Απαλλάσσονται από τη μηνιαία οικονομική εισφορά τους στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς οι πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, όπως και οι υπάλληλοι του Δήμου Νέας Ερυθραίας και των Νομικών Προσώπων του. Μετά την ομόφωνη απόφαση για το θέμα που υπήρξε στο Δ.Σ. του Ενιαίου Φορέα Βρεφονηπιακών Σταθμών, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε τη συγκεκριμένη ρύθμιση.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Φορέα, Στάθης Κύρλος, το θέμα αυτό αφορά γύρω στα 41 παιδιά που απαλλάσσονται πλήρως από τα τροφεία. Παρόλα αυτά, ο ίδιος έκανε λόγο για «έλλειμμα 192.000 ευρώ στους βρεφονηπιακούς από την προηγούμενη διοίκηση, που δεν μας αφήνουν να υλοποιήσουμε την προεκλογική μας δέσμευση κατάργησης των τροφείων για όλους».
Η επικεφαλής των «Δυνάμεων», Κατερίνα Μουστάκη, επεσήμανε ιδιαίτερα το αυξημένο ύψος της οικονομικής εισφοράς των γονέων στους δημοτικούς σταθμούς, η οποία για τα βρεφικά τμήματα φτάνει τα 120 ευρώ.
Η δήμαρχος Βασιλική Ταμβάκη δήλωσε ότι «δεν είναι ευχή, είναι δέσμευση της Πανερυθραϊκής Ενότητας να καταργηθούν τα τροφεία και ελπίζουμε να το πράξουμε τον επόμενο χρόνο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.