Ο «Καλλικράτης» που μας κράτησε σε αγωνία τους πρώτους μήνες του 2010 και τελικώς επέφερε την κατάργηση του Δήμου Νέας Ερυθραίας, χωρίς πολλές-πολλές αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο, ήταν αδιαμφισβήτητα το γεγονός της χρονιάς.
Έπειτα ήρθαν οι εκλογές με την ηχηρή απουσία των περισσότερων δημοτικών παρατάξεων της Νέας Ερυθραίας και με την άνετη επικράτηση του δημάρχου Κηφισιάς Νίκου Χιωτάκη, ο οποίος ανανέωσε τη θητεία του για τρίτη τετραετία, αυτή τη φορά στα όρια του διευρυμένου δήμου.
Μετά τις εκλογές κατέφθασαν και τα δυσάρεστα. Περικοπές σε χρηματοδότηση και σε προσωπικό του νέου δήμου, ο οποίος καλείται να τα βγάλει πέρα στο σκληρό περιβάλλον του «Καλλικράτη» και των επιταγών του μνημονίου και της τρόικας.
Αυτή είναι η νέα έννοια για την αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης.
Καλή χρονιά με περισσότερες αρμοδιότητες και με ψαλιδισμένους πόρους?

Ιανουάριος

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ανασχηματισμός «με μέτρο». Ο ένας, ο? παλιός έμεινε, δυο νέοι ήρθαν. Ο Νίκος Καραφωτίου ως ο μακροβιότερος αντιδήμαρχος στον Δήμο Νέας Ερυθραίας οδεύει στην τέταρτη χρονιά της θητείας του με αρμοδιότητες Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, ο Στάθης Κύρλος αναλαμβάνει αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και ο Γιώργος Μαραζιώτης αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος.
ΙΔΙΑ «ΣΥΝΤΑΓΗ» για το 2010 στα Νομικά Πρόσωπα του δήμου, βάσει των προγραμμάτων δράσης τους που παρουσιάστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο και με «ψαλίδι» στις επιχορηγήσεις του δήμου, οι οποίες προϋπολογίζονται σε 2,1 εκατ. ευρώ συνολικά (1,4 εκατ. ευρώ υλοποιημένα το 2009).
Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» έρχεται αλλά άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις του. Η κυβέρνηση θέτει σε διαβούλευση το κείμενο για τη διοικητική μεταρρύθμιση, αν και ο νέος χάρτης των δήμων παραμένει το «κρυφό χαρτί».
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ διαμαρτυρίας για το ΧΥΤΑ Γραμματικού σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από την πρωθυπουργική κατοικία στις 10 Ιανουαρίου, ενώ οι διαδηλωτές εμποδίζονται από τις αστυνομικές δυνάμεις να πλησιάσουν. Μια εβδομάδα αργότερα, ο πρωθυπουργός δέχεται ποδηλατοπορεία στο Καστρί, που έχει ξεκινήσει από το Πεδίο του Άρεως.
ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της Επικρατείας προσφεύγει η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής για τους νέους σταθμούς διοδίων στους παράπλευρους της εθνικής οδού.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ στον εισαγγελέα οι παραβάσεις του σούπερ μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος» στην εθνική οδό.
«ΕΥΚΟΛΟΙ ΣΤΟΧΟΙ» στις ορέξεις αδίστακτων κακοποιών επαγγελματίες της Νέας Ερυθραίας. Μια ληστεία σε φαρμακείο και μια απόπειρα ληστείας σε κατάστημα ψιλικών το Σαββατοκύριακο 23/24 Ιανουαρίου.
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ Αθήνας, ως συνήθως, η ομάδα εφήβων βόλεϊ του Πανερυθραϊκού, κερδίζει με 3-0 σετ τον Πανελλήνιο στον τελικό και προχωράει στην επόμενη φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.

? Η δήλωση του μήνα
«Είμαι κατά της αυθαιρεσίας και της κάθε πολεοδομικής παρανομίας, αλλά συμπάσχω με τον κάθε μικρομεσαίο?».
ΣΤΑΘΗΣ ΚΥΡΛΟΣ, ο νέος αντιδήμαρχος τεχνικών Υπηρεσιών, από συνέντευξή του στη «Ν.Ε.».

