Αναμφισβήτητα θετικότατη η πρωτοβουλία μία ημέρα το χρόνο να τονίζουμε την ανάγκη περιορισμού της χρήσης του αυτοκινήτου με το κλείσιμο του κέντρου των πόλεων, δίνοντας έμφαση στην χρήση των μαζικών μέσων μεταφοράς. Το πρόβλημα είναι τι γίνεται στις υπόλοιπες 364 ημέρες.
Στη Ν. Ερυθραίας κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα για Πόλεις χωρίς Αυτοκίνητα, διαπιστώνουμε ότι η κυκλοφορία των αυτοκινήτων ολοένα και αυξάνεται. Η κατάληψη δημόσιου χώρου για στάθμευση (κυρίως παράνομη) πλησιάζει τα όρια χωρητικότητας των δρόμων. Οι δαπάνες για εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων (κατασκευή & συντήρηση των δρόμων, εξοπλισμός κυκλοφοριακών ρυθμίσεων) είναι εκατοντανταπλάσιες των δαπανών για κυκλοφορία των πεζών (πεζοδρόμια, πεζόδρομοι, ποδηλατόδρομοι).
Καλό είναι λοιπόν με την ευκαιρία αυτής της Ευρωπαϊκής Ημέρας αντί για χάπενινκς ευαισθητοποίησης των μαθητών (η πλειοψηφία των οποίων δεν βλέπουν την ημέρα να μεγαλώσουν για να οδηγήσουν αυτοκίνητο) να κατασκευάζουμε και 100 μέτρα πεζόδρομου ή ποδηλατόδρομου. Σε λίγα χρόνια δεν θα έχουμε ανάγκη γιορτασμού ΜΙΑΣ ημέρας χωρίς αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης γιατί απλούστατα δεν θα υπάρχει χώρος για αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης. Είναι θέμα επιλογής.
ΠΕΤΡΟΣ ΜΠΑΣΤΕΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.