Το θέμα της επικείμενης αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών τέθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς. Η επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για μια νέα αρχή» Β. Σπηλιωτοπούλου και ο δημοτικός σύμβουλος Σ. Βαράγκης ζήτησαν τη σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου «για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού ζητήματος επ? ωφελεία των δημοτών». Όλες οι πλευρές συμφώνησαν πως δεν θα πρέπει να γίνει αύξηση των αντικειμενικών αξιών, ενώ η πρόταση της διοίκησης του δήμου στην αρμόδια επιτροπή που ασχολείται με το θέμα είναι κλιμακωτές αυξήσεις, όχι πάνω από 10%, αλλά και μειώσεις, όπου αυτές επιβάλλονται. Η κ. Σπηλιωτοπούλου ανέφερε πως «οι πραγματικές αξίες σήμερα είναι πολύ χαμηλότερες των αντικειμενικών, πέραν του γεγονότος ότι δεν πωλείται τίποτα».

Ο «Καλλικράτης» χτύπησε και την Ανθοκομική
Την Πέμπτη 28 Απριλίου στις 8.00 το βράδυ με την παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Ανθοκομικής Έκθεσης στο Άλσος Κηφισιάς. Ο υπεύθυνος δημοτικός σύμβουλος για τη διοργάνωση, Β. Σιδέρης, ζήτησε την ανοχή και τη βοήθεια από τους συναδέλφους του. «Λόγω ??Καλλικράτη?? ο διαγωνισμός για τα περίπτερα θα γίνει στις 15 Απριλίου και πρέπει εγώ να γίνω Χάρι Πότερ, ώστε στις 28 του μήνα να λειτουργήσει η έκθεση. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και αν τύχει και γίνει και καμία ένσταση απ? όσους συμμετέχουν στο διαγωνισμό για το στήσιμο των περιπτέρων, τότε πάπαλα η Ανθοκομική», τόνισε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

«Μαζί τα φάγαμε» και στις παιδικές βιβλιοθήκες
Αναζητείται το νομικό πλαίσιο από τον Οργανισμό Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών, ώστε ο χορηγός της παιδικής βιβλιοθήκης Νέας Ερυθραίας να διαθέτει τα χρήματα απευθείας στον δήμο, για να εξακολουθεί αυτή να λειτουργεί. Για τα παραπάνω ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ο αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας, Στάθης Κύρλος. Βλέπετε, «μαζί τα φάγαμε» και στις παιδικές βιβλιοθήκες που απειλούνται και αυτές με λουκέτο, λόγω της μη χρηματοδότησής τους από το υπουργείο Παιδείας και θέλουν τώρα να τις «φορτώσουν» στους δήμους, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν ήδη προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, καθώς εδώ και μήνες παραμένουν απλήρωτοι.

Οι πρώην, οι νυν και η ΔΕΗ
Αναστάτωση και διαμαρτυρίες στους κατοίκους της Εκάλης έχουν προκαλέσει τα έργα υπογειοποίησης του δικτύου της ΔΕΗ με καταγγελίες για καταστροφή των δέντρων και του φυσικού περιβάλλοντος. Η πλευρά της πρώην δημάρχου Β. Σπηλιωτοπούλου κάνει λόγο για «έγκλημα από τη ΔΕΗ χωρίς την επίβλεψη του δήμου», η διοίκηση του ενιαίου Δήμου Κηφισιάς, ωστόσο, ισχυρίζεται πως υλοποιεί προηγούμενες αποφάσεις της κ. Σπηλιωτοπούλου και του πρώην Δημοτικού Συμβουλίου Εκάλης. Πού βρίσκεται η αλήθεια; Όλο και κάπου θα έχουν βάλει όλοι το χεράκι τους. Οι πρώην, οι νυν και ΔΕΗ.

«Καψούρα» για Ψωμιάδη;
«Την άμεση τροποποίηση της άδικης και ενδεχόμενα αντισυνταγματικής διάταξης» που αφορά στο διοικητικό μέτρο της διάθεσης σε αργία των αιρετών αρχόντων ζητεί με ομόφωνο ψήφισμα-παρέμβασή της, μετά την καταδίκη Ψωμιάδη, η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ), η οποία και συμπαρίσταται κατά πλειοψηφία (εκτός του ΠΑΣΟΚ) στον καταδικασθέντα περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με τους δημάρχους της Αττικής, «το συγκεκριμένο άρθρο τροποποίησε, επί το δυσμενέστερο για τους αιρετούς, την προγενέστερη αντίστοιχη διάταξη του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων με την απάλειψη του σημαντικού και κρίσιμου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος όρου περί προξένησης ή μη οικονομικής βλάβης στο δήμο ή την κοινότητα κ.λπ.». Μετά την υπόθεση Ψωμιάδη  έπιασε η «καψούρα» τους αιρετούς της Αττικής ή υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις στον ορίζοντα;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.