Φεβρουάριος

ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (12/2/2010) ένα γνωστό φροντιστήριο Αγγλικών στην οδό Αγίων Αναργύρων γίνεται στόχος νεαρού ληστή που με τη βία αρπάζει 7.700 ευρώ της μισθοδοσίας και εξαφανίζεται.
SOS για το ύποπτο «τετράγωνο» κεραιών δίπλα στα σχολικά συγκροτήματα του 1ου Δημοτικού και Γυμνασίου Νέας Ερυθραίας, μετά και τη νέα παράνομη κεραία της Vodafone που αποκαλύπτεται σε ταράτσα επί της οδού Ελ. Βενιζέλου 169, κατόπιν ελέγχου από την ΕΕΤΤ.
ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ τελικά το δημοτικό συμβούλιο στο κάλεσμα των εργαζομένων «να κλείσει ο δήμος» στις 24 Φεβρουαρίου, σε ένδειξη συμπαράστασης στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΣΕ για τα οικονομικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.
ΑΝΑΚΛΥΚΛΩΣΗ για? χωματερή αποδεικνύεται για πολλοστή φορά, έπειτα από καταγγελία, το περιεχόμενο των μπλε κάδων στη Νέα Ερυθραία που οδηγείται στο σταθμό μεταφόρτωσης του δήμου κι από ?κει κατευθείαν για τη Φυλή.
ΜΕ ΑΛΜΑ στα 7.89 ο Ερυθραιώτης αθλητής του Γ.Σ. Κηφισιάς Δημήτρης Διαμαντάρας απογειώνεται στην πρώτη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Στίβου που διεξήχθη στις 27 και 28 Φεβρουαρίου στην Παιανία.

? Η δήλωση του μήνα
«Ποτέ κανένας δήμος δεν παραιτείται από δικόγραφο μέχρι να καταστεί τελεσίδικη η απόφαση. Το 2007 τι άλλαξε και ο Δήμος Νέας Ερυθραίας ήρθε σε εξώδικο συμβιβασμό με τη Vodafone;».
ΕΛΕΝΗ ΣΤΡΑΤΗΓΟΠΟΥΛΟΥ, πρόεδρος του περιβαλλοντικού συλλόγου «Κηφισιά SOS», σε συγκέντρωση του Συλλόγου Γονέων του 2ου & 3ου Δημοτικού Σχολείου για την κεραία της οδού Κολοκοτρώνη 11.

Μάρτιος

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ βήμα για τον «Καλλικράτη» την 1η Μαρτίου στο δημοτικό συμβούλιο και προβληματισμοί χωρίς απαντήσεις για το μέλλον του Δήμου Νέας Ερυθραίας και το σχέδιο διοικητικής μεταρρύθμισης. Στις 10 Μαρτίου και δεύτερο βήμα για την «οικονομική κατάσταση της χώρας, λύσεις προοπτικές, ασφαλιστικό ζήτημα».
ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, περικοπές στο δημόσιο τομέα, αλλά και 19.000 ευρώ (!) το στρέμμα για φύτευση και ηλεκτροφωτισμό στο πάρκο Σοφοκλέους της Πολιτείας (410.000 ευρώ συνολικά) στους πρόποδες της Πεντέλης από κονδύλια της Νομαρχίας Αθηνών.
ΜΑΘΗΤΕΣ «διπλωμάτες» εκπροσώπησαν το Αναξαγόρειο Λύκειο Νέας Ερυθραίας στις 5-7 Μαρτίου σε παγκόσμιο μαθητικό συνέδριο που διεξήχθη στη Χάγη με θέμα «Διεθνής Νομοθεσία και Ειρήνη».
ΤΟ ΠΟΛΥΣΥΖΗΤΗΜΕΝΟ σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης ξεκινάει στη Νέα Ερυθραία από τις 15 Μαρτίου χαλαρά και? παραδοσιακά με τα αυτοκίνητα παρκαρισμένα παντού.
ΔΥΝΑΜΙΚΗ κινητοποίηση κατοίκων και φορέων για την κεραία της οδού Κολοκοτρώνη που επαναλειτούργησε με τις «ευλογίες» του δήμου και δριμύ κατηγορώ κατά της διοίκησης που ήρθε σε εξώδικο συμβιβασμό με τη Vodafone, αλλά εμπρός στις πιέσεις, υιοθετεί τις προτάσεις τους.

