Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις και τηρώντας σε γενικές γραμμές τις αναλογίες μεταξύ των πρώτων σε σταυρούς δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού του ανά εκλογικές περιφέρειες, ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης ανακοίνωσε την προηγούμενη Τετάρτη 12 Ιανουαρίου τους αντιδημάρχους και τους εντεταλμένους συμβούλους του νέου διευρυμένου Δήμου Κηφισιάς. Ο κ. Χιωτάκης τούς επισήμανε ότι «οι απαιτήσεις των πολιτών είναι μεγάλες και πρέπει να ανταποκριθούμε», ενώ τούς ευχήθηκε καλή δουλειά. Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση του δημάρχου, αντιδήμαρχοι ορίζονται οι:
Βασίλης Ξυπολυτάς, αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος, αρμόδιος για την καθαριότητα, την ανακύκλωση, την πολιτική προστασία και τη διαχείριση περιβάλλοντος.
Γεώργιος Παπαδόπουλος, αντιδήμαρχος Λειτουργίας Πόλης, αρμόδιος για το κυκλοφοριακό, την  ελεγχόμενη στάθμευση και τη συντήρηση δημοτικών κτιρίων και  εγκαταστάσεων.
Ευστάθιος Κύρλος, αντιδήμαρχος Δημοτικών Πόρων και Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας, με αρμοδιότητες τις δημοτικές προσόδους, τη λειτουργία αγορών, εμπορίου και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Του ανατίθενται, επίσης, οι επιπλέον ακόλουθες κατά τόπον αρμοδιότητες:
– η  ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη Δημοτική Ενότητα της Νέας Ερυθραίας.
– η υπογραφή με εξουσιοδότηση του δημάρχου των εκδοθέντων και υπογραφέντων, από την αρμόδια δημοτική υπηρεσία, που λειτουργεί στα όρια της δημοτικής ενότητας της Νέας Ερυθραίας, βεβαιώσεων περί μη οφειλής ΤΑΠ και οίκοθεν βεβαιωτικών σημειωμάτων.
Ασπασία (Νίνα) Βλάχου, αντιδήμαρχος Δημοτικής Διακυβέρνησης, με αρμοδιότητες την εξυπηρέτηση πολιτών, τις διοικητικές υπηρεσίες, την κοινωνική αλληλεγγύη, τους αλλοδαπούς και τα θέματα διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Νικόλαος Παναγιώτου, αντιδήμαρχος Χωροταξίας Πόλης, με αρμοδιότητες την πολεοδομία, τον αστικό σχεδιασμό και τα θέματα παιδείας.
Εμμανουήλ Μαρκεσίνης, αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Δημοτικής Ενότητας Εκάλης, με αρμοδιότητες, την αξιοποίηση για τον δήμο ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων ανάπτυξης, την κατάρτιση του επιχειρησιακού προγράμματος του δήμου, του ετησίου προγράμματος δράσης και του ετησίου τεχνικού προγράμματος, μαζί με τους άλλους αρμόδιους αντιδημάρχους και τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Του ανατίθενται επιπλέον οι ακόλουθες κατά τόπον αρμοδιότητες:
– η  ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη Δημοτική Ενότητα της Εκάλης, η υπογραφή με εξουσιοδότηση του δημάρχου των εκδοθέντων και υπογραφέντων, από την αρμόδια δημοτική  υπηρεσία που λειτουργεί στα όρια της δημοτικής ενότητας της Εκάλης, βεβαιώσεων περί μη οφειλής ΤΑΠ και οίκοθεν βεβαιωτικών σημειωμάτων.

Ο Γ. Παπαδόπουλος αναπληρωτής δημάρχου
Πολιτικούς γάμους θα τελούν και οι έξι αντιδήμαρχοι. Όταν ο δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντά του ορίζεται να ασκεί ο αντιδήμαρχος Γεώργιος Παπαδόπουλος, που αναπληρώνει τον δήμαρχο και όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντά του δημάρχου θα ασκούνται από τον αντιδήμαρχο Νικόλαο Παναγιώτου.

