? O υπουργός Κ. Σκανδαλίδης και ο δήμαρχος Ν. Χιωτάκης κόβουν την κορδέλα των εγκαινίων της Έκθεσης

Με διεθνή διάσταση και έμφαση στην«πράσινη» ευαισθητοποίηση και την προστασία των δασών

O ακόλουθος της πρεσβείας της Ταϊβάν, ο δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης, η υφυπουργός Μιλένα Αποστολάκη και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης στο περίπτερο της Ταϊβάν στα εγκαίνια της 57ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς

Άνοιξε τις πόρτες της για το κοινό η 57η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς την Πέμπτη 28 Απριλίου με την τελετή των εγκαινίων, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη.
Το καταπράσινο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος» υποδέχεται και φέτος τη μεγαλύτερη γιορτή της ανθοκομίας στη χώρα μας με πάνω από 2000 είδη φυτών ελληνικής παραγωγής στα θεματικά περίπτερα, σε ανταγωνιστικές τιμές, που δίνουν πολλές επιλογές για ολάνθιστα μπαλκόνια, αρωματικές γωνιές και «ασπίδα» για το καυσαέριο.
Το 2011 είναι Διεθνές Έτος Δασών, αφιερωμένο στην προστασία του δασικού μας πλούτου. Φέτος η «πράσινη» ευαισθητοποίηση και η προστασία των δασών μας αποτελούν το κεντρικό θέμα της Έκθεσης, με πολλές και χρήσιμες παρουσιάσεις, οικολογικές προτάσεις, καθώς και εκπαίδευση του κοινού για το σωστό τρόπο φύτευσης και αναδάσωσης. Με συμμετοχές στα θεματικά εκθεσιακά περίπτερα, με εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές κα αφιερωμένη ημέρα την 11η Μαΐου και με σειρά εκδηλώσεων σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Δασών, η Ανθοκομική Έκθεση στέλνει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στο πώς τα μικρά παιδιά θα συμμετάσχουν στη δημιουργική απασχόληση της κηπουρικής.

? O υπουργός Κ. Σκανδαλίδης και ο δήμαρχος Ν. Χιωτάκης κόβουν την κορδέλα των εγκαινίων της Έκθεσης

