450_xaratsi

ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ – ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ

Το έκρυβαν τόσον καιρό, το παραδέχονται τώρα: Το χαράτσι της ΔΕΗ(ΕΕΤΗΔΕ) για το ΄11 και το ΄12, δεν πληρώθηκε για 1.645.000 παροχές τα δύο αυτά χρόνια.Είμαστε πολλοί αυτοί που αρνηθήκαμε να πληρώσουμε, για μια κρίση που αυτοί δημιούργησαν.Ο αγώνας μας δεν ήταν και δεν είναι χαμένος. Καταφέραμε να ακυρώσουμε τον ανάλγητο νόμο που πρόβλεπε ότι θα μας κάνουν  διακοπές παροχής ρεύματος, όταν δεν πληρώνουμε το χαράτσι.Καταφέραμε να τους καθυστερήσουμε χωρίς να μας τρομοκρατήσουν, όπως επιχειρούν και πάλι:

Μέσα στο 2013 ήρθαν ηλεκτρονικές ειδοποιήσεις για το χαράτσι του 2011από τις εφορίες, ληξιπρόθεσμες το ΄13, που πρέπει να πληρωθούν μέχρι 31/1/2014. Μέσαστο 2014, έρχονται και νέες ηλεκτρονικές ειδοποιήσεις(το Γενάρη ήρθαν σε πολλούς) από τις εφορίες για τα χαράτσια της ΔΕΗ του 2011 και 2012, που δεν πληρώθηκαν, για ταυτοποιημένες παροχές, ή για όσες βρέθηκαν από τις διασταυρώσεις στοιχείων των φορολογικών δηλώσεων που έγιναν το 2013.

Η προθεσμία εξόφλησης είναι στο τέλος του μήνα από τηνηλεκτρονική ειδοποίηση (εμφάνιση της οφειλής στο Taxis και αποστολή email στη δηλωμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου).

Όσο για τα ποσά, επικρατεί χάος. Τμήματα του χαρατσιού που έχουν πληρωθεί μέσω ΔΕΗ, η εφορία τα ζητάει και πάλι. Οι ηλεκτρονικές ειδοποιήσεις δεν έχουν καμία πληροφορία, ούτε για την την παροχή που αφορά η οφειλή. Ο πολίτης θα πρέπει πάλι να στηθεί στην ουρά, να χάσει μεροκάματα, και να αποδείξει ο ίδιος προσκομίζοντας τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, τα εκατοντάδες λάθη. Και αν δεν μπορεί, θα τον υποχρεώσουν να πληρώσει ότι αυτοί θέλουν.

Για να απομυζήσουν και το τελευταίο μας ευρώ, επιχειρούν να μας τρομοκρατήσουν εφαρμόζοντας τον καινούριο νόμο που ψήφισαν (δε θα πάρουμε νέα μέτρα μας έλεγαν!):

 • Ληστρικά πρόστιμα για όλο ή για κάθε υπόλοιπο οφειλής σε περίπτωση τμηματικής καταβολής οποιουδήποτε ποσού:10% για καθυστέρηση πληρωμής 2 μηνών, 20% μετά από 1 χρόνο, 30% μετά από 2 χρόνια.
 • Ηλεκτρονική κατάσχεση ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗαπό τραπεζικούς λογαριασμούς αδιακρίτως: μισθοδοσίας, συντάξεων, καταθέσεων
 • Κατάσχεση ακίνητης περιουσίας, σε δεύτερο στάδιο, και πλειστηριασμός.

Η εφορία Κηφισιάς προχωράει πιλοτικά τις ηλεκτρονικές κατασχέσεις άμεσα. Θα το αφήσουμε να περάσει έτσι;

Η ηλεκτρονική κατάσχεση από λογαριασμούς χωρίς ειδοποίηση είναι αντισυνταγματική. Είναι συνταγματικό δικαίωμα κάθε πολίτη να ενημερώνεται πριν το κρότος προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον του ((παράγραφος 2, άρθρο 20 του Συντάγματος).