Οι εντεταλμένοι σύμβουλοι

Με απόφαση του ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης όρισε τους:

Τηλέμαχο Τσιλιγκίρη, εντεταλμένο σύμβουλο για τη Δημοτική Αστυνομία και του αναθέτει την υπογραφή των διοικητικών εγγράφων και τη σωστή λειτουργία του τμήματος  της Δημοτικής Αστυνομίας.
Ευάγγελο Σιδέρη, εντεταλμένο Σύμβουλο Αστικού Πρασίνου και Περιαστικών Δασών και του αναθέτει την υπογραφή των διοικητικών εγγράφων και τη σωστή λειτουργία του τμήματος Πρασίνου και Κηποτεχνίας της διεύθυνσης Περιβάλλοντος.
Γεώργιο Μαραζιώτη,εντεταλμένο σύμβουλο για τα κοιμητήρια και του αναθέτει την υπογραφή των διοικητικών εγγράφων και τη σωστή λειτουργία του γραφείου  Διαχείρισης Κοιμητηρίου, του τμήματος Φόρων-Τελών- Δικαιωμάτων-Προστίμων & Παραβόλων της διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών.
Αντώνη Μπιτσάνη,εντεταλμένο σύμβουλο για την Ύδρευση και του αναθέτει την υπογραφή των διοικητικών εγγράφων και τη σωστή λειτουργία του τμήματος Ύδρευσης.
Αγγελική Βαλασοπούλου, εντεταλμένη σύμβουλο για τη Νομική Υπηρεσία και της αναθέτει την υπογραφή των διοικητικών εγγράφων και τη σωστή λειτουργία του γραφείου Νομικής Υπηρεσίας.

Ποιοί είναι οι πρώτοι αντιδήμαρχοι του νέου δήμου – Αποκλειστικές δηλώσεις στην «Ν.Ε.»

Βασίλης Ξυπολυτάς
Αστικού Περιβάλλοντος

ο νεότερος δημοτικός σύμβουλος (σε ηλικία 29 ετών) και μία από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές του συνδυασμού του Νίκου Χιωτάκη. Με μεταπτυχιακές σπουδές στο Περιβάλλον στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, Ευρωπαϊκή Πολιτική στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Kings College), στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α) στο Πανεπιστήμιο του Κόβεντρι και πτυχίο Μάρκετινγκ-Μάνατζμεντ στο Πανεπιστήμιο του Κόβεντρι, είναι πρόεδρος σήμερα της Μη κυβερνητικής Οργάνωσης Green Belt και έχει φυτέψει μαζί με εθελοντές πάνω από 18.000 δένδρα στην Αττική. Εκλέχτηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος στα 25 του και ασχολήθηκε στον δήμο με τα σχολεία και την τρίτη ηλικία.

? «Νιώθω ιδιαίτερη τιμή για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης σε αυτό το εξαιρετικά δύσκολο πόστο. Μέρος της δραστηριοποίησής μου θα είναι και το περιβάλλον. Άμεσος στόχος είναι η άμεση συνένωση των υπηρεσιών καθαριότητας των τριών πρώην δήμων μας και η διασφάλιση των υπαλλήλων τους στον τομέα αυτό, όπου είναι απαραίτητοι για τη συνέχιση και την καλή λειτουργία των υπηρεσιών του νέου δήμου».

Γιώργος Παπαδόπουλος
Λειτουργίας Πόλης, αναπληρωτής δημάρχου

γεννήθηκε το 1966 και μεγάλωσε στην Κηφισιά, ενώ εκλέγεται αδιαλείπτως δημοτικός σύμβουλος από το 1994. Στις εκλογές του 2006, μάλιστα, οι συμπολίτες του τον εξέλεξαν πρώτο σε σταυρούς προτίμησης. Έχει διατελέσει αντιδήμαρχος, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας. Είναι δικηγόρος με ανώτερες νομικές σπουδές και ασκεί μαχόμενη δικηγορία με προσωπικό δικηγορικό γραφείο.

? «Με τιμάει ιδιαίτερα η εμπιστοσύνη του δημάρχου στο πρόσωπό μου με μια τέτοια θέση στο διευρυμένο Δήμο Κηφισιάς και με σπουδαία θέματα προς επίλυση, όπως είναι το κυκλοφοριακό, η ελεγχόμενη στάθμευση και η παραγωγή έργων σε κοινόχρηστους χώρους. Πιστεύω ότι με τη βοήθεια του Θεού, των συναδέλφων μου και όλων των δημοτικών συμβούλων θα τα καταφέρουμε στο νέο αυτοδιοικητικό περιβάλλον».

Στάθης Κύρλος
Δημοτικών Πόρων και Δημοτικής Ενότητας Ν. Ερυθραίας

Εγκατεστημένος στη Νέα Ερυθραία από το 1963, μεγάλωσε και διαμένει με την οικογένειά του στην πόλη των Μικρασιατών μέχρι σήμερα. Σπούδασε στη Σχολή Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, αλλά τον κέρδισε ο τομέας του αυτοκινήτου. Από το 1980 διευθύνουν με επιτυχία μαζί με τον αδερφό του γνωστή επιχείρηση ελαστικών αυτοκινήτου. Εκλέχτηκε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης την προηγούμενη τετραετία στον Δήμο Νέας Ερυθραίας με το συνδυασμό της Βασιλικής Ταμβάκη, διετέλεσε πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Βρεφονηπιακών Σταθμών και αντιδήμαρχος, ενώ στις πρόσφατες εκλογές του Νοεμβρίου εκλέχτηκε τέταρτος σε σταυρούς προτίμησης με το συνδυασμό Χιωτάκη.

