Αντιδρούν και «παρανομούν» ενάντια στην επέλαση της βαρβαρότητας για να προστατευθούν φτωχά κοινωνικά στρώματα

Δηλώνουν «αγανακτισμένοι» με την πολιτική της κυβέρνησης που υπαγορεύεται από την τρόικα και συστήνουν ομάδα δράσης ενάντια στους μηχανισμούς που αφήνουν οικογένειες χωρίς ρεύμα, επειδή αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Φαινόμενο που αναμένεται να πολλαπλασιαστεί το επόμενο διάστημα με το νέο χαράτσι για τα ακίνητα, το οποίο άρχισε να αποστέλλεται στους καταναλωτές ρεύματος. Ο τίτλος τους; Κίνημα «Δεν μπορώ να πληρώσω. Συνδέουμε το ρεύμα».
Πρόκειται για ομάδα ακτιβιστών πολιτών στην Κηφισιά, μεταξύ των οποίων και εξειδικευμένοι ηλεκτρολόγοι, που αποφάσισαν να επανασυνδέουν το ρεύμα σε οικίες των τριών δημοτικών ενοτήτων, όπου διαμένουν οικογένειες ή άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ηλικιωμένοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, κ.α.). «Και το ηλεκτρικό, κοινωνικό αγαθό είναι. Αντιδρούμε στην επέλαση της βαρβαρότητας και επανασυνδέουμε το ρεύμα σε οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Είναι εγκληματική αυτή η συμπεριφορά στους πολίτες, που αν και τους οδήγησαν στην ανεργία και την ανέχεια, τώρα τους καταδικάζουν και σε τριτοκοσμική καθημερινότητα», υποστηρίζουν οι ίδιοι και απευθύνονται σε όσους πολίτες έχουν άμεση ανάγκη, καθώς και σε όσους γνωρίζουν τέτοιες περιπτώσεις, να έρχονται σε επαφή μαζί τους.
Οι «Πολίτες της Κηφισιάς» διατηρούν την ανωνυμία τους και ξεκαθαρίζουν ότι ποτέ δεν λειτουργούν για προσωπικό τους όφελος, δηλαδή, δεν επανασυνδέουν το ηλεκτρικό ρεύμα σε δικά τους διαμερίσματα. Προσπαθούν να φτιάξουν ένα δίκτυο συγκέντρωσης πληροφοριών, μέσω τηλεφώνου, ώστε μόλις εντοπίσουν κάποια τέτοια περίπτωση να οργανώνουν την ανάλογη επιχείρηση. Γνωρίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο «παρανομούν», όμως είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε επανασυνδέσεις και σημειώνουν πως σε «συνθήκες πολέμου», τέτοιες ενέργειες επιβάλλονται για να προστατευθούν τα φτωχά κοινωνικά στρώματα.
Όποιος ενδιαφερόμενος θελήσει να έρθει σε επαφή μαζί τους, μπορεί να το κάνει, απευθυνόμενος στο τηλεφωνικό κέντρο της «Ν.Ε.» ή στέλνοντας email στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εφημερίδας στο διαδίκτυο  sepik.net/nea. Όπως σημειώνει το κίνημα «Δεν μπορώ να πληρώσω. Συνδέουμε το ρεύμα»:
«Δεδομένης της ολοένα και χειρότερης αντί-ανθρωπιστικής και κατάφωρα αντιδημοκρατικής και ανθελληνικής κατάστασης στην Ελλάδα υπό τη μη δημοκρατικώς νομιμοποιούμενη κυβέρνηση του Γεωργίου Α. Παπανδρέου, ο οποίος όπως προδήλως αποδεικνύεται, αναρριχήθηκε στην εξουσία με ψευδεπίγραφο προεκλογικό πρόγραμμα, κατάργησε, περιόρισε ή κατάφωρα αγνόησε κάθε δημοκρατικό θεσμό, ενώ επιδίδεται μέχρι και σήμερα σε όργιο τρομοκρατίας, παραπληροφόρησης και καταδίωξης των Ελλήνων πολιτών.
Δεδομένου ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου τολμά να ισχυρίζεται ότι δεν είχε άλλο τρόπο δράσης παρ’ εκτός της ανάλγητης, αντιανθρωπιστικής πολιτικής εξυπηρέτησης αμφιβόλων δανείων εις βάρος παιδιών, ανιάτων, καρκινοπαθών, τυφλών, αναπήρων, συνταξιούχων, επιστημόνων, στρατιωτικών, αυτοαπασχολούμενων, ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων, αγροτών και ελευθέρων επαγγελματιών, εργατών και κάθε Έλληνα πολίτη που ακόμα δεν έχει καν έρθει στον κόσμο, ενώ από το 1980, τουλάχιστον, ο διεθνής νόμος απαγορεύει την καταδίκη σε φτώχεια και εξαθλιωτικές συνθήκες διαβίωσης μίας ολόκληρης κοινωνίας ή λαού για την εξυπηρέτηση οποιουδήποτε χρέους νόμιμου, παράνομου ή ειδεχθούς.
Τούτων δοθέντων επικαλούμαστε το Άρθρο 120 του Συντάγματος και λόγω της μείωσης της εθνικής μας κυριαρχίας, της μη δυνατής καταφυγής στη Δικαιοσύνη, της συνεχούς επίθεσης της κυβέρνησης κατά των πολιτών με τη βοήθεια αλλοδαπών δυνάμεων και την έκπτωση κάθε θεσμού για την προστασία της δημοκρατίας, ανεξαρτησίας και ακεραιότητας της Ελλάδος.
1) Το σύνθημα ‘‘Δεν μπορώ να πληρώσω. Συνδέουμε το ρεύμα’’, είναι το εξής: ‘‘Σήμερα, πολίτες της Κηφισιάς αποφάσισαν να εγκληματήσουν. Άρχισαν να επανασυνδέουν το κομμένο ρεύμα’’.
2) Αντιδρώντας στην επέλαση της βαρβαρότητας, επανασυνδέουν το ρεύμα σε οικογένειες που δεν μπορούσαν να το πληρώσουν. Και το ηλεκτρικό, είναι κοινωνικό αγαθό. Είναι εγκληματική αυτή η συμπεριφορά στους πολίτες της πατρίδας μας, που αν και τους οδήγησαν στην ανεργία και την ανέχεια, τώρα τους καταδικάζουν και σε τριτοκοσμική καθημερινότητα.
3) Την κλοπή των πάντων από λίγους μεγαλοσχήμονες, το ξεπούλημα των πάντων διαχρονικά από πολιτικά ανδρείκελα, δεν θα την πληρώσει ο απλός πολίτης. Σε αυτήν την χώρα, εκτός από την υποχρέωση να πληρώνουμε και να ξαναπληρώνουμε κλέφτες και απατεώνες, έχουμε και δικαιώματα. Και το σπουδαιότερο από όλα, είναι η αξιοπρέπεια.
Με αυτές τις απλές σκέψεις, ομάδα πολιτών της Κηφισιάς ανοίγουν την χελώνα της ΔΕΗ, εν αγνοία του ιδιοκτήτη, επανασυνδέουν το ρεύμα και σκεπάζουν τη χελώνα αφήνοντας μήνυμα ‘‘με κοινωνική αλληλεγγύη – συνδέουμε το ρεύμα’’. Μετά από αυτό, είναι σίγουρο ότι  έχει μετατραπεί στο κίνημα ‘‘Δεν μπορώ να πληρώσω’’ και πλέον στο ‘‘Συνδέουμε το ρεύμα’’, με επίκεντρο τον πολίτη και την προάσπιση των συμφερόντων του».