Τα εγκαίνια της 57ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, τίμησαν με την παρουσία τους, επίσης, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιλένα Αποστολάκη, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Ηλίας Λιακόπουλος, ο υπεύθυνος του τομέα Περιβάλλοντος της ΝΔ, βουλευτής Β? Αθηνών Κυριάκος Μητσοτάκης, ο βουλευτής Β? Αθηνών του ΠΑΣΟΚ Κώστας Γείτονας, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο πρέσβης της Ινδονησίας, ο ακόλουθος και ο εμπορικός ακόλουθος της αντιπροσωπείας της Ταϊπέι, ο πρόεδρος του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Ιωάννης Τσανίκας, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέλιος Στεφανίδης, όπως και εκπρόσωποι των τοπικών Αστυνομικών Αρχών.
Λίγο πριν να κόψει την κορδέλα των εγκαινίων, ο υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης αναφέρθηκε στο θεσμό της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, τον οποίον γνώρισε και ο ίδιος ερχόμενος για πρώτη φορά στην Αθήνα ως μαθητής Γυμνασίου και συνέχισε να παρακολουθεί.
Όπως τόνισε ο ίδιος, με αφορμή και το πρόγραμμα που εξήγγειλε το υπουργείο για την Αγροτική Ανάπτυξη και το Καλάθι των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Αττικής: «Η παραγωγή των λουλουδιών είναι πλούσια, γιατί αυτός ο τόπος έχει ευλογημένο έδαφος. Η ανθοκομία είναι από τα βασικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας σε ό,τι αφορά την αγροτική και γενικότερη παραγωγή. Αυτό προσπαθούμε να στηρίξουμε. Η Αττική γη πρέπει να γίνει η αιχμή του δόρατος μιας ολόκληρης οικονομικής και παραγωγικής δραστηριότητας με εξαγωγικό χαρακτήρα και με τεράστια οφέλη για την οικονομία της χώρας. Προφανώς θα προστατέψουμε την περιοχή, τα άλση και τα δάση, θα κρατήσουμε για το κοινό ό,τι μπορεί να ομορφύνει τη ζωή του και να την κάνει πολύ καλύτερη μέσα στις δυσκολίες της εποχής, αλλά πάνω απ? όλα θα προστατεύσουμε και θα αναπτύξουμε την ανθοκομία που τόσο πιστά υπηρετεί αυτός ο χώρος και με πολύ μεγάλη χαρά ήρθα απόψε να εγκαινιάσω».
Ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης καλωσόρισε όλους στην 57η Ανθοκομική Έκθεση και έκανε αναφορά στην ιστορία των 30 και πλέον χρόνων της Κηφισιάς που σημαδεύεται σήμερα, μέσω του «Καλλικράτη», από  μια καινούργια αυτοδιοικητική, κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική σελίδα στα δρώμενα του τόπου μας με την ενοποίηση των τριών πρώην δήμων. «Θεσμοί όπως η Ανθοκομική Έκθεση θα συνεχίσουν να προβάλλουν την Κηφισιά και να δίνουν τη δυνατότητα στους ανθοπαραγωγούς να επιδεικνύουν τα επιτεύγματά τους», δήλωσε ο κ. Χιωτάκης και επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Ο κορυφαίος θεσμός της ανθοκομίας συμπληρώνει φέτος 57 παρουσίες με αφετηρία το 1934 και κάνει όλους εμάς που κατοικούμε σε αυτήν την πόλη, τους ανθοπαραγωγούς και το Δημοτικό Συμβούλιο υπερήφανους που η Κηφισιά συνεχίζει να προσφέρει στην οικονομία και τον πολιτισμό της Ελλάδας και να αποτελεί παράδειγμα για πολλούς άλλους δήμους που διοργανώνουν τα τελευταία χρόνια γιορτές λουλουδιών. Φέτος στο εκθεσιακό τμήμα παρουσιάζονται μαζί με τους Έλληνες εκθέτες και διεθνείς συμμετοχές. Μας τιμάει ιδιαίτερα η παρουσία της Ινδονησίας με την Πρεσβεία της στην Αθήνα, η παρουσία της Ιταλίας με το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο και η διπλωματική αντιπροσωπεία της Ταϊβάν. Η παρουσία τους επιβεβαιώνει τη διεθνή αναγνώριση της Ανθοκομικής Έκθεσης. Είναι βέβαιο πως ο κλάδος της ανθοκομίας είναι δυναμικός και με την ενίσχυση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και της Περιφέρειας Αττικής μπορεί να πετύχει τους στόχους  και να έχουμε ένα θετικό ισοζύγιο προς όφελος της οικονομίας. Η Ανθοκομική Έκθεση έχει προβάλλει πρόσφατα τις προοπτικές της ελληνικής ανθοκομίας στο εξωτερικό με συμμετοχή στις διεθνείς ανθοκομικές εκθέσεις. Η εμπιστοσύνη των βοτανικών κήπων της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς και οι διεθνείς συμμετοχές επιβεβαιώνουν το υψηλό επίπεδο των εκθεμάτων».
Για να καταλήξει ο δήμαρχος Κηφισιάς: «Η κλιματική αλλαγή είναι μια άμεση απειλή για τον πλανήτη και μπορεί να ελεγχθεί μόνο με συγκεκριμένες ενεργειακές πολιτικές, στις οποίες πρέπει να ευθυγραμμίζονται και οι δημοτικές δραστηριότητες. Η Ανθοκομική Έκθεση και οι ανθοπαραγωγοί προτείνουν οικολογικές λύσεις για να φυτέψουμε κάθε ελεύθερο χώρο που προσφέρεται, αφαιρώντας τσιμέντο, προσθέτοντας χώμα και φυτεύοντας φυτά με μικρές απαιτήσεις σε νερό. Στις σημερινές δραματικές περιβαλλοντικές συνθήκες επιβάλλεται η αναθεώρηση του τρόπου έκφρασης της περιβαλλοντικής μας συνείδησης, αλλά και των καταναλωτικών μας συνηθειών. Ο καθένας μας μπορεί να συμβάλλει με την καθημερινή του συμπεριφορά να αλλάξουμε σκέψεις και συνήθειες για να προστατεύουμε το μέλλον του πλανήτη μας. Το άλσος Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος» μας περιμένει ολάνθιστο και καταπράσινο να το απολαύσουμε και να περιηγηθούμε στον κόσμο της ελληνικής και παγκόσμιας ανθοκομίας».

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Παρασκευή 29/4 19.00-20.00 Γνωρίζοντας τις Ορχιδέες από τη Μαρίνα Αμυρσώνη
Κυριακή 1/5 11.00 Παρέλαση παλαιών αυτοκινήτων-αντικών σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη από τη ΦΙΛΠΑ
Δευτέρα 2/5 19.30 Τραγούδια και χοροί της Άνοιξης από το Χορευτικό Σύλλογο της Ένωσης Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας
Τρίτη 3/5 19.30 Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από το ΚΑΠΗ Νέας Ερυθραίας
Τετάρτη 4/5 20.00 Πρόγραμμα με λαϊκά και ελαφρά ελληνικά τραγούδια από τη Λαϊκή Ορχήστρα «Παυσίλιπον»
Πέμπτη 5/5 Αφιερωμένη ημέρα στις ευάλωτες ομάδες με δράσεις κηπουρικής, παιχνίδια κ.λπ. 19.30 Παλιά αθηναϊκά τραγούδια από τη Χορωδία του ΚΑΠΗ Κηφισιάς

 

H «Νέα Ερυθραία Κάθε Εβδομάδα» στην 57η Ανθοκομική Έκθεση (αναλυτικά εδώ)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.