Ανέβηκαν οι τόνοι με αφορμή την καταγγελία των εργαζομένων για την συμπεριφορά του διευθυντή διοικητικών υπηρεσιών

Σε τεταμένο κλίμα βρίσκονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι σχέσεις της διοίκησης του Δήμου Κηφισιάς με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου, με επίκεντρο τις καταγγελίες των εργαζομένων, οι οποίοι κάνουν λόγο  για «απαράδεκτη και αχαρακτήριστη συμπεριφορά» του διευθυντή των Διοικητικών Υπηρεσιών.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων  προκάλεσε την καυστική απάντηση του δημάρχου. Ο τελευταίος απαντώντας στις κατηγορίες του συνδικαλιστικού οργάνου ότι η διοίκηση του Δήμου επιδεικνύει ανοχή στην «κατάχρηση εξουσίας», όπως την αποκαλεί,  αναφέρει  ότι  στο παρελθόν  «έχει προβεί σε σχετικές συστάσεις και παρεμβάσεις -κατόπιν διαμαρτυριών τους». Παράλληλα επισημαίνει ότι η στάση του Συλλόγου να εκδώσει ανακοίνωση λίγο μετά την συνάντηση του μαζί τους, είναι «αντιδεοντολογική συνδικαλιστικά, πολιτικά και ηθικά».

Παρακάτω παρατίθενται οι ανακοινώσεις με την χρονική σειρά που εκδόθηκαν από τον Σύλλογο Εργαζομένων και τον δήμαρχο Κηφισιάς.

Σύλλογος  Εργαζομένων Δήμου Κηφισιάς

Κηφισιά 20 Ιανουαρίου 2017 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

«Ο Σύλλογος εργαζομένων του Δήμου Κηφισιάς καταγγέλλει το Διευθυντή Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Γρηγόρη Παππά για την απαράδεκτη και αχαρακτήριστη συμπεριφορά του. Η κατάχρηση εξουσίας που ασκεί στους υφιστάμενους του και όχι μόνο και με την ανοχή της διοίκησης-η οποία έχει ενημερωθεί επανειλημμένα από το Δ.Σ του Συλλόγου και από τους ίδιους τους εργαζόμενους που τους έχει ασκηθεί τρομοκρατία- είναι χωρίς προηγούμενο.

Ο συγκεκριμένος είναι διορισμένο μέλος του Δ΄ Υπηρεσιακού Συμβουλίου, στις συνεδριάσεις του οποίου η συμπεριφορά του είναι το ίδιο ανεπίτρεπτη.

Η τρομοκρατία που υφίστανται οι συνάδελφοι των τμημάτων που βρίσκονται υπό την εποπτεία της διεύθυνσής του, είναι διαρκής και με αμείωτο ρυθμό.

 Οι απειλές και οι ύβρεις που εκτοξεύει για τα Θεία ακόμα και για τα μέλη των οικογενειών των συναδέλφων είναι αχαρακτήριστες και κατάπτυστες.

Γνωρίζουμε ότι ο θεσμικός ρόλος και το κύριο μέλημα ενός Προϊσταμένου Διεύθυνσης είναι η διατήρηση της εργασιακής ειρήνης και η αποδοτικότητα των υπαλλήλων, η οποία πηγάζει από την καλή συνεργασία, χωρίς να αισθάνονται διακρίσεις και ιδιαίτερη εύνοια σε ορισμένους, οι οποίοι και αυτοί με τη σειρά τους, τους δίνεται δικαίωμα να τρομοκρατούν και να υβρίζουν τους ίδιους τους συναδέλφους τους.

Επειδή όλες οι επισημάνσεις στον ίδιο και στη Δημοτική Αρχή δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα, απαιτούμε την άμεση απομάκρυνσή του διότι θεωρείται επικίνδυνος όπως και τη λήψη άμεσων μέτρων, διαφορετικά ο Σύλλογος θα κινηθεί νομικά».

Το Δ.Σ του Συλλόγου

 

Η απάντηση του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου

Κηφισιά 20/1/2017 

Απάντηση σε «Καταγγελία-Ανακοίνωση» 

«Εχθές Πέμπτη 19/01/2017 στις 13.45 περίπου, συναντήθηκα εκτάκτως με τον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Κηφισιάς και άλλους υπαλλήλους του Δήμου, όπου μου ανέφεραν και διαμαρτυρηθήκαν για ανάρμοστη –όπως περιέγραφαν- συμπεριφορά  Διευθυντή,  εις βάρος τους.