«Αντάρτικο» από τη Νέα Ιωνία για το χαράτσι ακινήτων

Ο δήμος καλεί τους δημότες να πληρώνουν μόνο το αντίτιμο του ηλεκτρικού ρεύματος
και παρέχει νομική κάλυψη στους «αντιρρησίες»

Το δρόμο της ανυπακοής για το νέο χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, με πράξεις και όχι με ευχολόγια ενάντια στην κοινωνική εξαθλίωση, αλλά και τον εξευτελισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δείχνει ο Δήμος Νέας Ιωνίας στους δημότες του.
Με απλές οδηγίες που δημοσιεύθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του και υπογράφουν ο Δήμος Νέας Ιωνίας και μαζικοί φορείς, καλούνται οι δημότες να πληρώσουν μόνο το αντίτιμο του ηλεκτρικού ρεύματος και όχι το νέο χαράτσι της κυβέρνησης για τα ακίνητα, ενώ ο δήμος υπόσχεται να παρέχει νομική κάλυψη στους «αντιρρησίες», ώστε να αντιμετωπίσει πλέον ως επίσημος φορέας και εκπρόσωπος των πολιτών, τις ενδεχόμενες αντιδράσεις του κράτους ή της ΔΕΗ. Έπειτα από μια μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στον δήμο πριν από λίγες μέρες με θέμα το άδικο χαράτσι της ΔΕΗ, η δημοτική αρχή αποφάσισε να αναλάβει αυτήν την πολύ σημαντική πρωτοβουλία.
Οι οδηγίες του Δήμου Νέας Ιωνίας για πληρωμή των λογαριασμών ΔΕΗ σε τράπεζα (συμβεβλημένη με ΔΕΚΟ) είναι οι εξής:
1. Πάμε στο ΑΤΜ με το λογαριασμό ή με το 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής.
2. Βάζουμε την κάρτα. Επιλέγουμε: α) Άλλες συναλλαγές, β) Πληρωμές ΔΕΚΟ,                                                               γ) ΔΕΗ.
3. Πληκτρολογούμε το 12ψήφιο κωδικό «ηλεκτρονικής συναλλαγής» και θα μας ζητηθεί να ορίσουμε ποσό πληρωμής.
4. Αφαιρούμε από το συνολικό ποσό αυτό που αντιστοιχεί στο χαράτσι (πάνω δεξιά ΕΕΤΗΔΕ)
5. Πληκτρολογούμε το ποσό που απομένει στο μηχάνημα.
6.Παίρνουμε την απόδειξη και μαζί με το λογαριασμό και την ταυτότητά μας ερχόμαστε στο δήμο.

Η ανταπόκριση των πολιτών είναι μεγάλη και από τις αρχές της εβδομάδας σχηματίζουν ουρές έξω από το δημαρχείο για να καταθέσουν τα αποδεικτικά, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής να πουν όχι στην πληρωμή του έκτακτου τέλους ακίνητης περιουσίας.
Η αντιδήμαρχος Όλγα Κατιμερτζή δηλώνει πως «είναι το δικό μας ‘‘φτάνει πια’’ στον κατήφορο και την οικονομική εξαθλίωση στην οποία οδηγούμαστε» και συμπληρώνει πως «ο Δήμος Νέας Ιωνίας λέει ‘‘όχι’’ στο άδικο χαράτσι της ΔΕΗ, βοηθώντας όσους δημότες του δεν μπορούν ή δεν θέλουν να το πληρώσουν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.