? Η δήλωση του μήνα
«Ο δήμος μας διαθέτει ένα ώριμο πολιτικό σκηνικό για να οδηγηθεί συλλογικά στο νέο αυτοδιοικητικό καθεστώς. Από αυτή τη σύναξη δεν περισσεύει κανείς».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΑΜΒΑΚΗ, δήμαρχος Νέας Ερυθραίας, σε δηλώσεις της στην ετήσια συνέλευση της Πανερυθραϊκής Ενότητας, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου και τη συντριπτική απουσία των περισσότερων δημοτικών παρατάξεων της πόλης από τον προεκλογικό «στίβο».

Απρίλιος

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, διακοπή ύδρευσης και αφαίρεση υδρομετρητών σε μεγαλοοφειλέτες του δήμου, οι οποίοι σπεύδουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.
ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ το νέο Δ.Σ. του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Νέας Ερυθραίας με πρόεδρό του για δεύτερη θητεία τον Δημήτρη Φαφαλιό.
ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ το χέρι στην τσέπη για τα τροφεία των βρεφονηπιακών σταθμών θα βάλουν οι γονείς από το Σεπτέμβριο, βάσει απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.
ΑΠΟ ΔΗΜΟΣ? δημοτική κοινότητα η Νέα Ερυθραία που υποβιβάζεται σύμφωνα με το χωροταξικό χάρτη του «Καλλικράτη» που ανακοινώνεται στις 28 Απριλίου.
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ παμπαίδων στο βόλεϊ για τέταρτη συνεχή χρονιά αναδείχθηκε ο Πανερυθραϊκός αφού νίκησε με 3-0 σετ την ομάδα της Παλλήνης στις 18 Απριλίου.
ΧΡΥΣΟ μετάλλιο στα 200 μ. πρόσθιο στην κολύμβηση για τον 16χρονο μαθητή του Λυκείου Νέας Ερυθραίας, Κωνσταντίνο Σμιτιανό, στην τελική φάση του πανελληνίου σχολικού πρωταθλήματος που διεξήχθη στο Βόλο στις 24-25 Απριλίου.

? Η δήλωση του μήνα
«Σε μια πιθανή μας συνένωση με τη Νέα Ερυθραία, τα πρότυπα της Εκάλης θα κατέβουν νοτιότερα, αντί να γίνει το αντίθετο».
ΒΑΣΩ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, δήμαρχος Εκάλης, από συνέντευξή της στη «Ν.Ε.», δηλώνοντας παρούσα στις εξελίξεις και προαναγγέλλοντας τη δημαρχιακή της υποψηφιότητα.

Μάιος

ΣΕ ΔΙΛΗΜΜΑ η Νέα Ερυθραία για τον «Καλλικράτη» και για τον δήμο που φεύγει – χαρακτηριστικές και οι ήξεις αφίξεις περί δημοψηφίσματος στο δημοτικό συμβούλιο που ρίχνει «λευκή πετσέτα»-, δέχεται χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις το νέο αυτοδιοικητικό χάρτη και την πραγματικότητα της συνένωσης με Κηφισιά και Εκάλη.
ΤΟ ΕΡΓΟ του Παναγιώτη Κρακούλη «Η Συνέντευξη» σε διδασκαλία Παναγιώτη Καρακούλη παρουσιάζετα από το Πνευματικό Κέντρο και το Λαϊκό Θέατρο στις Μαΐου στο συνεδριακό κέντρο της Αγροτικής Τράπεζας στο Καστρί. Η ομάδα δραματοποιημένου τραγουδιού του Λαϊκού Θεάτρου παρουσιάζει τέσσερις μουσικές παραστάσεις το τριήμερο 14-16 Μαΐου.
ΔΕΥΤΕΡΗ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων στο βόλεϊ η ομάδα του Πανερυθραϊκού, αντιμέτωπη στον τελικό με την ομάδα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης.
ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ τους στην πρώτη κατηγορία ΕΣΠΑΑ πετυχαίνει η γυναικεία ομάδα βόλεϊ των Αμαζόνων.
ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας στη Νέα Ερυθραία εκλέγεται ο Λεωνίδας Ψυχόπαιδας.

