιο Γ.Σ. με 149 βαθμούς και 3η θέση τον Γ.Σ. Ηρακλής Θεσ/κης με 122 βαθμούς.
- 4η θέση οι Νέοι/ Νέες (πέρσι 9η θέση) με 121,5 βαθμούς, με 1ο τον Πανελλήνιο Γ.Σ. και 2ο τον Γ.Σ. Ηρακλής Θεσ/κης.
- 8η θέση οι Παίδες/Κορασίδες καθώς και οι Παμπαίδες/Παγκορασίδες, που κατέκτησαν την 8η θέση με 76,5 και 77 βαθμούς αντίστοιχα.
- 11η θέση οι Άνδρες/ Γυναίκες με 78 βαθμούς, με 1ο τον Ολυμπιακό, 2η την ΑΕΚ κ αι 3ο τον Πανελλήνιο Γ.Σ.
Τέλος, ο Γ. Σ. Κηφισιάς, κέρδισε την 4η θέση στα διασυλλογικά πρωταθλήματα και την 15η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανώμαλου Δρόμου.