Anthokomiki Kifissias 2013

Η 59η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, άνοιξε και επίσημα τις πύλες της. Μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις λουλουδιών στην Ελλάδα, προσπαθεί και φέτος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των επισκεπτών αλλά και των επαγγελματιών του κλάδου της ανθοκομίας, παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Στο Άλσος «Δημήτριος Ζωμόπουλος» με μια τελετή συνήθη όπως κάθε χρόνο, με μεγάλη συμμετοχή ιερωμένων αλλά μικρή σε προσέλευση κόσμου, παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη, ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης, η πρόεδρος, Ελευθερία Λιαπάκη και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανθοκομικής Έκθεσης, τέλεσαν τα εγκαίνια της 59ης Ανθοκομικής Έκθεσης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης στην ομιλία του τόνισε την ανάγκη ο καθένας από εμάς να βοηθήσει και να συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος. «Με την προσωπική του συμπεριφορά ο καθένας μας μπορεί να συμβάλλει στην προστασία του, παράγοντας λιγότερα σκουπίδια, διαχωρίζοντας τα οργανικά απορρίμματα κάνοντας οικιακή κομποστοποίηση και επαναχρησιμοποιώντας συσκευασίες και υλικά κάνοντας την ανακύκλωση συνήθεια. Ως Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουμε την υποχρέωση να ενημερώνουμε και να κινητοποιούμε τους δημότες τα παιδιά και τους νέους, να συμμετέχουν στα ειδικά προγράμματα που εφαρμόζει ο Δήμος μας».

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, αναφέρθηκε ακόμη στις καθημερινές προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και των εργαζομένων για να  διατηρήσουν παρά τις περικοπές των πόρωντην ποιότητα ζωής στην πόλη μας.

 «Όλοι μαζί, το Δημοτικό Συμβούλιο και το προσωπικό του Δήμου, εργαζόμαστε καθημερινά σκληρά για να  διατηρήσουμε την ποιότητα ζωής στη πόλης μας στο επίπεδο που αξίζουν οι πολίτες της και παράλληλα έχουμε ως πρώτη προτεραιότητα τις κοινωνικές μας δομές, ώστε ο Δήμος συνεχίσει να δίνει καθημερινά το χέρι βοηθείας στους αδύνατους οικονομικά δημότες μας».

Απευθυνόμενος προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, ο Νίκος Γ. Χιωτάκης ανέφερε ότι η παρουσία του στα εγκαίνια της Ανθοκομικής Έκθεσης  Κηφισιάς δηλώνει  το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης στον δυναμικό κλάδο της επιχειρηματικής ανθοκομίας της Ελλάδας.

«Είναι βέβαιο ότι ο κλάδος της Ανθοκομίας είναι δυναμικός, οι Έλληνες ανθοκαλλιεργητές είναι ικανοί και δραστήριοι και με την στήριξη του Υπουργείου σας στην ενίσχυση των εξαγωγών των ανθοκομικών ειδών, μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος  και να έχουμε θετικό ισοζύγιο και προς όφελος της οικονομίας» επισήμανε ο Δήμαρχος Κηφισιάς.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης στον χαιρετισμό του, συνεχάρη τον Δήμαρχο Κηφισιάς Νίκο Γ. Χιωτάκη για τις πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο την αναβάθμιση του περιβάλλοντος, χαρακτηρίζοντας το Δήμο Κηφισιάς πρωτοπόρο στην υποστήριξη της αειφορίας. και πρότυπο ανάπτυξης του περιαστικού περιβάλλοντος.

«Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους παραγωγούς ανθέων που καταπιάνονται με αυτή τη δραστηριότητα. Εμείς κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να τους υποστηρίξουμε. Οι εξαγωγές ανθέων αυξάνονται κατακόρυφα το τελευταίο διάστημα. Δημιουργήσαμε πολλά σχέδια βελτίωσης, προκειμένου και η παραγωγική, αλλά και η μεταποιητική τους διεργασία να υποστηριχθεί. Κάνουμε ένα μεγάλο Δημοπρατήριο ανθέων στο Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να υποστηριχθούν οι εξαγωγές και θέλω να πιστεύω ότι ο κλάδος θα πάει πάρα πολύ καλά». » τόνισε ο κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Την τελετή των εγκαινίων τίμησαν ακόμη με την παρουσία τους, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ιωάννης Σγουρός, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο Βουλευτής της Ν.Δ, Σπύρος Ταλιαδούρος, ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης κ. Δημήτρης Φωκιανός, η τέως Δήμαρχος Νέας Ερυθραίας, κυρία Βασιλική Ταμβάκη, ο τέως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Γεώργιος Αναστασόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κηφισιάς, Νίκος Παναγιώτου, οι Αντιδήμαρχοι, Άννα Κορογιαννάκη, Στάθης Κύρλος, Νίνα Βλάχου, Ανέστης Νικολέλης, Μανώλης Κουρμαδιάς και Τηλέμαχος Τσιλιγκίρης. Παραβρέθηκαν ακόμη οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιώργος Παπαδόπουλος, Μάνος Μαρκεσίνης, Ιωάννης Διονυσιώτης, Βαγγέλης Σιδέρης, Λίλα Παπαδημητρίου, Αντώνης Μπιτσάνης, Φώτης Δημάκης, Αγγελική Βαλασοπούλου, Αγγελική Πιτίδη, Αντώνης Βάρδας, Ηλιάνα Στεφανάκου, Ιωάννης Σούρπης, Αικατερίνη Μουστάκη, Γεώργιος Σκορδίλης, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς, Κώστας Τσιλιγκίρης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Βορειοανατολικής Αττικής, Λάμπρος Χουλιάρας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κηφισιάς, Ιωάννης Λιανουδάκης, ο Διοικητής Ασφαλείας Κηφισιάς, Ιωάννης Σκούρας και πλήθος κόσμου.

Η 59η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 26 Μαΐου. Οι ανθοπαραγωγοί και οι γεωπόνοι του Δήμου Κηφισιάς, προσφέρονται να ξεναγήσουν τους επισκέπτες και να τους γνωρίσουν τον όμορφο κόσμο της ανθοκομίας. Να προτείνουν φυτά στις καλύτερες δυνατές τιμές και δώσουν συμβουλές για τη συντήρησή τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.