? Η δήλωση του μήνα
«Δεν θα διαγράψω την ιστορία και την προσφορά κανενός και θα αισθανθώ, αν εκλεγώ δήμαρχος, ισότιμα πολίτης και στους τρεις δήμους».
ΝΙΚΟΣ ΧΙΩΤΑΚΗΣ, δήμαρχος Κηφισιάς, ανοίγει τα χαρτιά του για το νέο δήμο στην πρώτη του προεκλογική συνέντευξη στη «Ν.Ε.».

Ιούνιος

ΑΝΟΙΓΕΙ τις πόρτες της, μετά από την έξωσή της από το προσφυγικό σπίτι της οδού Φλέμινγκ τον προηγούμενο χρόνο, η Παιδική Βιβλιοθήκη σε ολοκαίνουργια στέγη στην πλατεία Αγίας Ματρώνης.
ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ η πρώτη θεατρική προσπάθεια του συλλόγου «Ήλιος» που ανεβάζει στις 4-6 Ιουνίου στο θέατρο «Αλέκος Αλεξανδράκης» το έργο του Σάκη Σερέφα «Λιωμένο Ρούτυρο» σε σκηνοθεσία Χαρούλας Σαμπατάκου. Η τέταρτη μουσικοχορευτική παράσταση του συλλόγου με τίτλο «Χρονομηχανή» παρουσιάζεται στο ίδιο θέατρο στις 26 και 27 Ιουνίου.
ΠΡΩΤΟΙ ο Νίκος Χιωτάκης και η Χριστίνα Κοσμά ανακοινώνουν τις δημαρχιακές τους υποψηφιότητες για τον ενιαίο Δήμο Κηφισιάς. Κορυφαία στελέχη της Πανερυθραϊκής Ενότητας βλέπουν Χιωτάκη για το νέο Δήμο Κηφισιάς και συντάσσονται μαζί του, ενώ μπαίνουν στην αφετηρία και οι κομματικές στηρίξεις σε υποψηφίους. Την ανεξάρτητη δημαρχιακή του υποψηφιότητα ανακοινώνει μετά από λίγες μέρες και ο Βασίλης Βάρσος. Ακολουθεί στα τέλη του μήνα και η Βάσω Σπηλιωτοπούλου.
ΑΣΗΜΕΝΙΟ μετάλλιο για την Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου, χάλκινο μετάλλιο για την Ανδριάνα Παπαδοπούλου στη σφυροβολίας. Οι συντοπίτισσές μας αθλήτριες του Παναθηναϊκού κατέλαβαν τις δυο πρώτες θέσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
«ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ» για την Πανερυθραϊκή Ενότητα που λόγω «Καλλικράτη» μετεξελίσσεται σε «κοινοτική κίνηση πολιτών». Η δήμαρχος Βασιλική Ταμβάκη ανακοινώνει την πρόθεσή της να είναι υποψήφια αντιπεριφερειάρχης βόρειου τομέα Αττικής με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.
ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ των κατοίκων που κερδίζουν τα ασφαλιστικά μέτρα για παύση  λειτουργίας της κεραίας της Vodafone στην οδό Κολοκοτρώνη 11, όχι όμως και την τελική δίκη τον επόμενο Σεπτέμβριο, οπότε η κεραία ξαναλειτουργεί.
ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ρεκόρ συνεχίζει να? σπάει ο Δημήτρης Χουχουλής. Ο 42χρονος τεχνικός του Πανερυθραϊκού ανανέωσε την συνεργασία του με τους «ερυθρόλευκους» για 11η σερί σεζόν, κατορθώνοντας να φτάσει την ομάδα μπάσκετ της πόλης μας από την Γ? ΕΣΚΑ ως και την Α2.

? Η δήλωση του μήνα
«Από τα τρία μεγάλα μητροπολιτικά πάρκα που εξαγγέλθηκαν, εξαιρείται ο Κηφισός, την ώρα μάλιστα, που έχει εκπνεύσει η προθεσμία για την ισχύ των αδειών λειτουργίας βιομηχανικών και βιοτεχνικών εγκαταστάσεων στη ζώνη προστασίας του».
Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ επισημαίνει μια σοβαρή παράληψη της υπουργού Περιβάλλοντος για το πρόγραμμα «Αθήνα – Αττική 2014».

