Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Νέας Ερυθραίας στις 16 Μαρτίου 2011 προς τη διευθύντρια του σχολείου και με κοινοποίηση στη Σχολική Επιτροπή, τον δήμαρχο Νίκο Χιωτάκη και τον αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας Στ. Κύρλο, επισημαίνονται τα παρακάτω:
«Το Δ.Σ. του Γυμνασίου μας συνεδρίασε εκτάκτως την Τρίτη 15 Μαρτίου 2011, με θέμα την απόφαση του υπουργείου Παιδείας περί κατάργησης του Γυμνασίου  Εκάλης και τη συγχώνευσή του με το Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας. Την ίδια μέρα είχε προηγηθεί ενημέρωση από τη διευθύντρια κα Παυλάκου για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Γυμνάσιο Εκάλης και τα προβλήματα μετακίνησης και προσαρμογής των μαθητών του σχολείου της Εκάλης και για τις επιπτώσεις που θα έχει η συγχώνευση των δύο σχολείων στον Γυμνάσιό μας. Επίσης είχε προηγηθεί η συνάντηση των μελών του συλλόγου με τον δήμαρχο Κηφισιάς κ. Ν. Χιωτάκη και τον αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας κ. Στ. Κύρλο για τις ενέργειες και τη θέση του δήμου και της δημοτικής ενότητας απέναντι στο θέμα που έχει προκύψει.

ΑΠΟΦΑΣΗ
Κατόπιν όλων αυτών και κατόπιν εισήγησης των μελών του το Δ.Σ. του Συλλόγου  αποφάσισε :
1. Να εκφράσει την αντίθεσή του στη συγχώνευση του Γυμνασίου Εκάλης με το Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας διότι: Θα δημιουργηθούν θέματα λειτουργίας και ποιότητας της εκπαίδευσης, στα οποία ο προϊστάμενος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  δεν μας έχει εξασφαλίσει τη λύση τους. Όπως η επάρκεια των αιθουσών, όχι μόνο για ένα χρόνο, αλλά εάν ο αριθμός των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων της Ερυθραίας, που συνεχώς αυξάνεται, θα μπορεί να απορροφηθεί από το Γυμνάσιό μας στο μέλλον. Καθώς και η δημιουργία πολυάριθμων τμημάτων μαθητών και έλλειψης εκπαιδευτικών.
2.  Κατόπιν τούτου είμαστε αντίθετοι με την κατάργηση του Γυμνασίου Εκάλης, εφόσον μας υποχρεώνουν να δεχτούμε εμείς το σύνολο των μαθητών του Γυμνασίου Εκάλης. Επίσης εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας προς τους μαθητές του Γυμνασίου Εκάλης και κατανοούμε τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν.
3. Ο σύλλογος, τέλος, αποφάσισε να καλέσει τους γονείς σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, στην οποία θα ανακοινώσει την απόφαση του Δ.Σ. και θα προτείνει ένα ψήφισμα αντίθεσης προς την απόφαση του υπουργείου Παιδείας».
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Νέας Ερυθραίας συγκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση την Πέμπτη 17 Μαρτίου, προκειμένου να συζητήσουν για τα προβλήματα που δημιουργούνται με την κατάργηση του Γυμνασίου Εκάλης και τη συγχώνευσή του με το Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας. Όπως τονιζόταν στην πρόσκληση του συλλόγου, «σκοπός μας είναι να παρθεί μια απόφαση γενικής συνέλευσης για τη μη συγχώνευση του σχολείου μας με το Γυμνάσιο Εκάλης, η οποία θα μεταφερθεί στον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στο υπουργείο Παιδείας.
Στη συνέλευση θα παρευρεθεί η διευθύντρια κα Δ. Παυλάκου, ο δήμαρχος Κηφισιάς κ. Ν. Χιωτάκης και ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Ν. Ερυθραίας  κ. Στ. Κύρλος. Θεωρούμε σημαντική τη συμμετοχή όλων των γονέων και κηδεμόνων, ώστε ο σύλλογος να λειτουργεί πιο μαζικά και αποτελεσματικά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.