Όλοι στη συγκέντρωση στην εφορία Κηφισιάς την Παρασκευή 31/1 στις 9 το πρωί

Επίσης: Συγκέντρωση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Αττικής τη Δευτέρα 3/2 στις 10 πμ., στη ΔΟΥ Α’ Αθηνών, Αναξαγόρα 6-8

Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

Μαζί με όλα, ήρθε και ο νέος νόμος για τις κατασχέσεις. Διαφημίστηκε από κυβέρνηση και τους καναλάρχες που την υπηρετούν ως «προστασία» για τους δανειολήπτες. Το αντίθετο ισχύει:Άνοιξαν την πόρτα για απελευθέρωση των πλειστηριασμών από τώρα για όλους όσους δεν πληρούν τα κριτήρια του νόμου (και είναι οι περισσότεροι). Όσοι μάλιστα ενταχθούν στη ρύθμιση υποχρεούνται να πληρώνουν μεγάλα ποσά, ενώ γίνονται όμηροι της τράπεζας, αφού με την παραμικρή καθυστέρηση πληρωμής, θα αίρεται η προστασία τους. Αναλυτικά::

 • Ο νόμος παρέχει προσωρινή μόνο προστασία (σε όσους την παρέχει) μόνο για το 2014
 • Μόνο για χρέη προς τράπεζες, και όχι για παράδειγμα προς την εφορία ή ασφαλιστικά ταμεία, και μόνον εφόσον πληρούνται όλες οι παρακάτω προϋποθέσεις:
  • Προστατεύεται μόνο ηκύρια κατοικία, και όχι όπως πριν και κατοικία στη οποία δεν κατοικεί ο δανειολήπτης (αν πχ. μένει σε ενοικιαζόμενη).
  • Υπάρχει όριο αντικειμενικής αξίας 200.000 Ευρώ της προστατευόμενης κατοικίας
  • Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα (αφαιρουμένων των κρατήσεων για ταμεία, φόρο εισοδήματος και εισφορά αλληλεγγύης) πρέπει να είναι μέχρι 35.000 Ευρώ
  • Η συνολική αξία κινητής και ακίνητης περιουσίας να είναι μικρότερη των 270.000.
  • Από αυτή, το σύνολο των καταθέσεων πρέπει να ήταν μικρότερο από 15.000στις 20/11/2013
  • Τα παραπάνω όρια αυξάνουν κατά 10% για άτομα με αναπηρία πάνω από 67% ή για οικογένειες με 3 παιδιά και πάνω
 • Κατά τη διάρκεια ισχύος της απαγόρευσης πλειστηριασμών ο οφειλέτης οφείλει να καταβάλλει:
  • 10% του μηνιαίου εισοδήματός τουγια οικογενειακό εισόδημα μέχρι 15.000
  • 20% για το τμήμα του εισοδήματος μεγαλύτερο από 15.000
  • Για άτομα με αναπηρία ή πολύτεκνες οικογένειες το όριο των 15.000 γίνεται 20.000
  • Για εμπόρους & Ελ. Επαγγελματίες, τουλάχιστον το 20% της τελευταίας ενήμερης δόσης
 • Εάν ο οφειλέτης καθυστερήσει τις παραπάνω πληρωμές για πάνω από 3 μήνες συνολικά, αίρεται η απαγόρευση πλειστηριασμού
 • Ο δανειολήπτης πρέπει να κάνει υπεύθυνη δήλωση μέχρι 31/1/2014ή εντός 2 μηνών από την επίδοση διαταγής πληρωμής, ότι πληρούνται οιπροϋποθέσεις, αναγράφοντας και κινήσεις λογαριασμώντου που ξεπερνούν 1.000 ευρώ τους τελευταίους 24 μήνες.
 • Η τράπεζα θα τον καλέσει να προσκομίσει μέσα σε ένα μήναόλα τα χαρτιά πουαποδεικνύουν ότι καλύπτει τις προϋποθέσεις.

ΕΜΕΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

 • Να καταργηθεί ο νόμος για την επιβολή ενιαίου φόρου στα ακίνηταγιατί είναι κοινωνικά άδικος, δυσβάστακτος, ισοπεδωτικός και ταξικός.
 • Να καταργηθούν όλες οι εξοντωτικές διατάξειςγια τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, πχ. τα τοκογλυφικά πρόστιμα.
 • Να προστατευθεί απόλυτα η πρώτη κατοικία των εργαζόμενων, άνεργων, μικρομεσαίων επιχειρηματιών και αυτοαπασχολούμενων, για χρέη προς το κράτος, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες. Την κρίση, την ανεργία και την ύφεση δεν τη δημιουργήσαμε εμείς.
 • Να πληρώσουν ΤΩΡΑ οι μεγάλοι φοροφυγάδες, οι μεγάλοι οφειλέτες προς τα ασφαλιστικά ταμεία, και το κράτος αυτά που χρωστάει στα ασφαλιστικά ταμεία.
Προηγούμενο άρθροΜεγάλη νίκη στο ντέρμπι των Βορείων Προαστίων
Επόμενο άρθροΑνακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Νίκος Χιωτάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.