Ιούλιος-Αύγουστος

ΑΓΩΝΙΑ τέλος για τους 99 υποψήφιους του Λυκείου Νέας Ερυθραίας που έλαβαν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις, με ποσοστό 44% να γράφει κάτω από τη βάση, αλλά και με 71 εκ των υποψηφίων να εξασφαλίζουν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
ΧΑΛΚΙΝΟ μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα για την ομάδα παμπαίδων βόλεϊ του Πανερυθραϊκού.
ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΣ του Ολύμπου ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Τζανετής, στη δεύτερη συμμετοχή του στο διεθνή αγώνα ορεινού τρεξίματος Olympus Marathon κατετάγη 105ος μεταξύ 482 συμμετεχόντων.
ΑΝΟΙΓΕΙ τις πόρτες του με κάθε επισημότητα, αλλά μόνο για τα εγκαίνια, στις 14 Ιουλίου το πάρκο «Ανδρέας Παπανδρέου» στο Μορτερό που χρηματοδοτήθηκε από τη Νομαρχία Αθηνών με 2,6 εκατ. ευρώ. Το πάρκο των 10 στρεμμάτων θα παραδοθεί λίγες μέρες έπειτα στους κατοίκους, αφού τακτοποιηθούν και οι τελευταίες εκκρεμότητες.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ από το ΚΚΕ η δημαρχιακή υποψηφιότητα του Νίκου Σφαντού για τον Δήμο Κηφισιάς, ενώ η ενωτική κίνηση συνεργασίας παρατάξεων και πολιτών με στόχο την κοινή κάθοδο στις εκλογές, κάνει τα πρώτα της δοκιμαστικά βήματα.
ΑΜΕΣΗ επέμβαση της Πυροσβεστικής και του Δήμου Κηφισιάς αποτρέπουν την εξάπλωση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 15 Ιουλίου σε χαράδρα της Πολιτείας.
ΕΩΣ ΤΑ ΤΕΛΗ Ιουλίου οι παραστάσεις του Λαϊκού Θεάτρου Νέας Ερυθραίας που ανεβάζει την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή σε μια πρώτη προσπάθεια σε αρχαία τραγωδία και σε σκηνοθεσία Νίκου Μπουσδούκου, συναντούν τη θερμή υποδοχή του κοινού.
ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ από τον ΟΡΣΑ η μελέτη αναθεώρησης του ΓΠΣ Νέας Ερυθραίας με επαχθέστερες χρήσεις γενικής κατοικίας σε αρκετές περιοχές, το δημοτικό συμβούλιο συναινεί σε γενικές γραμμές και το σχέδιο οδεύει για ΦΕΚ.

? Η δήλωση του μήνα
«Η αυτοκρατορική λογική του κ. Χιωτάκη μάς έχει οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση, αλλά πολλές φορές αποδεικνύεται ότι ο ??βασιλιάς είναι γυμνός??».
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΣΜΑ, πρώην στενή συνεργάτιδα του δημάρχου Κηφισιάς, υποψήφια δήμαρχος με την «Πρωτοβουλία Πολιτών».
ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ
«Δεν θα παρακολουθήσουμε την αγωνιώδη πορεία της κ. Κοσμά να γίνει «χαλίφης στη θέση του χαλίφη??».
ΝΙΚΟΣ ΧΙΩΤΑΚΗΣ, δήμαρχος Κηφισιάς για την πρώην συνεργάτιδά του.

