Ιδού το αποκαλυπτικό αποτέλεσμα του ελέγχου της ΕΕΤΤ, βάσει επίσημου εγγράφου της: «Για τη διεύθυνση Ελ. Βενιζέλου 169 έχει χορηγηθεί άδεια στην εταιρεία Cosmote. Τεχνικό κλιμάκιο του τμήματος Εποπτείας και Ελέγχου Φάσματος διενήργησε αυτοψία στην ως άνω θέση στις 8/1/2010. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της αυτοψίας, βρέθηκε εγκατεστημένη μια ορθογώνια κατασκευή τύπου καμινάδας. Την ημέρα και ώρα της αυτοψίας μετρήθηκαν εκπομπές σε συχνότητες του φάσματος DCS της εταιρείας Cosmote, σύμφωνα με την προαναφερθείσα απόφαση και της εταιρείας Vodafone. Δεδομένου ότι για την εταιρεία Vodafone δεν βρέθηκε εκδοθείσα άδεια κατασκευής κεραίας, η ΕΕΤΤ έχει εκκινήσει τις προβλεπόμενες από τα οριζόμενα στο άρθρο 63 του Ν. 3431/2006 ενέργειες, όπως αυτός τροποποιήθηκε με το Ν. 3534/2007».
Όπως τονίζει στη «Ν.Ε.» η κ. Στρατηγοπούλου: «Ζητήσαμε επίσης από την ΕΕΤΤ έναν πλήρη κατάλογο με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στη Νέα Ερυθραία για να δούμε ποιες έχουν άδεια και σε ποια σημεία βρίσκονται. Αλλά δεν πάει να πει ότι επειδή έχουν άδεια από την ΕΕΤΤ είναι και νόμιμες. Τέσσερις άδειες πρέπει να έχουν, γνωμοδότηση από την Εθνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, άδεια από την ΕΕΤΤ, πολεοδομική έγκριση και περιβαλλοντική αδειοδότηση από τη διεύθυνση ΠΕΧΩ της Περιφέρειας Αττικής. Δεν γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή αν έχουν τις υπόλοιπες εγκρίσεις και θα πρέπει να αρχίσουμε να ψάχνουμε όλη την Ερυθραία. Εντωμεταξύ, έχουμε το μέγα θέμα των τεσσάρων κεραιών που βρίσκονται δίπλα από το σχολικό συγκρότημα του 1ου Δημοτικού και του Γυμνασίου Νέας Ερυθραίας. Αυτές οι κεραίες, εκτός από το γεγονός ότι έχουν τοποθετηθεί σε απόσταση αναπνοής από σχολικά συγκροτήματα, βρίσκονται πιο χαμηλά και χτυπάνε μέσα στο παιδιατρικό και το παθολογικό τμήμα του ΙΚΑ. Το ζήσαμε μαζί με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου κ. Δεμερτζή, όταν πήγαμε και μετρήσαμε με παρόντα και τον προϊστάμενο του ΙΚΑ κ. Σαρρή. Η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Εμείς στείλαμε ήδη έγγραφο στην ΕΕΤΤ και στην ΠΕΧΩ για να σταματήσουμε και να κλειδώσουμε την παράνομη κεραία της Vodafone στην Ελ. Βενιζέλου 169, ώστε να μην πάρει καμία αδειοδότηση. Το επόμενο βήμα είναι να την καταγγείλουμε στην Πολεοδομία βορείου τομέα, επειδή δεν έχει άδεια, ενώ θα ζητήσουμε επίσης και έλεγχο κτιρίου και στατικότητας. Ό,τι κάνουμε για την Κηφισιά, θα κάνουμε και για τη Νέα Ερυθραία. Για εμάς το ίδιο πράγμα είναι, όμοροι δήμοι είμαστε και γείτονες. Πάντως, θα πρέπει να ομολογήσω ότι είναι ένας αγώνας δύσκολος».

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ποια άδεια; Η κεραία της Vodafone δεν έχει άδεια! Το θέμα είναι πως το επέτρεψε ο ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.