anasa_log

Σχόλιο του γραφείου τύπου της ΑΝ.Α.Σ.Α. σχετικά με συνέντευξη του Γ. Θωμάκου που παραχώρησε στην εφημερίδα “ΚΗΦΙΣΙΑ” και σχετικά με ρεπορτάζ της ίδιας εφημερίδας. 

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα Κηφισιά στις 28/2/2014, ο υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού “Δύναμη Ελπίδας” Γιώργος Θωμάκος, απαντώντας στην ερώτηση του συντάκτη της εφημερίδας:

«Έχετε συζητήσει με το συνδυασμό του Παναγιώτη Κανακάκη;» 

Σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στην εφημερίδα ο κ. Θωμάκος είπε:

«Όπως είναι γνωστό βρεθήκαμε στο ίδιο τραπέζι και με εκπροσώπους της ΑΝΑΣΑ, που χωρίς αμφιβολία αποτελεί μια αξιόλογη δημοτική ομάδα με σοβαρές κοινωνικές παρεμβάσεις και προτάσεις. Η συζήτηση έφτασε σε σημεία συμφωνίας αλλά και ορισμένα σημεία διαφωνίας. Ήταν μεν λιγότερα αλλά ήταν καθοριστικά και τα στελέχη της ΑΝΑΣΑ αποφάσισαν την αυτοτελή κάθοδο. Ωστόσο το διάστημα που απομένει είναι ικανό και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει κάποια διαφορετική εξέλιξη». 

Επειδή φίλος ο Γιώργος, αλλά φιλτάτη η αλήθεια, οι αναγνώστες πρέπει να γνωρίζουν ότι τα πραγματικά γεγονότα είναι τελείως διαφορετικά.

Ο κ. Θωμάκος και ενώ οι συζητήσεις της τετραμελούς επιτροπής των τεσσάρων συνομιλητών (ΑΝΑΣΑ, ΠΟΛΙΤΕΣ, Σκορδίλης, Θωμάκος) με στόχο την κοινή κάθοδο στις επερχόμενες εκλογές, βρίσκονταν στο κρίσιμο τελικό στάδιο και το μόνο που απέμενε ήταν η συμφωνία για τον υποψήφιο δήμαρχο, έσπευσε αιφνιδίως την Κυριακή 9/2/2014 να αναγγείλει για τις 16/2/2014 την πραγματοποίηση ανοιχτής συγκέντρωσης για την ανακήρυξη της υποψηφιότητας του, όπως και τελικά έγινε.

Αυτό και μόνο αποδεικνύει το «πραγματικό» ενδιαφέρον του κ. Θωμάκου για μια ευρύτερη συνεργασία. Όπως τελικά αποδεικνύεται από τις εξελίξεις ο κ. Θωμάκος από την πρώτη των μεταξύ μας συναντήσεων (22/12/2013), αποσκοπούσε στη στήριξη και μόνο της δικής του υποψηφιότητας.

Μάλιστα, ο κ. Θωμάκος, από την πρώτη στιγμή είχε δηλώσει, κάτι που στην ίδια συνέντευξη αναιρεί, ότι δεν μπορεί να κατέβει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με άλλον υποψήφιο δήμαρχο, γιατί έχει δεσμευτεί πριν από τέσσερα χρόνια ότι θα ξανακατέβει στις εκλογές μόνο ως υποψήφιος δήμαρχος!

Η ΑΝΑΣΑ από την πρώτη στιγμή δημόσια, αλλά και στις μεταξύ των συνομιλητών της διαβουλεύσεις, έκανε σαφές ότι το μείζον είναι η προγραμματική σύγκλιση. Όσον δε αφορά στο θέμα του υποψήφιου δημάρχου, επέμεινε και επιμένει ότι αυτός δεν μπορεί να προκύψει μέσα από κομματικά, παραταξιακά ή άλλα γραφεία παρά μόνο μέσα από ανοιχτές και δημόσιες διαδικασίες με συμμέτοχο και εγγυητή τον κάθε συμπολίτη μας που ενδιαφέρεται ώστε το πρόγραμμα της διαπαραταξιακής συνεργασίας να γίνει πραγματικότητα.

Στις αρχές μας αυτές, παραμένουμε σταθεροί και με κάθε κόστος.

ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ “ΚΗΦΙΣΙΑ”

Για έγκυρη ενημέρωση των αναγνωστών, ρεπορτάζ επί του θέματος της ίδιας εφημερίδας στο ίδιο φύλλο, (πιστεύουμε εκ παραδρομής), αναφέρει ότι στη συνέλευση της ΑΝ.Α.Σ.Α. της 23.2.2014 ψήφησαν λιγότεροι από εκατό κάτοικοι, όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική:

Παρακολούθησαν τη συνέλευση περισσότεροι από 230 συμπολίτες μας, αρκετοί εκ των οποίων (περίπου 40 άτομα) ζήτησαν ευγενικά την κατανόησή μας γιατί δεν θα μπορούσαν να παραμείνουν ως την ψηφοφορία για την εκλογή του υποψηφίου δημάρχου, καθώς η συνέλευση με πολλές τοποθετήσεις συμπολιτών μας καθυστερούσε και αυτό αντικειμενικά δεν μπορούσε να αποτραπεί.

Ωστόσο, με το πέρας της εκλογικής διαδικασίας, μετρήθηκαν 151 ψηφοδέλτια, 7 εκ των οποίων λευκά, αποδεικνύοντας ότι στη Δημοτική Κίνηση Κηφισιάς ΑΝΑΣΑ, πάνω από τα πρόσωπα και τις σκοπιμότητες, τοποθετούμε τη δημοκρατία και τις αρχές λειτουργίας της.

Παρακαλούμε θερμά τη διεύθυνση της εφημερίδας “ΚΗΦΙΣΙΑ”, για την ενημέρωση των αναγνωστών της.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.