Σεπτέμβριος

ΚΑΙ 7Η ΔΗΛΩΣΗ δημαρχιακής υποψηφιότητας για τον Δήμο Κηφισιάς. Είναι η δήμαρχος Σερίφου Αγγελική Συνοδινού, η οποία λαμβάνει στήριξη από το ΠΑΣΟΚ.
ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ για την επιλογή υποψηφίου δημάρχου καταλήγει το συντονιστικό για τη συνεργασία ανεξάρτητων δημοτικών κινήσεων και πολιτών, ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου. Η Συνεργασία Πολιτών Κηφισιάς και η Ρ.Ε.Κ.Ε. συμφωνούν σε ένα κοινό πλαίσιο συνεργασίας με υποψήφιο δήμαρχο τον Παναγιώτη Κανακάκη, ενώ οι Πολίτες του Γιάννη Τσαγκάρη ανακοινώνουν πως δεν θα μετέχουν σε αυτές τις εκλογές.
ΛΟΥΚΕΤΑ και απολύσεις στην αγορά με πάνω από 22 καταστήματα να παραμένουν κλειστά σε κεντρικούς δρόμους της Νέας Ερυθραίας και άλλα 85 καταστήματα στην Κηφισιά, βάσει των στοιχείων των εμπορικών συλλόγων.
ΠΡΩΤΟ κουδούνι για τους μαθητές της Νέας Ερυθραίας με αρκετές ελλείψεις στα σχολεία και αυξημένη εισροή μαθητών από τα ιδιωτικά σχολεία, λόγω οικονομικής κρίσης.
«ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ» ο συνδυασμός που προέκυψε από τη συνεργασία Σπηλιωτοπούλου-Καλού, με επικεφαλής τη δήμαρχο Εκάλης.
ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ στρατηγικού σχεδιασμού για το δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Νέας Ερυθραίας καταλήγει στο συμπέρασμα πως η προσφορότερη λύση είναι η διαπραγμάτευση με την ΕΥΔΑΠ.

? Η δήλωση του μήνα
«Τα αιτήματα των σχολείων δεν μπορούν να ικανοποιηθούν, ειδικά φέτος ούτε στο ένα δέκατο, λόγω της πενιχρής κρατικής χρηματοδότησης».
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΙΤΣΑΝΗΣ, πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, από συνέντευξή του στη «Ν.Ε.».

Οκτώβριος

ΚΟΡΥΦΩΝΟΝΤΑΙ οι κινητοποιήσεις φορέων και πολιτών κατά της εγκατάστασης νέων διοδίων στους παράπλευρους της εθνικής οδού σε Λυκόβρυση, Καλυφτάκη, Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο. Η δημοτική παράταξη «Πολίτες» θέτει το θέμα προς λήψη απόφασης στα δημοτικά συμβούλια Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Πολιτών για τη Νέα Ερυθραία και αποφασίζει τη στήριξη της υποψηφιότητας Βάρσου.
ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ αφετηρία και οι εφτά συνδυασμοί που διεκδικούν τον Δήμο Κηφισιάς, ανακοινώνουν σταδιακά τα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων στα ψηφοδέλτιά τους και ανακοινώνουν τα προγράμματά τους.
ΣΟΒΑΡΕΣ παραλείψεις στη διαδικασία κατασκευής των ποδηλατόδρομων στη Νέα Ερυθραία και υποβληθέντα σχέδια από τον δήμο που δεν ανταποκρίνονται στις κατά νόμο περί δημοσίων έργων διατάξεις, διαπιστώνει η Περιφέρεια Αττικής, έπειτα από τεκμηριωμένη καταγγελία δημότη.
ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ με σοβαρές υλικές ζημιές τα ξημερώματα της 21ης Οκτωβρίου σε πολυκατοικία της οδού Σμύρνης.

? Η δήλωση του μήνα
«Χρειάζεται μελέτη για να καταλάβει κανείς το αυτονόητο; Αυτές τις ρυθμίσεις ζήτησαν οι περισσότεροι κάτοικοι, αυτές εφαρμόζουμε».
ΣΤΑΘΗΣ ΚΥΡΛΟΣ, αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, ομολογεί στο δημοτικό συμβούλιο ποια κυκλοφοριακή μελέτη εφαρμόζει ο δήμος.