Μετά την ενημέρωση, τους δήλωσα ότι εντός της ημέρας θα επικοινωνούσα με τον κ. Διευθυντή και τους ζήτησα όπως οι διαμαρτυρόμενοι ως θιγόμενοι υπάλληλοι, να μου προσκομίσουν την επόμενη εβδομάδα τις σχετικές αναφορές τους. Εχθές αργά το απόγευμα επεδίωξα ανεπιτυχώς τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Διευθυντή.

Σήμερα Παρασκευή 20/1/2017 από νωρίς το πρωί και παρά τα όσα προηγήθηκαν μεταξύ εμού και του Συλλόγου Εργαζομένων, ο Σύλλογος εξέδωσε «Καταγγελία-Ανακοίνωση» κατηγορώντας και την Διοίκηση του Δήμου μας, δηλαδή εμένα προσωπικώς, ότι επιδεικνύει ανοχή στην «κατάχρηση εξουσίας» του Διευθυντή.

Η συγκεκριμένη στάση του Συλλόγου Εργαζομένων, απέναντι μου αμέσως μετά την συνάντηση μας και ενώ γνωρίζουν καλώς ότι και στο παρελθόν είχα προβεί σε σχετικές συστάσεις και παρεμβάσεις -κατόπιν διαμαρτυριών τους -αποτελεί ενέργεια αντιδεοντολογική συνδικαλιστικά, πολιτικά και ηθικά.

Οι πάντες γνωρίζουν στον Δήμο μας ότι μεμονωμένα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων, εναντιώνονται ευθέως στην Διοίκηση του Δήμου για προσωπικούς λόγους τους, δημοτικούς και παραταξιακούς. Τούτη τη φορά κατάφεραν να παρασύρουν το Δ.Σ. τους, σε ανακοίνωση στρεφόμενη, όχι μόνο κατά του Διευθυντή αλλά και κατά του Δημάρχου.

Γνωρίζω καλά ποιοι χαίρονται με την «αναμπουμπούλα» και θλίβομαι για την παγίδευση του Συλλόγου των Εργαζομένων μας.

Βρίσκομαι πάντα στην διάθεση τους, όπως έχω καθήκον, για τα σοβαρά θέματα των Εργαζομένων και του Δήμου μας, αλλά όχι ποτέ πλέον για φθηνές και μικροπολιτικές επιδιώξεις.

Τέλος και αφού επέλεξαν τον διάλογο μέσω καταγγελιών ας μας γνωρίσουν με ποιον τρόπο και προς τα πού μπορεί να «απομακρυνθεί» όπως απαιτούν, κάποιος που έχει κριθεί θεσμικά ως Διευθυντής…».

Γιώργος Θωμάκος

Δήμαρχος Κηφισιάς

Συνάντηση εργαζομένων – Χιωτάκη

Με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Κηφισιάς συναντήθηκε χθες ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Χιωτάκης, μαζί με δημοτικούς συμβούλους. Σύμφωνα με τον Νίκο Χιωτάκη η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από την ανακοίνωση καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων με σκοπό να ενημερωθούν για φαινόμενα «απαράδεκτης συμπεριφοράς που επιδεικνύει», σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Συλλόγου, συγκεκριμένος Διευθυντής του Δήμου, σε βάρος εργαζομένων, με την ανοχή της σημερινής Διοίκησης.

Ο Νίκος Χιωτάκης άκουσε προσεκτικά τα όσα του εξέθεσαν οι εκπρόσωποι του Σωματείου και τόνισε ότι «εφόσον αληθεύουν τα όσα μου καταγγέλθηκαν , πρέπει άμεσα η Διοίκηση του Δήμου και ο Δήμαρχος, ως από το νόμο προϊστάμενος όλων των υπηρεσιών να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Είναι υποχρέωση τους να διερευνήσουν τι ακριβώς συμβαίνει και να μην επιτρέπουν αυθαίρετες αντιδεοντολογικές συμπεριφορές στελεχών.
Η διασφάλιση της εργασιακής ειρήνης, η ισονομία, η ισοτιμία και οι συνθήκες ανθρώπινης αξιοπρέπειας, μεταξύ των εργαζομένων του Δήμου, είναι κύριες υποχρεώσεις της εκάστοτε Διοίκησης .

Δεν έχει κανένας δικαίωμα από τη Διοίκηση, αλλά και από την Αντιπολίτευση, να επιτρέπει σε διευθυντικά στελέχη να προσβάλλουν και να υποτιμούν τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων στο Δήμο Κηφισιάς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.