? «Να ευχαριστήσω για τη μεγάλη εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου ο δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι του νέου δήμου οι δημοτικοί πόροι και η αντιδημαρχία της δημοτικής ενότητας. Θα προτιμούσα ως πρώτη δήλωση να πω λίγα λόγια και πολλή δουλειά. Ευελπιστώ στη νέα θητεία μου να υπάρχει συναίνεση και συνεργασία για το καλό όλων των δημοτών και των τριών πρώην Δήμων Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης».

Νίνα Βλάχου
Δημοτικής Διακυβέρνησης

δημοσιογράφος και συγγραφέας, Κηφισιώτισσα από το 1981, με πολύχρονη πορεία στο κοινωνικό ρεπορτάζ, έχει τιμηθεί με το κορυφαίο βραβείο «Μπότση» και μάχεται με στόχο την προαγωγή ποιότητας ζωής. Αν και «νεοφώτιστη» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την προηγούμενη τετραετία, διετέλεσε αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Κηφισιάς.

? «Είναι μια μεγάλη πρόκληση το να αναλαμβάνεις θέση αντιδημάρχου σε έναν καλλικρατικό δήμο, αν και έχω μια σχετική εμπειρία ως αντιδήμαρχος Πολιτών κατά την προηγούμενη τετραετία. Η τωρινή θέση μου ως αντιδήμαρχος Δημοτικής Διακυβέρνησης εμπεριέχει ένα αντικείμενο το οποίο φυσικά δεν είναι γνώριμο, παρόλα αυτά είναι αρκετά οικείο για μένα. Η αγάπη μου για τον κόσμο και η επαφή μου με τους συμπολίτες μου θα μου δώσει τη δυνατότητα να μπορέσω να ανταποκριθώ στο καθήκον που μου ανέθεσε ο κ. δήμαρχος. Όλα όσα αναλάβαμε να κάνουμε, θέλω να τηρηθούν με γνώμονα την εξυπηρέτηση του πολίτη».

Νίκος Παναγιώτου
Χωροταξίας Πόλης

γεννήθηκε στην Κηφισιά το 1952 και σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος από το 1998 και έχει αναλάβει επιτυχώς κατά το παρελθόν, όπως και την προηγούμενη τετραετία, καθήκοντα αντιδημάρχου.

? «Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον κόσμο που με εξέλεξε και τον δήμαρχο Νίκο Χιωτάκη που με επέλεξε γι? αυτήν τη θέση. Εύχομαι καλή επιτυχία στους συναδέλφους, να είμαστε παραγωγικοί στο έργο μας και να κερδίσουμε το στοίχημα του ??Καλλικράτη?? με ένα και μοναδικό στόχο: να εξυπηρετήσουμε τον πολίτη και να μηδενιστεί η ταλαιπωρία του σε όλους τους τομείς. Ένας πολίτης που βάλλεται καθημερινά απ? όλες τις πλευρές και βρίσκεται σήμερα σε σημείο απογοήτευσης, ψάχνοντας διέξοδο. Εμείς είμαστε οι πρώτοι που θα πρέπει να λύνουμε τα προβλήματα πριν αυτά  δημιουργηθούν».

Μάνος Μαρκεσίνης
Προγραμματισμού, Ανάπτυξης
και Δημοτικής Ενότητας Εκάλης

γεννήθηκε το 1963 στην Εκάλη, όπου και κατοικεί έως σήμερα. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός και στη συνέχεια Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας, ενώ ασκεί ελεύθερο επάγγελμα. Έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος Εκάλης, έχει διατελέσει γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ στις τελευταίες εκλογές εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης με το συνδυασμό Χιωτάκη στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια του νέου δήμου. Είναι μέλος σε πολλούς συλλόγους και σωματεία με ανθρωπιστικό και περιβαλλοντικό πρσανατολισμό.

? «Με νέες ιδέες και διάθεση για δουλειά προχωράμε μπροστά στη νέα πρόκληση του ??Καλλικράτη??. Η Εκάλη μπαίνει σε μια νέα εποχή και σε ένα πιο οργανωμένο περιβάλλον για να την αναδείξουμε ως πρότυπη κηπούπολη και να διαφυλάξουμε το περιβάλλον της, όπως με τόση φροντίδα και επιμέλεια διαφυλάχθηκε απ? όλες τις προηγούμενες διοικήσεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.