Νοέμβριος

ΓΥΑΛΙΑ καρφιά κάνουν το εκλογικό κέντρο του Βασίλη Βάρσου στην Κηφισιά. Συλλαμβάνονται τέσσερις νεαροί.
ΧΙΩΤΑΚΗΣ (39,71%) και αποχή (38,33%) οι νικητές του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών. Στο δεύτερο γύρο μπαίνει και ο Βασίλης Βάρσος με 18,21%, ενώ η Αγγελική Συνοδινού λαμβάνει 15,07%, η Βάσω Σπηλιωτοπούλου 10,14%, ο Παναγιώτης Κανακάκης 6,96%, ο Νίκος Σφαντός 5,54% και η Χριστίνα Κοσμά 4,36%. Όλοι οι συνδυασμοί πρόκειται να εκπροσωπηθούν στο νέο δημοτικό συμβούλιο Κηφισιάς.
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης χαρακτηρίζει το έργο των ποδηλατόδρομων «παράνομο» και ζητεί ΕΔΕ από την Περιφέρεια Αττικής για πειθαρχικές ευθύνες και καταλογισμό του ποσού της ζημίας σε εμπλεκόμενους υπάλληλους και αιρετούς.
Η ΜΙΣΟΑΔΕΙΑ κάλπη δείχνει Χιωτάκη με 54,7% τη δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών, ενώ ιστορικό είναι το «ρεκόρ» της αποχής με 52% και λευκά/άκυρα 11%. Γνωστούε και δοκιμασμένους στα κοινά επιλέγουν οι ψηφοφόροι και από τις τρεις εκλογικές περιφέρειες του νέου δήμου, ενώ λίγοι είναι οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι.
ΜΕ «ΤΡΩΙΚΟ» πόλεμο απειλούν οι κάτοικοι της οδού Τροίας που φορτώνεται όλη την υπερτοπική κίνηση των οχημάτων προς τα βόρεια, μετά τους τελευταίους κυκλοφοριακούς «πειραματισμούς» της διοίκησης του δήμου, λίγο πριν από τις δημοτικές εκλογές.

? Η δήλωση του μήνα
«Οι περισσότεροι πολιτικοί δεν πιστεύουν ότι μια θετική πράξη τους θα τους εξασφαλίσει καλό όνομα. Αυτό όμως σημαίνει ότι υποτιμούν τη συλλογική μνήμη».
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, καθηγητής Πολιτισμού και Επικοινωνίας, συγγραφέας, από συνέντευξή του στη «Ν.Ε.».

Δεκέμβριος

ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας από τις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου και η «Ν.Ε.» τα δημοσιεύει πρώτη και κατ? αποκλειστικότητα.
ΚΥΜΑ απολύσεων συμβασιούχων και στον ενιαίο Δήμο Κηφισιάς λόγω «Καλλικράτη» και επιταγών μνημονίου. Ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ της «Ν.Ε.», κάνοντας λόγο για μείον 150 εργαζόμενους από το νέο έτος, αλλά και για περικοπές 40% το 2010 από την κρατική χρηματοδότηση για τον Δήμο Κηφισιάς.
ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ, ρινορραγίες, αναιμίες, ακόμη και ύποπτα περιστατικά λευχαιμίας έχουν θορυβήσει μαθητές, καθηγητές και γονείς στο Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας, που τα συνδέουν με το ύποπτο τετράγωνο κεραιών κινητής τηλεφωνίας που αναπτύσσεται σε απόσταση αναπνοής από το σχολείο.
ΚΑΤ? ΕΝΤΟΛΗΝ των διευθυντών του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου Κηφισιάς, μαθητές οδηγούνται στο αστυνομικό τμήμα, έπειτα από απόπειρα κατάληψης του σχολείου τους.
ΕΝΟΠΛΗ ληστεία στις 13 Δεκεμβρίου σε κατάστημα ψιλικών της πλατείας 28ης Οκτωβρίου. Μεροκάματο του τρόμου βγάζουν μικροεπαγγελματίες στη Νέα Ερυθραία.
ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ αθλητές για το 2010, αλλά και ιστορικά στελέχη του αθλητισμού βραβεύονται στη «Γιορτή του αθλητή» στις 20 Δεκεμβρίου, που διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία ο Δήμος Κηφισιάς και ο Αθλητικός Οργανισμός του. Λίγο πριν υπογράφεται το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κηφισιάς και της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011.
ΣΤΙΣ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στη βίλα Καζούλη πραγματοποιείται η ορκωμοσία του εκλεγέντος δημάρχου Νίκου Χιωτάκη, των δημοτικών συμβούλων και των συμβούλων των δημοτικών κοινοτήτων του Δήμου Κηφισιάς.

? Η δήλωση του μήνα
«Αρνούμαι να σφραγίσω τα τα φιρμάνια του ΔΝΤ! Αρνούμαι να συμμετάσχω και να συμπράξω στο να γίνει αυτή η Βουλή, κατοχική Βουλή!».
ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ, ανεξάρτητη βουλευτής Β? Αθήνας (εκλέχτηκε με το ΠΑΣΟΚ) κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για τα εργασιακά δικαιώματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.