Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι ο δ/ντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου κ. Ι. Μεριχωβίτης σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Η ΝΕΑ  ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΒΔΟΜΑΔΑ» παραπληροφορεί την τοπ
Μετά από αίτημα του Συλλόγου Γονέων η αρμόδια Πολεοδομία Β. Τομέα Αθηνών με έκθεσή της στις 11/2/2008 επισήμανε ότι : «το γυμναστήριο και το υπόστεγο του Α Δημοτικού είναι επικίνδυνα από άποψη στατική και δομική» και πρέπει να τεθούν σε αχρησία μέχρι να εκτελεστούν οι αναφερόμενες στην έκθεση εργασίες. Οι εργασίες αυτές «πρέπει να εκτελεστούν κάτω από την υπεύθυνη επίβλεψη κατά νόμο τεχνικού σε προθεσμία 90 ημερών από την κοινοποίηση της έκθεσης αυτής».
Η κοινοποίηση της εν λόγω έκθεσης δεν ευαισθητοποίησε ούτε την δημοτική αρχή ούτε τον κ. διευθυντή, αντιθέτως η άμεση αντίδρασή τους ήταν η επίπληξη του Συλλόγου Γονέων διότι έσπασε την «ομερτά» των αρμοδίων για τα προβλήματα του κτιρίου !
Τον Μάρτιο του 2008, το κτιριακό πρόβλημα του 1ου Δημοτικού τίθεται στη Βουλή σε δύο διαφορετικές επερωτήσεις δύο βουλευτών (Κυριάκου Μητσοτάκη ΝΔ και Φώτη Κουβέλη ΣΥΡΙΖΑ)
Μετά από επίμονες παρεμβάσεις του Συλλόγου το γυμναστήριο τέθηκε σε αχρησία και απομονώθηκε. Παράλληλα η Δημοτική αρχή ανέθεσε στον καθηγητή του ΕΜΠ κ. Σπυράκο μελέτη με θέμα «έλεγχο επάρκειας και ενίσχυση γυμναστηρίου 1ου Δημοτικού Σχολείου». Όμως σύμφωνα με τη σχετική σύμβαση η μελέτη περιελάμβανε μόνον τα θέματα της προστασίας της οροφής.
Η εν λόγω μελέτη παραδόθηκε στις 3/6/08.  Το ΔΣ του συλλόγου μας επισήμανε εγγράφως στο ΔΣ του Δήμου (19/6/08) ότι : «η εφαρμογή των υποδείξεων της εν λόγω μελέτης δεν μας καλύπτει διότι δεν αντιμετωπίζει πλήρως το  πρόβλημα της επικινδυνότητας του γυμναστηρίου και του υπόστεγου : Δεν εξετάζεται το σύνολο του φέροντος οργανισμού του κτιρίου (διάφραγμα, δοκοί, υποστυλώματα, πέδιλα), ούτε εάν αυτός σε συνδυασμό με το έδαφος είναι επαρκής σε στατικές και δυναμικές καταπονήσεις σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς. Δεδομένου μάλιστα ότι μετά το σεισμό του 1999, υπήρξαν  φαινόμενα καθιζήσεων σε αίθουσες που κάποτε υπήρχαν σε αυτό το χώρο, και καταργήθηκαν γι αυτό το λόγο, θεωρούμε απολύτως απαραίτητη την εξέταση του υπεδάφους».  Την άποψή μας επιβεβαίωσε και ο κ. Σπυράκος σε σχετική επικοινωνία που είχαμε μαζί του.
Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής και του κ. διευθυντή, όπως επιβεβαιώνεται με την τελευταία δήλωσή του, ήταν ότι οι γονείς «ως μη ειδικοί δεν δικαιούνται να ομιλούν» !
Στις 4/8/2008 ο ΟΣΚ διενήργησε διαγωνισμό για την ανάθεση μελέτης με θέμα «Γεωτεχνική μελέτη για το έργο Προσθήκη στο 1ο ΔΣ Ν. Ερυθραίας» δικαιώνοντας έστω και αργά το Σύλλογο Γονέων που ήταν ο μόνος που επέμενε για την αναγκαιότητά της.
Η δρομολόγηση της εδαφοτεχνικής μελέτης είναι ένα θετικό βήμα, ωστόσο για να γίνει και η προσθήκη των 5 νέων σχολικών αιθουσών που είναι απαραίτητες, απαιτείται ο δήμος να προχωρήσει στην νομιμοποίηση των αυθαιρέτων κτισμάτων και στην αίτηση αύξησης κατ εξαίρεση του Συντελεστή Δόμησης.
Μετά απ όλ αυτά αναρωτιόμαστε τι εξυπηρετεί η σπίλωση του Συλλόγου μας από τον κ. διευθυντή; Αναρωτιόμαστε επίσης γιατί αγνοείται ο Σύλλογος διδασκόντων που ομόφωνα, τον Ιούνιο του 2008, στο τελευταίο σχολικό συμβούλιο, υποστήριξε τα αιτήματα μας;

Το ΔΣ του Συλλόγου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.