Αγαπητοί φίλοι συναγωνιστές,

Σας καλώ να επανεξετάσετε την απόφασή σας περί μη συμμετοχής ως υποψήφιοι στις προσεχείς δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Η μεγάλη κρίση που διανύει ο τόπος, η ευθεία και σφοδρή επίθεση που δέχεται ο λαός μας από την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική, επιβάλλουν την αγωνιστική μας κινητοποίηση για την υπεράσπιση όχι μόνο των κοινωνικών και οικονομικών μας δικαιωμάτων αλλά και του Συντάγματος, της ίδιας μας της Δημοκρατίας.
Ο «Καλλικράτης», τόσο στο περιεχόμενό του όσο και στη διαδικασία βεβιασμένης ψήφισής του, υπό το κράτος της δημοσιονομικής κρίσης, παρά τα όποια θετικά, συνιστά πλήγμα για την αυτοδιοίκηση, απομακρύνοντας τους δημότες από τη δημοτική αρχή, καθιστώντας την τελευταία ακόμη πιο δημαρχοκεντρική  και δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο την ανάδειξη ανεξάρτητων από τα κόμματα δημοτικών κινήσεων.
Με αυτά τα δεδομένα και την διάχυτη απαξίωση κομμάτων και παρατάξεων, παρουσιάστηκε μια μεγάλη ευκαιρία, μέσα από τη συνεργασία των δυνάμεων που συμμετείχαν στην ενωτική κίνηση, να γεννηθεί μια νέα ανεξάρτητη δημοτική παράταξη για τον νέο Δήμο μας με επίκεντρο τους «Πολίτες», μια παράταξη που, υπό τις κρατούσες συνθήκες, θα μπορούσε με αξιώσεις να διεκδικήσει την Αρχή. Φαίνεται πως ορισμένοι δεν το ήθελαν αυτό. Η εξέλιξη είναι γνωστή και απειλεί να οδηγήσει τον κόσμο στην αποχή και το λευκό και τον συνδυασμό στο περιθώριο.
Οι ευθύνες είναι μεγάλες.
Συμμεριζόμενος τις θέσεις σας επί της διαδικασίας συγκρότησης του ψηφοδελτίου και έχοντας καταθέσει ο ίδιος σχετικές προτάσεις στα πλαίσια του «Συντονιστικού», σας καλώ να απευθύνουμε μαζί ύστατη έκκληση στους συμπολίτες μας που μετείχαν στο Συντονιστικό για τη συγκρότηση ενωτικού πολυσυλλεκτικού ψηφοδελτίου  πάνω στη βάση του συμφωνηθέντος κειμένου, μέσα όμως από μια ανοικτή «συνελευσιακή» διαδικασία. Βεβαίως αυτή η διαδικασία συνεπάγεται πολλή δουλειά και ενέχει ρίσκο αλλά δεν φοβόμαστε ούτε το ένα ούτε το άλλο. Ο άλλος δρόμος είναι η εμμονή στο παρελθόν που είναι σίγουρα καταδικασμένο. Αντί της μίζερης διαχείρισης της τρέχουσας κατάστασης καλούμαστε να οραματιστούμε και να προγραμματίσουμε το αύριο και να αγωνιστούμε να δώσουμε στον Δήμο μας τη μορφή που του αξίζει, τη μορφή που μας αξίζει.
Νέα Ερυθραία, 15 / 9 / 2010

Προηγούμενο άρθροΠανερυθραικός – Νέα πρόσωπα στο Δ.Σ.
Επόμενο άρθροΗ κρίση που μαστίζει την αγορά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.